Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jsme to, co čteme


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 33
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Cteni knih jeste nikdy nikomu neublizilo.Od doby kdy jsem poznal trading tak ctu jen knihy ,po case jsem zacal poznavat.ze mi knihy dali vice rozhledu,take poznavam, ze zacinam mit vetsi slovni zasobu atd-predevsim mohu rici,ze absolutne nejvice mi dali knihy doporucovane na financniku a to predvsim o psychologii-ta je podle me dulezitejsi vic nez si sami myslime.Takze doporucuji cist knihy i v dobe robotu,internetu a ropy nad 100 $ ;)

Preji uspesny podvecer...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasim,ze dobre knihy nejruznejsich zanru rozsiruji rozhled.Ja povazuji za dobrou knihu tu ktera nam vse nerekne po lopate,ale klade nam otazky na ktere musime hledat sami odpoved a je jen na nas jestli tuto hru prijmeme nebo ne.
Spatnou knihu staci precist jen jednou,ale k dobre se stale vracime a pokazde v ni najdeme neco noveho co nam minule uteklo.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Naprosto souhlasím s titulkem tohoto článku "Jsme to, co čteme"
Jsem názoru, že informace které vstupují do našich mozků nás ovlivňují aniž bychom si to kolikrát uvědomovali.
A proto je určitě důležité třídit informace, které do našich hlav opravdu pustíme.Ne nadarmo se říká, že člověk je produkt svého prostředí.
btw:Chtěl bych poděkovat Tomášovi za nedávný článek "Kam pro nové myšlení (knihy)" kde vřele doporučuje knihu od
T.Harva Ekera "Jak myslí milionáři".Z mého pohledu opravdu perfektní kniha.Už jí čtu potřetí a stále se k ní vracím.Spousta užitečných a praktických informací.Samozřejmě jsem četl knihy od R.Kiyosakiho, ale kniha "Jak myslí milionáři" mě oslovila daleko víc.Tímto Tomášovi děkuju za tip na dobrou knihu a ostatním kdo chtějí změnit své návyky vřele doporučuju (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

úplne súhlasím s týmto článkom... mňa už v našom kníhkupectve totálne poznajú´.. a už aj pripravujú pri pokladni katalógy.. nemám rád veľmi elektronické knihy... skôr tie klasické paperback a hardcover.. ktoré si môžete vziať kamkoľvek.. Knihy som začal čítať ešte keď som aktívnejšie robil MLM marketing.. potom som prešiel na špekulácie, lebo tie mi sedia viacej na moju povahu... V škole som si vytvoril svoju domienku o knihách a myslel som si, že kto už len pre boha číta knižky. Myslel som si, že je to kravina zabíjať čas čítaním, dnes na to nedám dopustiť. Všimol som si ešte jednu vec. Nie je čítať ako čítať. Napríklad začal som čítať Trading for Living od financnik.cz a prišiel som nato, že to je skôr, taká kniha ku ktorej sa pravidelne vraciam vždy, keď potrebujem. Neda sa proste prečítať a odložiť ju. Kniha Long Term Secret.... zase mi slúži ako inšpirácia keď si robím backtesty v exceli a štatistické vyhodnotenia. Proste akoby som to napísal..... že proste knihy treba aj prežiť-pochopiť a cítiť.. Napriíklad keď som si prečítal PSYCHOKYBERNETIKU tak som z toho nič nemal, proste bla.. .bla... ale na druhý krát som začal robiť to čo sa v knihe píše a vedel som si s ňou veľmi veľmi pomôcť najmä pri tradingu. Ďalšia kniha "Myšlením k bohatsvtí".. prvý krát som ju ani len nedočítal.. Ale teraz druhý krát.. som začal robiť aj to čo sa v tej knihe píše. Uzatvoril som zmluvu sám so sebou o svojej budúcnosti a ako bude vypadať. V knihe bolo napísané aby som to napísal na nejaký papier.. Avšak aby som tomu dodal patričnú váhu, vyhotovil som v grafickom editore, tú zmluvu a vyzerá ako "papierová akcia-obligácia" proste okraje, vodotlač, pekne farebne... proste má to váhu a hlavné natom, je že tomu verím čo je tam napísané. A táto pomôcka mi veľmi pomáha, najmä cez tie ťažšie časy v tradingu. A ešte jedna vec. pred rokmi na STV 2 (najlepšia stanica pre tých ktorý aj rozmýšlajú na Slovensku), dávali životopis Billa Gatesa (ten kto založil Mrkvosoft).. a jeho manželka povedala, že proste "Bill" si zobere niekedy aj mesiac voľna odcestuje na "chatu" a celý ten mesiac číta.. číta... číta.. Takže je to pravda bohatý ľudia čítajú a tieto vedomosti aj aplikujú na svoje životy, biznisy ... takže čítať budem.. a priatelia, ti ktorí nevedia po anglicky... naučte sa tento very common language..pretože na tom amazone je fakt veľa toho čo by sme mali prečítať-a aj precítiť-prežiť....

