Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Typy obchodních příkazů


Doporučené příspěvky

  • 2 months later...
  • Odpovědí 46
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

malicorne:
zjednodušene povedané, vyplnenie príkazu BUY zvýši počet vlastnených kontraktov, vyplnenie príkazu SELL ho zníži.
Čiže ak máš otvorenú dlhú pozíciu, tak príkazom SELL svoj kontrakt(y) predáš. Ak nemáš otvorenú žiadnu pozíciu, tak po vyplnení príkazu SELL sa dostaneš do krátkej pozície. Ak už si v krátkej pozícii, tak ďalším príkazom SELL si zväčšíš veľkosť short pozície.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Dobrý den,

měl bych dotaz :

když vstupuji do long pozice příkazem BUY a vystupuji z něj příkazem SELL je možné zadat jeden příkaz SELL na uzavření pozice a zároveň na otevření short pozice a třeba i se Stop-Lossem ? tj.jeden příkaz na uzavření a ihned otevření short pozice, nebo musím zadávat dva příkazy SELL?

Děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 months later...

Dobry vecer, testuji obchodni system zalozeny na triple screen a mam stale trochu nejistoty v exekucnich prikazech. Chtel bych se zeptat jak se bude chovat BUY STOP prikaz v tomto konktetnim pripade s gapem. Protoze jsem dostal vstupni signal, umistil jsem na predposledni usecce na obrazku prikaz BUY 1 216.50 STOP (1 tick nad close posledni usecky). Exekuuje me tento prikaz do pozice na open cene (230) dalsi usecky nebo tim, ze se trh stanovene ceny nedotkl k exekuci nedojde? Predem diky za odpoved Ondra

4760

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Dobrý den,

právě jsem si přečetl související kapitolu manuálu a rád bych se zeptal, jestli chápu správně, že pokud chci např. koupit pozici: BUY 1 CH5 210 STOP a dát na tuto pozici stop loss, tj. zadat SELL 1 CH5 207 STOP, tak je možné tyto příkazy odeslat on-line za sebou a ony se exekuují samy až se trh dostane na uvedené bodové hladiny? Jde mi především o to, jestli tyto příkazy opravdu mohu odeslat hned za sebou....a nabízí se samozřejmě otázka, jestli nejdou spojit.

Děkuji

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Dobrý den,

jsem zde úplný nováček, zatím si pročítám stránky a snažím se ve všem zorientovat, zlehka pozoruji trh kukuřice.
Mám konkrétní dotaz:
- trh CH08, poziční obchodování
Dne 23.1.2008 O/H/L/C 486,5 489 469 469,25
Formace naznačily, že by se trh mohl vydat směrem dolů (short pozice).
Proto dne 24.1.2008 pošlu brokerovi příkaz k SELL 1 CH08 XX LIMIT (bohužel nedovedu určit, za jakou aktuální cenu).
SL nastavím těsně nad H předchozího dne (23.1.2008): 489,25
Pokud jsem ochotna ztrácet pouze 100USD (počítano bez komise), pak mohu dopočítat prodejní cenu 489,25 - 2 ticky (100USD)= 487,25?
Pokud bych nespecifikovala cenu za kterou prodat, ale pouze poslala příkaz Market, pak se může stát, že broker prodá kontrakt za např. 480 USD a pak bych riskovala ztrátu 480 - 489,25 = 9,25 ticku (462,5 USD)?

Předem děkuji za ujasnění.
S pozdravem
Denisa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Deniso,
záleží na Vaší vstupní strategii, pokud Vám formace dává signál na short, tak jedna z možností, jak vstoupit do trhu, je umístit vstupní signál 1 tick pod poslední Low a tím máte hodnotu pro dosazení za "XX" a pak nastavil SL dle Vaší strategie, třeba jak uvádíte nad poslední High, pokud Vám to money-management dovolí.

Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za odpověď Míro,

jen si chci ještě ujasnit výpočty:
pokud bych nakoupila 1 tick pod Low (za 468) a SL umístíla nad H (489,25) a má formace by nebyla potvrzena a cena začala stoupat, pak bych ztratila 21,25 ticků = 1062,5 USD?
Jedná se mi pouze o to, zda správně počítám, do takového obchodu bych se samozřejmě nepustila :o)

Děkuji.
Denisa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Deniso,
ano, počítáte to správně, nicméně tento SL je hodně vzdálený a je zcela správně se do takové obchodu nepoustet :-), teda vyjma účtu s odpovídající velikostí, ale klidně bych zvážil jinou strategii umístení SL, at uz fixni SL, (1-2% z účtu) nebo dle ATR ... bohužel nemám před sebou ten graf a tak nevím čísla a tak to píšu v obecné rovině.

ať se daří,

Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 týdny později...

Ahoj Deniso
Jsem ve stejném stádiu jako ty.
Jen bych podotknul (nechci slovíčkařit). Podle mě je výsledek správný, ale 468-489,25=-21,25 PLNÝCH BODŮ. Vzhledem k tomu že jeden bod jsou 4 ticky, tak rozdíl činí -85 TICKŮ, a to je -1062,5 dolárů.
Opravte mě prosím někdo pokud je to blbost, abych si to ujasnil.
Zároveň když jsme u takovýchto základních věcí, chtěl bych se zeptat proč grafy corn na CBOT okazují hodnoty po 1/10 bodu, když minimální jednotka je 1/4 bodu což je 0,25 bodu.
Díky za odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...