Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchodovani od trinacti let


Doporučené příspěvky

Nazdar (budouci) traderi.

jednou pri brouzdani po internetu jsem nasel cloveka kterej obchoduje na burzach od 13 let zde mate odkaz
bylo by zajmave kdyby se zacal delit o sve zkusenosti i tady na financniku.

pauza.zive.cz/viewtopic.php?f=619&t=605898&all=1

doufa ze to nekomu z vas pomuze, i kdyz haldu podobnych pribehu jsem videl i tady na financniku.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 37
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Jenom bych chtel jeste dodat, protoze jsem zapomnel polozit dotaz v tomto tematu a pozdeji to jiz neslo editovat.

Umoznili byste svemu diteti obchodovati jiz v nezletilosti na vase jmeno?
Popripade v jakem veku?
Pomuze mu se vyvijet jinym smerem nez dnesni mladez?
Nebojite se ze vam to tzv. natre?

Piste odpovedi :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

valesek Napsal:
-------------------------------------------------------
> Jenom bych chtel jeste dodat, protoze jsem
> zapomnel polozit dotaz v tomto tematu a pozdeji to
> jiz neslo editovat.
>
> Umoznili byste svemu diteti obchodovati jiz v
> nezletilosti na vase jmeno?

Ano. Patřičný dohled a rozumný účet.

> Popripade v jakem veku?

Klidně od útlého mládí, jakmile by chápal, co jsou to pinanční trhy, nebo trhy obecně, za předpokladu, že by ho to nějakým způsobem zaujalo. 10-15 let spolu demo, později sám demo a pokud by to mělo hlavu a patu, nějaký obolus bych zariskoval. Možná, že by to uměl líp než já.

> Pomuze mu se vyvijet jinym smerem nez dnesni
> mladez?

Těžko říct. Si představ, že nějakým zázrakem, omylem, pípí, příjde k balílu, tak ho to rozhodně musí zkazit. Nebude totíž znát cenu peněz. Tak že obchodovat ano, ale pod rozumným dohledem a určitě nehazardovat tím, že mu případné peníze jen tak vysypu na desku a řeknu mu: "To je tvoje, tak si s tím dělej co chceš".

> Nebojite se ze vam to tzv. natre?

Vůbec ne. Spíš bych počítal s tím, že to tak dopadne.
>
> Piste odpovedi


Link to comment
Sdílet pomocí služby

valesek

Pokud dítě bude vydělávat v tradingu víc, než jeho rodič a bude obchodovat s vědomím rodičů a s jejích podporou, tak to snad ani nemůže nastat. Domnívám se, že pokud by na finančních trzích vydělával, tak už bude intelektuálně na takové výši, že by se něčeho podobného nedopustil. Také to je hodně o vztahu rodič-potomek. Když to od samého začátku nestojí za moc, tak si myslím, že k nějakému tradingu by ani nedošlo. Pokud si rodič vybudoval korektní a kamarádský vztah, tak pak by to mělo být OK.

A teď už fuck jdu spát :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

valesek:

já si myslím, že v momentě kdy by byl lepší než já, tak u něj autoritu rozhodně neztratím. Pokud to bude mít v hlavě aspoň trochu normální a nebude mě vyloženě nesnášet, tak tu autoritu jedině získám, a to tím že jsem ho k tomu přivedl a otevřel mu dveře do jiného světa než většině jeho vrstevníků. Pokud teda já sám na něj nebudu žárlit kvůli tomu že je lepší. Třeba by byl pyšnej, že má takového pokrokového a odvážněho rodiče :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Uprimne si myslim , ze definovanie veku kedy moze clovek obchodovat, u nas od 18 a v amerike od 21 nieje len tak prenic zanic. deti su nepripravene na svet v ktorom sa pohybujeme a moze im to viac uskodit ako prospiet.
skutocne je dobre ak je dieta financne vzdelane, ale ucit ho obchodovat v tak utlom veku a dat mu prostriedky s ktorymi obchoduje je chore. to musi byt jasne kazdemu a nemusi byt ani pedagog ani psycholog.

preco deti nenaladit na takuto cestu nejakou hrou, ktora je spojena s principmi obchodovania, alebo investovania. zoznamit ich s vseobecnimi principami , financii alebobudovania podniku a hospodarenia s peniazmi, nejakou nenasilnou formou. myslim si ze je vela deciek ktore maju v 17-18 super hlavu a su vyspele a na urovni, ale uprimne to o com je trading nedochadza ani ludom ktori zacinaju podstatne neskor. zatazovat tym deti a uberat im tak s casu ktory mozu lepsie zuzitkovat mi pride sebecke.

