Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodování na burzách v USA a potřebná angličtina


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 34
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Musím přiznat, že i když se anglicky domluvím celkem dobře a jsem schopen komunikovat živě nebo po chatu s technickou podporou apod., nedokážu se vyznat v prázdinových dnech burzy. I když jsem četl na toto téma články tady na Finančníkovi a snažil se najít dostupné údaje na netu i z jiných zdrojů, v souboru na stránkách burzy se stále nevyznám (link www.cmegroup.com/tools-information/holiday-calendar/files/2009-globex-holiday-calendar.pdf ). Z toho důvodu raději mnohdy neobchoduji, případně pouze simulačně. Nemám totiž jistotu, jestli se burza nezavře v polovině seance a nebude možné uzavřít obchod...
Možná by nás bylo víc, kdo by potřebovat detailní vysvětlení (třeba která ze sekcí platí pro naše obchodování), případně "jednodušší" kalendář. Obchoduji NQ.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Žel neznalost eng. jazyka mi dosud nedovolila hlouběji se zabývat obchodování. A to jsem tu registrován už několik let, čtu informace celkem pravidelně a za literaturu zde doporučovanou jsem dal nemálo tis. korun.
Proto si myslím, že takovýto článek zde měl být už dávno.
Na budoucí poznámky .... vím, je to můj problém. :S

g.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Pokud se někdo rozhodne studovat angličtinu, doporučuji pobyt v rodině vyučujícího. Je to finančně náročnější, ale jednoznačně nejefektivnější způsob výuky.

Hlavní výhody tohoto programu:

Pobyt v rodině vyučujícího

Domácí výuka je nejrychlejším způsobem naučit se cizí jazyk, ať už angličtinu nebo některý jiný. Klienti jsou ubytování v domě vyučujícího, který jim poskytuje 15, 20, 25 nebo 30 soukromých lekcí jazyka týdně. V ceně pobytu je zahrnuto u ubytování v jednolůžkovém pokoji s plnou penze a klienti se účastní běžného života rodiny (včetně rodinných a společenských událostí ). Spojí tak studium jazyka s poznáním života obyvatel určité země a získaji tzv. kulturní gramotnost – ví, jak se lidé v dané zemi chovají v určitých situacích, co je zdvořilé a co naopak faux pass. Tato zkušenost je při jednání se zahraničními partnery často k nezaplacení.

Kurz šitý na míru

Na základě informací o osobě klienta (věk, jazyková pokročilost, zájmy atd.) vyhledáme vhodného vyučujícího. Vyučující tedy má nejen dostatečné zkušenosti a kvalifikaci pro výuku, ale odpovídá i dalším požadavkům klienta. Tím je zaručeno, že výuka bude probíhat v přátelské atmosféře, což je při této formě studia velmi podstatné. Obsah výuky vyučující plně přizpůsobí představám klienta a jeho jazykovým potřebám. Jelikož je jediným studentem v kurzu, také tempo výuky se řídí podle něj. Tento způsob studia je maximálně efektivní a je také ekonomický, protože studenti se učí mnohem rychleji než ve skupinovém kurzu.

Maximální jazykový pokrok

Jazykový pokrok je zaručený. Klienti bydlí v domě vyučujícího, a jsou tak nuceni používat cizí jazyk nepřetržitě. Ne pouze během vlastních lekcí ale po celou dobu: při společném stolování, na výletech a při různých kulturních a sportovních aktivitách, jichž se mohou během pobytu zúčastnit. Privátní výuka je navíc mnohem příjemnější než skupinový kurz s dalšími studenty, kteří mohou mít různou pokročilost a odlišné studijní cíle.
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Klobasman:

kdyz uz kritika, tak konstruktivni. Treba co ti tam chybi nebo co bylo nepresne atd.
Prostor pro zlepseni je vzdycky, tak aspon at autori vi smer.

A pokud si myslis, ze treba cely clanek je zbytecny (jeho tema), tak to si ja treba myslim taky, ale rozhodne byl nikoho za volbu tematu nekritizoval, protoze i kdyz to nema prinos pro me, tak se najde jina skupina lidi, pro kterou to ma treba velky prinos, viz prispevky vyse.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

A pokud ma nekdo strach zacit kvuli jazyku, tak je to uplne zbytecne.

Muzete zvolit napr. kombinaci Ninja trader + Mirus (nebo AMP) a v diskuzich mate zakladni informace v CJ, dale i proces zalozeni uctu je tam rozebrat dosti podrobne v CJ. A na tech par vet od brokera pri zalozeni staci v pohode google prekladac:

www.financnik.cz/forum/read.php?4,99000

Na Ninja trader je tady serie videotutorialu, kde se ho clovek nauci ovladat, opet vse s ceskym komentarem:

www.financnik.cz/wiki/ninjatrader

A pri samotnem obchodovani, kdyz jde vsechno hladce bez technickych problemu, neni potreba vubec zadna komunikace s brokerem, vse si clovek ovlada sam v platforme a stav uctu se sleduje ve webovem rozhrani na strankach clearingove spolecnosti.

Takze je to velmi jednoduche a proti samotne psychologii obchodovani je toto nepatrna prekazka.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dost mě tenhle článek oslovil. Tento problém je v pozadí mnoha rozhodnutí, které brzdí moji práci.
Sice se učím anglicky (chodím do kurzu), ale obavy a nejistota z toho že budu dělat chyby kvůli jazyku
a ,,něco někde kliknu blbě" jenom proto že jsem si to nepřeložil správně mě nahlodává psychicky.
Taková nápověda z praxe je to co člověk v knížkách nenajde(když tak jenom v těch anglických).


Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...