Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Malý-velký pomocník: check-list


Doporučené příspěvky

Tomáši, fakt dost dobrý článek (tu) !!! Přesně tohle je to, o čem jsem uvažovala, jak se vyhnout živelnosti v ID, kde to fakt svádí k neuváženým vstupům. Přesně si vybavuji pár situací, kde by mi právě takovýto postup zabránil vstoupit do pozice, která na první pohled vypadala, že je podle plánu, ale pak po výstupu na SL jsem si všimla, že něco na jiném TF těžce nesouhlasilo a tudíž ten obchod byl předem odsouzený k nezdaru. Díky, Tomáši.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Muzu potvrdit, ze blizkost denniho high/low ma vliv. Po te co to Tomas zminil na chatu, zacal jsem to sledovat a prosel jsem zpetne sve obchody i backtesty a tyto obchody z pohledu meho systemu (WCCI 3min TF) maji uspesnost tak 30% a RRR kolem 1:1. Jen za listopad by mi to usetrilo pres $1500. Pres 90% techto obchodu jsou ZLR.

Adam

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mohli byste mi prosím alespoň principielně vysvětlit jak funguje "dosattečná vzdálenost od high/low dne"?
Když chci jít long, musí tedy potenciální vstupní úsečka (myšleno její low/high nebo její open/close) být dostatečně vzdálená od low dne? Anebo jsem to pochopil špatně? Předem děkuji za případné odpovědi

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dr. Elder přirovnává ve své knize Tradingem k bohatství nákup na high dne k otevření dveří auta v době maximální špičky, aniž byste si zkontrolovali provoz za vámi.Když je váš přikaz dopraven na parket burzy tradeři se předhánějí aby vám prodali - nebo urvali dveře od auta i s rukou. Moc pěkný přirovnání. :)

Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Na druhou stranu je vhodne velice peclive sledovat formace v pasmu extremu tak, abychom byli v ziskove pozici na tech denich extremech - bud skoncime na nule (scalperi vyhrali) a nic se nestalo a nebo se svezeme s nedockavou masou a vydelame jackpot... Vim, zavani to Rossem a jeho metodikami okolo TTE (Traders trick entry-ies)...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
mohu potvrdit že takovýto kontrolní seznam funguje velice dobře a používám ho převážně v koordinaci činností následujících dní, když něco v hektických dnech nestíhám.Naučil jsem se takovýto "blbníček" používat díky své profesi, kdy je toho na jednoho člověka opravdu moc aby si vše pamatoval a na něco nezapoměl.Když si ale večer sednu a vypíšu si vše co mám následující den udělat a vyřídit, velice mi to ten den usnadní a zkoordinuje práci.Je to velmi efektivní a věřím že to musí pomáhat i při obchodování.
Tom.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já si myslím, ze takový seznam je naprosto samozrejmá vec. Po delsi dobe obchodovani kazdy obchodnik se k takovemu seznamu dopracuje . A je jedno jestli ho ma na papire nebo ve sve hlave. Pro intradenni obchodovani je lepsi mit vsechno v hlave vzhledem k rychlosti trhu.Takový seznam je vhodne mit zapracovany do obchodniho planu,coz urcite vetsina obchodniku má.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...