ten mladicek v clanku rozprava o tom ze zaraba denne ci tyzdenne stovky percent. cele som to necital a asi ani nebudem, ale uprimne , vy tomu verite? ktory s vas ma dieta ktore ma 15 , alebo aspon uzky kontakt. viete co take deti zaujima?
obchodovanie to nebude, myslim. :)

nechajte deti uzit si dectvo a radsej sa venujte tradingu sami. az budu mat 20, radi sa vas opytaju co to vlastne robite. nechajte ich akotak dospiet :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

valesek Napsal:
-------------------------------------------------------
> Umoznili byste svemu diteti obchodovati jiz v nezletilosti na vase jmeno?
Samostatně rozhodně ne, ale společně, kdy by mi předkládalo a zdůvodňovalo proč a co obchodovat. Konečné rozhodnutí by bylo na mně a já bych obchodoval.

> Popripade v jakem veku?
Na věku asi nezáleží, šlo by o to, aby ho to bavilo a zajímalo a aby to chtělo samo od sebe.

> Pomuze mu se vyvijet jinym smerem nez dnesni mladez?
To si myslím že na to vliv moc nemá. Myslím si, že každý má své vnitřní hranice a v jejich rámci se pohybuje, samozřejmě asi existují věci, které mohou podpořit určitý druh chování, ale od toho sou tu zase rodiče, aby v případě potřeby zasáhli.

> Nebojite se ze vam to tzv. natre?
Tohle je asi trošku složitější otázka - samozřejmě bych svýmu dítěti přál, aby bylo lepší než já, ale natřít by mi to mohlo třeba i v oblasti podnikání, kdyby podnikalo na mou osobu a i ve spoustě jinejch činností, pokud bych mu je umožnil - jde o to jak sem psal u toho umožnění, že by z nás byl maximálně team, nenechal bych ho jen tak obchodovat. Aby to někdo nechápal špatně - nijak bych mu neupíral zásluhy v případě úspěchu ani to nijak nezlehčoval, rozhodně bych ho ale nenechal samotný sedět u PC a dělat si v obchodech co chce. Opravdově natřít by mi to mohlo až v plnoletosti se svym účtem a za svý peníze, do tý doby sme prostě team bez větších nátěrů... :)

A ke ztrátě autority - o ní asi člověk může přijít i mnohem banálnějším způsobem (třeba i jen na čas) a asi bych měl obavu z toho vysvětlit mu správně, že kdyby mělo úspěch, proč si nemůže kupovat co chce, když vydělává a proč mu ty jeho vydělaný peníze nedám - proto bych to směroval do toho teamovýho obchodování - nerad bych, aby mě vidělo jako někoho, kdo mu upírá jeho peníze - asi bych mu je dával stranou a šetřil a útratu držel v mezích.

Jen bych ještě dodal, že existuje dost lidí, co má problém začít díky finanční situaci obchodovat samo a dost dobře si nedovedu představit situaci, kdy za nimi přijde jejich dítě s tim, že bude obchodovat a že potřebuje cca 5000$, a pokud vezmu v úvahu, že by rodiče o tradingu vůbec nic nevěděli - no nevim ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

No ja si myslim ze obcodovat moze clovek vtedy ak ho to zaujma a chce svoj zivot posunut tymto smerom niekto si to uvedomy skor iny neskor.Ale musi byt nato dostatocne vyspely na veku nezalezi zalezi na tom aky je v skutocnosti.Myslim si ze traidyng je zivotna cesta a ze nije pre male deti ale ked sa uz nikto vyberie touto cestou tak uz nieje dieta.A vlastne je tu nikto mladsi ako ja v novebri som mal 17 a o traidyng sa zaujmam uz pol roka a teraaz by som chccel vyskustat demo ucet :)
tesim sa na vase odpovede

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

V diskusii, na ktorú tu valesek v úvode uviedol odkaz, Ed Wood píše:

"...v ramci terminovanych obchodov s komoditami musis mat minimalne 5 000 USD (stat tym chrani brokera aj teba pred tym aby si prisiel o vsetko co mas)."

"Navyse ta chcem zoznamit s este jednym pre teba asi velmi neprijemnym faktorom, ktorym je minimalny prijem. Na to aby ti otvorili ucet musis mat rocny prijem aspon 25 000 USD (to je asi 560 000 sk). Naskriabat 5 tisic USD nie je az taky problem, to sa da, ale v slovenskych pomeroch zarabat 46 000 sk mesacne nie je zrovna dvakrat bezne. V tomto poziadavku vidim najvacsi problem pre slovenskych traderov."

