Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Evoluce tradera od ztrát k profitům - zkušenosti obchodníka JenaL [1]

Doporučené příspěvky

Odesláno

Libri Napsal:
-------------------------------------------------------
> jardys: ty jsi beznadějný přídpad, ale vyčítal
> bych si, kdybych ti nedal přečíst odpověď Joe
> Rosse (mazácký trader, který se úspěšně živí
> tradingem přes 50 let) na otázku jeho nejhorší
> prohry:
> "Má nejhorší chvíle v obchodování byla, když jsem
> nevěnoval dostatečnou pozornost cenové akci
> zatímco jsem
> byl stále v obchodě. Stálo mě to $40,000. Učil
> jsem studenta a věnoval jsem více pozornosti jemu,
> než trhu. Než
> jsem si to uvědomil, přišel jsem o čtyřicet tisíc.
> Obchodování vyžaduje vaši plnou pozornost. Většina
> mých
> nejhorších obchodů přišla, když jsem měl
> rozptýlenou pozornost. Naučil jsem se nikdy nemít
> otevřený obchod
> když cestuji, dělám seminář, vyučuji někoho, nebo
> když někdo se mnou potřebuje o něčem mluvit."
>
> "Tvrdá práce se vyplatí v budoucnosti. Lenost se
> vyplatí teď."

ahoj
tak zatím jde celkem o nic,ale kdyby jednou to bylo za živý kak určitě nepůjdu stříhat trávník a podobné práce.
ale to dlouho nehrozí.

• Odpovědí 69
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

mira_k Napsal:
> jardys,
> může to jít do plusu nebo taky ne ... může to jít
> do plusu třeba za 10 let ... a bez Tveho účtu
> žádný účet neni tak velký, aby tuhle taktiku ustál
> .. teda jeden ano, ten simulační
>
>
>
>
>
> "keep it simple"

dobře až tento účet skončí tak si otevřu jiný a tam se budu chovat lépe.
a kolik si vlastně za otevřený účet berou.
ahoj

Odesláno

focus Napsal:
> rtx:
>
> pokud myslis u koho muzes dostat pro TF 500d
> margin tak je to uvedeno v prispevku od YAXe
> nekolik radku vyse.
>
> focus

no praveže mna zaujimalo vy traderi ktori tradujete rusel 2000 napr... u akeho brokera to tradujete, jeho prispevok hovori o overnight ratoch u rôznych brokeroch a o margine

Odesláno

rtx:

tak si zkus precist ten odkaz pozorneji:
1. je to broker Mirus Futures
2. na russell ma intraday margin 500
3. nocni margin je 4.000, coz je podle castky stanovene burzou.

Ale do teto diskuze to nepatri, mas taky v diskuzi celou sekci Brokeri, kde tyto informace uz mnohokrat probehly.

Lada

Odesláno

to jenaL

Mohl byste prosím poskytnout bližší informace o zde zmiňované vstupní strategii, nebo doporučit nějakou knihu, kde bych se dozvěděl více? Píšete, že se jedná o jednoduchý a zcela sofistikovaný přístup a v diskuzi jsem četl, že „systém vstupů je popisován v nejedné běžně dostupné knize“. Mám to chápat tak, že Vám naděluje pouze jeden signál denně, nebo berete pouze první, který je podle vašich pravidel a ten zobchodujete? Podle pohledu na graf uváděný v článku mi přijde, že se jedná o nějakou variaci Bollinger Bands breakoutů, o kterých jsem se dočetl při googlování, že samotné Bollingerovi pásma se nedají sami o sobě považovat za vstupní signály, ale měli by se používat společně s dalším indikátorem, jako je např. Stochastics, RSI apod., kterých jsem se na ukázce grafu nedohledal. :S

Phoenix.x

Odesláno

System nejsou jenom vstupy (kombonace MACD(trend), BB breakout(vstup), ATR TSL a ADR indikatoru(vystupy))ale mych vlastnich znalosti trhu a sebe sameho. Vseho co chci, cemu v trzich verim, mam vyzkousene a zbacktestovane a je mi pohodlne obchodovat. Obchodni system nejsou jenom vstupy, ale take predstay, realna ocekavani, psychicke moznosti atd...je to proste komplexnejsi nez to na prvni pohled vypada...vezme cas na ve prijit a dat dohromady, ale stoji to za to! Obchodovani je proste takovy neustale zivy proces kde musime byt porad ve strehu-jak jiz kratkodobe tak i dlouhodobe, a to me na tom hodne bavi!
Ono ten clanek nebyl o systemu ale spise o pristupu a pohledu uspesneho tradera. Opravdu muj system vstupu neni nic zazracneho...Pravdepodobne jste clanek nespravne pochopil, nesnazil jsem se predat system...opravdovy arzenal profitujiciho obchodnika jsou veci jako disciplina, pracovitost a trpelivost a pochopeni sama sebe...zitra vyjde druha cast, mozna ze bude vse srozumitelnejsi...

hodne stesti

Odesláno

to JenaL:

skvely clanok, len tie vystupy...tie mi nedaju spavat...ale ja na ne vyzrejem...

Je mi jasne, ze vyfitrujem vstupy vysokym timeframom, ktory mi dava max. 1 obchod, (napr. pri patternoch FinWin) za seansu.Samotny vstup nacasujem za pomoci jemnejsieho timeframe.
Prosil by som odpoved na otazku: pri Russell mate TF 1200 tick, ake TF pouzivate pri inych trhoch, napr. ES,NQ,ESTX,GBL,YM???

Diky moc :)

Odesláno

corporate: Jak jsem pochopil, tak JenaL neobchoduje jiný trh než Russel. Ono pro slušné uživení se stačí jeden trh a na něm navyšovat počet kontraktů. Není nutné se cpát do několika různých trhů ...

Odesláno

corporate:

na to staci bohate trojclenka.
Alternativni graf je o prumerne rychlosti vykreslovani svicek. Takze jsem zvykly na nejake tempo na TF. Tak si to tempo prenesu na jine trhy. 1500 ticku na TF je napr. 5 minut, tak si najdu takove nastaveni na ES, kde se svice bude vykreslovat take pet minut.

Lada

• 4 months later...
Odesláno

Dobrý den všem. Mám dotaz pouze na jenaL. Nemám se s ním jak jinak zkontaktovat, tak jsem použil poslední diskuzi kde se objevil. Tímto se omlouvám za narušení. jenaL: Mám dotaz ohledně vašich výstupů. Vím že je to pro vás práce a zdržování ale chtěl bych tyto výstupy zbecktestovat a zlepšit tak svůj obchodní systém. Proto žádám od Vás jen krátké vysvětlení výstupů CCI-hook,,,1-2-3,,,revBar.

11883

• Vytvořit...