Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Začínáme s opcemi (6)


Doporučené příspěvky

  • 1 year later...
  • Odpovědí 30
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

  • 3 months later...

xmms: Asi áno, čo by ti bránilo zavrieť pozíciu. Ide o to, aby si vykompenzoval jeho počiatočný zisk, ktorý získa, keď urobí exercise.

Mňa trápi niečo iné:

Navíc i v takovém případě můžeme stále vydělat! Nezapomeňte, že opce ztrácejí na své hodnotě nejvíce díky faktoru času. A tak pokud jsme za vypsanou opci inkasovali například 300 USD v době, kdy byla aktuální cena trhu 250, pak nyní, kdy je trh na hypotetické hodnotě 295, může mít již opce tak malou časovou hodnotu, že její nákup (i když je již téměř ATM) může stát např. pouze 100 USD a tím tedy pořád vyděláme 200 USD!

Lenže predtým to bola OTM opcia a teraz je to ATM opcia a ak som správne pochopil, tak ATM opcia je o dosť drahšia ako OTM. Takže túto vetu mám chápať tak, že niekedy môže [bold]znehodnotenie[/bold] vďaka času prevážiť nad [bold]zhodnotením[/bold] vďaka bližšiemu strike?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Co sa stane ak nastane exercise povedzme 10 dni do vyprsania opcie. Budem v obchode iba tychto konkretnych 10 dni do vyprsania opcie alebo v nom som neobmedzene dlho?? A ako je najlepsie postupovat ked nastane exercise? Otvorit opacnu poziciu priamo napr. akcii alebo kupit opcie ATM?? Nemam v tom velmi jasno, dakujem za odpoved.

Michaela

Link to comment
Sdílet pomocí služby

michaela,
je uplne jedno kolko dni do expiracie zostava. Uplatnenim tvojej vypisanej napr. CALL opcie so strike-om 120 na podklad IBM, predas majitelovi opcie 100ks akcii IBM po $120 za akciu. To znamena, ze na tvojom ucte budes -100ks IBM (short pozicia). Ci nakupis spat 100ks za aktualnu cenu hned alebo neskor je na tebe.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dakujem za odpoved, ale asi som to zle formulovala. Je mi jasne, ze je jedno ci je 10 dni alebo 100 dni do expiracie. Skor mi ide o to, ze ked pride k uplatnenie mojej vypisanej opcie na mojom ucte , napr. budem -100ks akcii, ci tento stav trva iba do skoncenia expiracie a potom sa "obchod" konci, alebo ten pocet dni sa cisto vztahuje iba na uplatnenie opcie(otvorenie obchodu) a dlzka trvania v obchode moze byt neobmedzena? A napadla ma momentalne este jedna otazka, ak pride k uplatneniu opcie, predaj/kupa akcii sa deje automaticky??

Michaela

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, uplatnění , exercise, přiřazení jsou všechno různá označení pro jednu a tu samou situaci a to takovou, že se opce změní na podklad na který byla obchodována tj pokud obchoduju opci na Russell tak se změní opce na otevřenou pozici v Russellu..opce je derivát tj. je odvozena od pohybu nějakého podkladu na který se ta opce váže....no a pokud tedy budu přiřazen tak to znamená že jsem buď Long nebo Short na trhu např. Russell a je to jako bych si sám otevřel obchod na russellu třeba na základe paternu 0/V :-) a s tím souvisí vše ostatní...můžu si přidat SL a PT nebo okamžitě se té pozice zbavit atd.... nejdůležitější je asi reagovat okamžitě...protože pak se dá udělat spoustu věcí , ale pokud zrovna budete nějak mimo tak se Vám může otevřená pozice vyvíjet proti vám bez SL atd... tak to jen tak v rychlosti ..snad je to alespoň trošku srozumitelné :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...