Zaujíma ma, ako je to s tým minimálnym príjmom? Je to pravda? :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

boris7: No tak ten minimální příjem je nastaven na americká měřítka a uvádí se to při zakládání účtu s brokerem, nicméně broker nikde neověřuje jestli je to skutečně tak, z toho plyne že pokud chce člověk který má zde průměrný příjem obchodovat tak v tomto bodě musí trochu.... ;) (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Můj kluk obchoduje od 13 na mém účtu a nevidím s tím problém. Obchoduje uplně samostatně v mé nepřítomnosti. Bere to jako formu hry, která mu funguje. Samozřejmě má své špatné i dobré dny a svůj způsob vidění a cítění s trhy. S autoritou to nemá co dělat. Začal vydělávat ve velmi krátké době což se nedá říci o mě. Je to tím, že jsem mu předal potřebné informace, které měl okamžitě bez potřebných studíí a jeho mozek si zvykl na pohyby trhu asi po dvou měsících. Proč taky ne, když nehraje se svými penězi? Nemá negativní myšlení a nikdy si nepřipustil-ani náznakem v myšlenkách, že by nevyhrál. Prozradím vám jeho know how. Strategii má velmi jednoduchou. Obchoduje na minutových grafech. Nejprve se podívá, kterým směrem jde trh za určitý časový úsek. Pak nakoupí v protipohybu /dost často na jeho vrcholu/a čeká až se trh rozjede do zisku. Pokud má zisk a trh začne stagnovat delší dobu kolem nějaké hodnoty tak vystoupí.(Přirovnal bych to k proražení trendové čáry) .SL dává větší tak , aby ho nezachytil při případném zpětném pohybu než se trh rozjede. V průměru bývá v obchodu kolem 2 hodin. Obchoduje nejraději TF. Jestli máte děti tak to s nimi vyzkoušejte at obchodují na demu pár měsíců a uvidíte. Pozor, ale každé dítě nebude chtít obchodovat! Mám ještě dvě děti a ty to vůbec nezajímá.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pochazim z rodiny kantoru a shodou okolnosti je ma pritelkyne taky pedagog, takze mam dost veci z prvni ruky. Muj nazor je takovy, ze nechat dite v tak mladem veku obchodovat(byt jen DEMO), je skoro az nezodpovedne vuci tem detem samotnym. Kolem toho 13teho roku by se mely tvorit dost dulezite vazby na okoli a uprimne si nedokazu predstavit, jak se muze vyvijet dite, ktere diky takove "zparchantele" podobe tradingu nabude dojem, ze vydelavat penize je strasne jednoduche. Ja ve 13ti busil na pile palety, abych si uvedomil cenu penez

P.S. : omlouvam se za hruby vyraz, ale jak jinak nazvat stav, kdy dite, nezatizene zivotni zkusenosti a respektem k nemu, tatik nauci veci, ktere on studoval roky, da mu SIM platformu a rekne hraj si.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pěkné téma ;)
To MNovak: Určitě dobrá škola pro mlaďocha. Mám holku - 9let - a protože cca půl roku vysedávám u PC a u grafů, tak už se taky zajímá, co to vlastně dělám. Zatím jí nic nenutím, ale když se konkrétně ptá co sleduju, tak jí hned nevyháním, ale nějaké to info vždycky pustím. Nejlepší u těch mladých je, že se jim opravdu uchová hodně vyské %informací. Proto bych jim určitě nebránil zajímat se, když chtějí.

1)Umoznili byste svemu diteti obchodovati jiz v nezletilosti na vase jmeno?
ano, po přípravě určitě

2)Popripade v jakem veku?
když to vezmu podle sebe, tak kolem 15-16 roku jsem brigádničil pro nějaké peníze. Hodně hodin, mizivá odměna.
a v tomhle věku jsem si už uvědomoval určitě hodnotu peněz.
Zatím mám čas tohle řešit, ale v případě zájmu mého dítka a dle mých fin. možností si umím představit umožnit obchodování kolem 15.-16. roku.

3)Pomuze mu se vyvijet jinym smerem nez dnesni mladez?
urcite je výhoda být obeznámen s tímto byznysem dřív než později. Pokud se bude o téma zajímat, určitě to rozšíří obzor... a už to samo bude jiné od ostatních dětí...

4)Nebojite se ze vam to tzv. natre?
co víc si přát, než úspěch vlastních dětí
a s tou autoritou... při reálným obchodování s darovanýma penězma v začátku.. asi by se mělo už na začátku definovat, co bude když budou zisky i ztráty... než až příjdou.

R.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...