Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Evoluce tradera od ztrát k profitům - zkušenosti obchodníka JenaL [1]


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 70
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Všechny články na finančníkovi jsou podnětné a ukazují možnou cestu a východiska z problémů. Je to super, když člověk ví kudy se ubírat, jak jiní řešili stejný problémalém,ale každý z nas musí jít sám a tím se vyvíjí. Tvůj článek budu muset vydýchat a hlavně si to sama se sebou vydiskutovat. Velké díky, že jsi byl ochoten se podělit. Popral jsi se s problémy a uspěl. Gratuluji a ať se daří. Tví kamarádi mají dobrého učitele. ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Take beru denne pouze 1 obchod na jeden trh. Nyni uz mam na DAXu cca hodinu hotovo a jeste mrknu ve 15.30 na TF kde udelam jeste jeden vstup. Tento mesic jsem vubec neobchodoval a podle predpokladu jsem o nic neprisel.
Myslim ze cely proces popsany v prispevku bych mohl prirovnat presne ke svemu vyvoji v tradingu temer na 100%. Osobne jsem se posunul o notny kus dal kdyz jsem si uvedomil ze nestojim proti trhu ale konkretnim lidem kteri maji stejne emoce a pocity jako mam ja. Nejtezsi bylo porazit me ego a priznat si ze nejsem nijak odlisny od ostatnich traderu a mam uplne stejne myslenkove pochody a vzorce chovani jako oni. Nakonec jsem musel najit cestu ktera me co nejvice ulehci dodrzet disciplinu a to je cela potiz s tradingem, protoze prave disciplina je jediny a zasadni rozdil mezi profiky a amatery. Zaroven jsem musel prestat brat trading jako zabavu a akci, ale musel jsem se mu zacit venovat na plny uvazek i kdyz jsem jeste nebyl schopen generovat pravidelne profity - take narocny proces protoze jej musite umet profinancovat.
Na zaver chci napsat ze pres nekolik desitek testovanych OS dnes obchoduji velmi primitivni strategii ktera denne generuje jeden obchod na jeden trh. Pro zacinajici tradery by bylo asi nejlepsi zkusit brat pouze jeden obchod denne a ucit se tak discipline ktera je zasadni pro uspesny trading, zaroven vsak vim ze je to pro vetsinu nesplnitelne protoze vsichni obchoduji pro rychle penize a tento zpusob tradingu jim krizi jejich vysnene profity perfektne vycislene v exelovych tabulkach, ktere smeruji do offshorovych spolecnosti na Kajmanskych ostrovech. Otazkou je jak rychle si veci uvedomi a kolik jich to bude stat casu a penez. Vyjadril jsem sve nazory a jiste se muzete divat na veci jinak.

mejte se Focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Škoda, že jste zde neuvedl zásadní věc důležitou pro vydělávání peněz na trzích a tou je PS. Tzn. jakým přístupem navršujete a ubíráte své pozice. Já osobně vždy vrším kontrakty v závislosti na procentu marginu. Tento způsob mi vyhovuje a pro mě funguje nejlépe . Zajímaly by mě však i přístupy jiných traderů. Bohužel na toto téma je pospáno strašně málo stránek. Na rozdíl o stovek různých indikátorů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ještě bych dodal, že výstupy není potřeba nějak moc komplikovat. Pro začátečníka určitě nejvhodnější bude nepohyblivý PT stanovený na základě volatility a později zkombinovaný s posuvným TSL pro další kontrakt na zachycení delších trendů. I podle křivek na obrázku je vidět , že ty rozdíly nejsou až tak zásadní. O tisíc víc nebo míň. Důležitý je pak PS jak jsem uvedl v předchozím příspěvku, který je schopný účet zdvihnout o desítky tisíc.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Velké díky autorovi za podnětný článek - myslím, že mnoha lidem může ušetřit hodně nervů a bezesných nocí (soudím alespoň podle sebe :)
A zároveň nesmírně oceňuji ochotu autora (a všech ostatních, hlavně však autorů Finančníka, Petra a Tomáše) podělit se s ostatními o trable své "cesty" - nic cennějšího asi neexistuje....

