Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie obchodování 31: jak říci emocím NE (3)


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 56
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Papertrading a playback můžete klidně dělat pospolu. To není nic proti ničemu. Jinak playback a posouvání úsečky není rozhodně totéž! Při playbacku vidíte, jak se úsečka vykresluje - tj. jak konkrétně "tiká", jakou má sílu na některou ze stran, atd. To dost pomáhá vytvářet lepší cit pro trhy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

demo priprava je zaklad. najlepsie by bolo demovat uz s niecim co ma buducnost aj nejaky ten rok, nie len par mesiacov a potom hups na live. aj demo da cloveku prax a dostane ho na inu uroven. potom sa hlava na live tradovani lepsie vyrovna s problemovymi situaciami. samozrejme live je o inom nez demo a ked to dlho nejde tak si treba vnutorne hovorit ze sme po kazdom obchode vzdy lepsi a lepsi traderi nehladiac na to ako je na tom nas ucet. vzdy je viac skusenosti viac uvedomenia si toho co sme spravili tak alebo onak atd atd. podla mna je dolezite si v tazkych situaciach uvedomit ze sme omnoho lepsi nez sme boli pred rokom, dvoma a na cely trading sa po skusenostiach divame inak a mame viac vedomosti aj praxe. treba pokracovat s tymto vedomim a tie emocie nas nebudu tolko demolovat lebo nebude pred nami beznadej.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Velice zajímavý článek . Vpodstatě přesně vystihuje to co dělám teď a s čím jsem začal po backtestingu . A to je začít systém nejen backtestovat , ale také reálně obchodovat . Opravdu je něco jiného na to koukat v backtestu kde mi vychází běžně přes 500p za den ( forex ) , ale skutečnost je taková že když se trh hýbe a člověk není dokonale připraven na nějakou situaci tak začně při nějaké nejasnosti z 90% doslova zmatkovat a neví co dělat dál , proto otevírá a zavírá úplně jiné pozice než by chtěl . Ńaštěstí se s tím dá poměrně snadno bojovat a to je právě prožíváním reálných situací . Velikou výhodou je si takovou "nejasnost" nascreenovat a dopodrobna rozebrat . Potom už by se nemělo stát že by vás tato stejná či podobná situace vyvedla z míry a neměly by jste dělat to co dělat ani nechcete . V podstatě jsem jen napsal co bylo uvedeno v článku , jen to jsou mé reálné zkušenosti a zatím jsem lepší způsob jak na to nepoznal .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry vecer,
snad tim nebudu prilis nekoho obtezovat, ale zrovna toto je o emocich, tak ja pridam ty svoje i s otazkou. Take se dostavate do fazi, kdy chcete se vsim prastit, i kdyz jste byli/jste teprve ve fazi papertradingu? Tento clanek uhodil (alespon pro me) hrebik na hlavicku. Po rocnim studiu, tvoreni, statickem backtestu prislo dynamicke vystrizliveni. Jak to zvladate?

Hana

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hano,

zřejmě jsem v podobné situaci jako vy. V backtestu jde equity pěkně nahoru, při paperu jde pěkně dolů. Jeden stop-loss za druhým. Mám asi skvělý dar vystihnout konec trendu - průšvih je, že vstupuju trendovým patternem. :-)

Každopádně nevzdávejte to, ani já to nevzdávám. I kdyby mi mělo trvat rok, než při paperu začnu vydělávat, tak si počkám, budu u toho sedět, koukat do toho, páč ten čas se mi potom stonásobně vrátí pomocí "práce" (zábavy) 2,5 hodin denně. (tu)

Taky mám chuť s tím praštit. Ta mě ale asi tak za 5 minut přejde. Základem úspěchu je vytrvalost. (tu)

Roman

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Hano,

zrovna ted jsem v teto fazi. I kdyz to nebude zase tak horke. Po 4 uspesnych mesicich paperu mam ted v novem roce jenom same ztraty. Docela ted na vlastni kuzi zazivam tvrzeni, ze kdyz trhy trenduji, tak se dobre vydelava, ale kdyz jsou v chopu, tak se penize vraci zpet. Takze tento mesic uz jsem odepsal a tesim se na pristi.
Navic docela se dari obchodovat podle pravidel (az na drobne vyjimky), tak je to docela OK.
Prechod z backtestu na paper byl docela veliky skok a ja uz se tesim na dalsi skok a to real, ktery bude od brezna.

Pokud vam system fungoval v backtestu, tak se soustredte na to, abyste v paperu dodrzovala pravidla. Nedelejte vyhodnocovani po jednotlivych obchodech nebo dnech, nechte si delsi obdobi - tyden, mesic a pak uvidite. Porovnavejte paper s backtestem a hledejte prostor pro zlepseni. A po vice mesicich uvidite, jestli se zlepsujete nebo ne. A pokud uvidite, ze ne, tak je potreba predelat system, tak abyste byla schopna ho obchodovat v realu.
Jeden den nebo tyden vubec nic neznamena.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...