s pozdravom nickirout

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

podle mě je tento článek jen jakýmsi výkřikem do tmy. Řekl bych, že ti, jež o tradingu přemýšlí jako o zdroji obživy a kteří opravdu CHTĚJÍ být úspěšní, čili lidé, které bych já osobně nazval jako inteligentní, respektive nadprůměrní tohle dávno vědí. A ten zbytek? Je jisté že tento server čtou i lidé, kteří čtou třeba právě zmíněné bulvární deníky, jenže ti kvůli své omezenosti, nedůvěřivosti a zakomplexovanosti odsud stejně odejdou maximálně s myšlenkou, že "všechno je to zlodějna" a ty stejně nepřinutíte číst knihy....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Dexter.

Ja si naopak myslim,ze prezentace techto myslenek je velice dobra a prospesna a to paradoxne pro lidi kteri maji chut neco delat.Samozrejme,ze lidi,jejich rozhled o tomto svete konci prectenim posledni stranky bulvaru,neprinutime aby se zmenili a zacli cist veci nad kterymi se musi premyslet,to neni urceno pro ne,oni se nikdy nezmeni,ale nuti tu druhou skupinu,bohuzel mensinu k sebezdokonalovani.Plati pravdive rceni,ze cim toho vi clovek vic,tim zjistuje,ze toho vi min.Proto kazda i sebemensi myslenka ktera v cloveku vyvola reakci ve smyslu,ze musi k necemu zaujmout stanovisko,nebo se jen kratce zamyslet,je prospesna.

Preji hezky vecer.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Ahoj,
článek se mi moc líbil, Petr s Tomášem tu působí jako jakási osvěta pro lidi.. A je dobře že tento server čtou i mladí lidé, jelikož jsou ještě foremní a dají se ovlivnit.
Také jsem hodně přemýšlel nad tím, proč vlastně jsou bulvární deníky nejprodávanější na českém trhu a vždy když vidím jak na titulní stránce uveřejňují obrovským písmem jak někdo trpí v nemocnici, je alkoholik atd.. tak se mi zvedne žaludek. A ptám se proč lidi čtou takové věci? Někdo seriozní mi kdysi řekl, že nejmenovaný nejprodávanější bulvár je solidní zdroj iformací.. :-) Lidem se tak líbí něčí utrpení? Je to o tom, že lidé hledají vzrušení v tom všedním dni aby zahnali chmury a nudu? Je to smutné..
Ještě mě taky napadla otázka, jaký typ osobnosti tento server převážně navštěvuje(i lidé věnující se tradingu), já osobně bych odhadnul na těžké introverty .:-) Myslím, že trading je o vnitřním boji sama se sebou, mnoho hodin o samotě.. Já třeba pracuji v bance a moc se mi líbí společnost všech těch lidí okolo, nevím co by to pro mě znamenalo být každý den jen sám se sebou i za to, že budu mít velké peníze. Proto také možná tento business nezaujme každého.

Jinak mě ještě napadlo, že by se tu mohla uskutečnit jakási burza použitých knih(věnujících se tradingu) nebo vzájemné půjčování(knihu za knihu). Jsem student a mám již nějaké knihy týkající se tradingu i zdánlivě se jeho netýkajících, ale abych si kupoval pořád nové a nové, tak na to opravdu nemám. A v městské knihovně bych hledal marně. Co Vy na to?


Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Diego:
pokud byste tento serv poštudoval trošku víc, asi byste to napsal trochu jinak? To ale není podstatné, jak je to napsáno.
Tento serv ani tento burzovní byznys zdaleka nemusí být o "těžkých introvertech", o těžké osamocené masáži mozku s výhledem na pobyt na psychiatrii :-)). Je o hledání, mimo jiné i seba sama, což máte pravdu, ale sám sebe můžete najít kdekoliv. Až jste se vy našel v bance pak OK, kde je chyba? A pokud se budete chtít něco naučit - jazyk, hrát na úrovni na nějaký hudební nástroj atd - budete tomu muset věnovat svůj čas, soustředění, být taky třeba mnoho hodin i o samotě ...
Schválně si všimněte jak moc se nemálo lidí bojí být sami či neumí pobýt v soustředěném klidu: přijdete na návštěvu, je puštěné rádio, TV, PC, (...teče WC :-), XXX dalších vjemů, hluků, rušení. Jsou zábavy a aktivity kde to nevadí, mám ale pocit že kdo se chce najít v tradingu, tak právě ten ničím jiným a nikým nerušený klid velice občas potřebuje.
A taky si všimněte, že i když se říká že "na trhu se dnes nic neděje", tak ono se děje něco vždy, tutově aspom ve vás určitě, pokud tam jste nějak osobně zaháčkovaný.
A ten byznys nemůže opravdu zaujmout každého, a vůbec ne proto že byste byl pak nucen "být mimo". Ale proto, že pokud chcete zde být úspěšný, musíte se "sám najít" i těch hromadách knih, které si klidně přečtěte.
Ale pozor: ani zdaleka neplatí že co hltač knih o tradingu to úspěšný obchodník.
úspěch vám,
:-))

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tak jestli můžu taky přispět, tak bych chtěl říci, že já třeba si buduji rozsáhlou knihovnu, už od školy čtu odborné knihy, nakupuji nové a nové, je to má záliba, má skoro až posedlost. Mám takový sen, že až půjdu do důchodu, součástí mého bydlení bude i jedna místnost kde budou jen knihy, kde si vždy v klidu sednu a budu studovat. Má teorie je taká, že každá kniha, ať už lepší či horší může přinést jakoukoli pozitivní myšlenku či informaci. Vše je v knihách. Doslova vše.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 5 týdnů později...

Článek mě zaujal, souhlasím s ním. Osobně čtu velmi rád celý svůj gramotný život. Všiml jsem si skutečnosti, že v průběhu různých životních etap inklinuji k odlišným typům literatury. Má to souvislost s jakýmsi vyvažováním duševních potřeb vyvolaných prostředím života. Druhá pozoruhodná věc byla, že jsem nacházel prakticky v libovolné knize, kterou jsem bral třeba jen intuitivně do rukou přiléhavé odpovědi na otázky, které mě v té době obklopovaly.
Vysvětluji si to tím, že většina knih je autorem tvořena na základě silné potřeby sestrojit systém, který nějakým způsobem odráží svět a život, je proto vždy nějakým způsobem napojena na naše prožitky, které ze života i tohoto světa pochází.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já třeba nečtu skoro vůbec... ne že bych nechtěl, ale mám docela problém se soustředěností... neni to to co uváděl miciko, že bych třeba nedokázal být sám (naopak bydlím sám) nebo že bych musel mít neustále puštěnou televizi, radio... vůbec ne, mam rád klid. Ale když čtu nedovedu se soustředit na to co čtu i když mě to tema nesmírně zajímá a úzce semnou souvisí, nejen pokud je to kniha o tradingu ale i o jiných svých aktivitách... prostě čtu knížku a po pár stránkách ji musím odložit, protože se nedovedu začíst a zjišťuju, že během čtení myslím na něco jiného.... Často závidím lidem co řikají jak během pár dnů přečetli knihu, kterou já musel číst déle než týden nebo dva... déle jak 2-3 hodiny nedovedu být na čtení soustředený :-(

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...