Ještě jednou velké a upřímné díky! (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Možná Tě to to Jeňo potěší, ale byla právě Tvoje rada snížit počet obchodů a zvýšit RRR, která pro nás znamenala obrat z červaných do černých čísel v našem obchodování, jak jsem psal v článku Zkušenosti začínajícho tradera. Mimochodem právě takové články jako je ten dnešní asi nejvíce pomáhají obchodníkům, kteří jsou v podobné fázi jako my, tzn. po přípravě začli, dostavilo se první rozčarování a drawdown (tu menší onde větší) a jsou zkrátka donuceni ledacos si uvědomit, ledasco změnit a prostě naučit se myslet trochu jinak. Vědomí, že někdo kdo dnes profitabilně obchoduje si prošel něčím obdobým člověka nesmírně posílí, páč si řekne "nejsem zas tak blbej, prostě začátky měli těžký všichni, jde jen o to se nevzdávat a postupovat dál." Takže díky, že jsi byl ochotný se podělit se svými zkušenostmi. (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

JenaL ... moc díky za pro mě excelentní článek ... sice jsem ještě nezaznamenal žádný drawdown ... ale nyní jsem prohlédl, že se moc upínám na nalezení vstupní strategie (i když už nějaké tušení jsem měl a také přečetl hafo článku na dané téma) ... jakmile se mi v backtestu něco nezdá ... ihned měním pravidla ... a točím se stále dokola, dokolečka ... a to je teprve backtest a co paper ... nebo live! Musím zapracovat na disciplíně a zaostřit své soustředění a energii na druhý "koláč" prezentovaný v článku. Je až "úžasné" jak se historie stále opakuje.
Každopádně díky za odkrytí Tvé historie vývoje jako tradera a přeji i nadále profitabilní zítřky a hodně disciplíny...
Láďa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

supr clanek presne tak jak to ma byt, jedu 1,5 mesicu live a nejdulezitejsi vec co muzu doporucit je - obchodovat 1-2 obchody denne podle vaseho systemu, a hlavne mit jasne stanovene kdy vstoupite kdy vystoupite a takto jak "robot" jet aspon tech 2-3 mesice a pak popripadne zacit neco poupravovat... zezacatku nejde vubec o penize

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Článek je supr, dobře jsem si početl :)

jen bych upozornil na jednu věc, která se mi zdá opomíjena v článcích pro začátečníky. Typický začátečník má dnes několik málo $k na účtu a v rámci pravidel MM si nemůže dovolit dávat vysoký SL. Tudíž musí vstupy opravdu řešit tak, aby nebyl vyhozen v rámci běžného těkání trhu... Pokud si někdo může dovolit vyšší SL, pravděpodobnost úspěchu se zvyšuje - kolikrát se vám stalo, že vás trh vyhodil na tick či dva a pak se vydal vašim směrem?

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Také se připojím, pěkný článek. Příběhy konkrétních lidí a pozorování jejich vývoje jsou pro mě inspirativní. Nejlepší pro mě je vidět, že se neprezentuje genialita nebo výjimečné schopnosti jednotlivce, ale naopak tvrdá dřina a práce většinou na sobě, která později vývojem nese zasloužené ovoce. Jako i u JenaLa.
Díky a přeju brzkou cestu kolem světa :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Kocourvbotach: Velikost SL by měla vychýzet z MFE/MAE analýzy a je dost závislá na výběru trhu. Pokud budu mít příiž nízký kapitál, takže nemůžu dodržet MM tzn. risk na jeden obchod max 3 % účtu, mám na výběr několik možností. 1. Přidat si peníze na účet, 2. Najít trh kde si vystatčím ještě z menšími SL nebo se dát na forex, kde můžu obchodvat miniloty. Ale snižovat SL jen proto že si ho na daném trhu s daným kapitálem nemůžu dovoli podle mne není dobrá cesta.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Clanok je perfektny (tu)

Uvital by som viac podobnych clankov, ktore prezentuju evoluciu obchodnika od strat ku profitom. Podobne clanky su velmi inspirativne a pomahaju zacinajucim obchodnikom poznat cestu, na ktorej mozu vidiet, co vsetko je v tradingu potrebne zvladnut.
Takze podobni traderi ako je JenaL inspirujte a inspirujte ! Mna tvoj clanok osobne velmi motivoval vdaka :)
Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...