Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Opentick – alternativní zdroj levných realtime a bezplatných historických dat


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 132
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Zajímavý článek, díky za něj. Nedávno jsem to studoval, ale nějak mi ten jejich systém poskytování dat nebyl jasný. Ale určitě je to třeba pro ty eminy docela zajímavá volba, pokud již má někdo něco nabektestováno a chce systém vyzkoušet na reálných datech tak za cca 500Kč měs. to docela jde (15$ za CME E-Mini's a cca 15$ za LEVEL 3 pro používání v SC).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim vsechny,
nevite nahodou, jestli a kde se daji sehnat historicka minutova data pro FOREX?
Alpari je nabizi ke stazeni do roku 2004. Pro backtesting je to jakz-takz akceptovatelne, ale potreboval bych idealne data aspon za 10 let. (chystam se obchodovat pozicne, cca 5-15 obchodu rocne na strategii, a Strategy Tester v Metatraderu nic jineho nez minutova data neumi spravne pouzit...)

Uspesne obchody!

Mirek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím.

Jsem opravdu rád za tento článek. Děkuji, Petře. :-)

Sám totiž používám již cca 3 měsíce na backtest právě SW Ninjatrader s daty od Openticku. Jsem rád, že test dat proběhl OK - mám na mysli "klasická" minutová data, ne ticková nebo Volume data. Sám jsem v jednom vlákně vznesl dotaz na kvalitu těchto dat a až teď se mi dostalo odpovědi. :-)

Jen např. u trhu ER2 nemám v pár dnech kompletní data (např. jen pár hodin, ne celou obchodní seanci) a v několika dnech se začalo obchodovat o hodinu dříve (ve 14:30 hod našeho času) a o hodinu dříve se skončilo. Tak mě to docela zarazilo....

Jinak můžu říct, že propojení není vůbec těžké. Sám jsem to zvládl, nejsem programátor! :-) Ninjatrader v sobě obsahuje (doufám, že nepředbíhám nějaký článek, o kterým Petr mluvil, že brzy vyjde) poměrně velké množství indikátorů, dá se do něj zakreslovat a naprogramovat strategie, kterou potom můžete automaticky zbacktestovat a za pár chvil to vyhodí výsledky strategie.

Sám jsem s tímto SW spokojen, mohu doporučit.

Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jj, odkaz sice nefunguje, ale link na registraci najdeš hned na titulní stránce www.opentick.com (sing-up).
Registrace vypadá bezproblémová (teď to jdu vyplnit, třeba ještě na nějaký problém narazím, uvidíme).
Také to zkusím napojit na ten NinjaTrader, jsem teď ve fázi hledání a backtestování vhodného systému, tak se hodí dostat něco ve slušné kvalitě grátis - knížky a kurzy mi i tak stojí už teď tisíce O:-)

Pak se pochlubím, jak to šlape a jak se s tím nechá něco zobchodovat. Tedy jestli bude čím se chlubit :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

sam pouzivam opentick nejaky ten patek na YM spolu s ninjou. Za 2mesice tickovych dat jsem nezaznamenal zadny rozdil mezi daty napr. s grafy z woodieho clubu. Testoval realtime datafeed spolu s OEC, Zenfire, PFG a rozdil zadny. Rekl bych ze se jedna o velice kvalitni datafeed. Ale pouze u YM. u ER2 a dalsich indexu jsem netestoval... Myslim ale ze cena je adekvatni a nesporna vyhoda je propojeni s chartovacimi programy jak se zminil Petr.
Mate nekdo zkusenosti s porovnanim transact tickoveho datafeedu?? Testoval jsem ho totiz pred mesicem a byl horsi nez zmineny od openticku :(

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jeste k tomu openticku, mam zaktivovan zdarma datafeed na YM z ECBOT(take zvlastni ze to bezi kdyz je ted YM uz na CME) ale budiz. Mam ovsem problem pri nacteny historickych dat posledniho dne resp. par hodin. Data se proste nenactou, jede jen real datafeed. Mate stimto nekdo nejakou zkusenost?

Jinak historii jsem stahnul i tickach,ale 45dni ma priblizne asi 50MB :) Takze jestli nekdo naprd. zadavate historicke zobrazeni dni zpet tak pri vyssim cisle to chce strpeni jestli je tedy datafeed v tickach :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Krasny clanek, vyborny tip. Dekuju panum financnikum.

Registrace za 5 minut bez problemu, stahnul jsem si jejich programek na download historickych dat do CSV, vsechno krasne funguje, rocni historii minutovych baru mam za minutu nebo dve stazenou... to se neda srovnat s valcenim s IB TWS, kdyz z toho chtel clovek vycucat historicka data :-)
Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...