Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Mcwoj:
Zdravim...
to vymeteni sl co se vam v patek stalo se mi i pres dukladnou MAE/MFE u jednoho casteho patternu take obcas stava.
Tak jsem provedl backtest rok a pul zpet a zjistil jsem zajimave - pokud mi u tohoto konkretniho patternu trh vymete SL a vrati se PRESNE na mou vstupni cenu, v 80% pokracuje puvodne zamyslenym smerem. U jinych patternu to nefunguje, ale u jednoho ano.
Od prosince jsem to chtel zacit aplikovat, zatim se mi vsak tato situace znovu nestala.

Mozna by to mohlo fungovat i u tech prurazu, nevim...

Odesláno

Mcwoj: A proč vstupuješ až na 602,40? Pokud to podle screenu dobře chápu, je to kvůli close baru, ale to je jako vstupní bod vhodné jedině proto, že se to dobře backtestuje.
Pokud obchoduješ korekci, logický vstup by byl na proražení vrcholu růstové nohy(tj. cca 601,50), protože tam je vždy spousta čekajících příkazů, které dodají trhu momentum. Též SL patří logicky pod Low korekce, což by tě v obchodu podrželo úplně bez problémů.
Ať se daří (tu)

Odesláno

Uz od zacatku seance byla videt velka nervozita provazena volatilnim pohybem nahoru a dolu. Bylo rozumne udelat jeden obchod a nechat trh byt. Hlavne kdyz doslo k prurazu horni SR urovne a i presto se trh nikam nerozjel.

Ukazkovy den urceny k odevzdani nastradanych profitu. Kdo uz dokaze tyto dny rozeznat ma velkou vyhodu, ale za predpokladu ze nebude nijak divoce obchodovat.

Take se ukazala sila systemů postavenych na jednoom max. dvou obchodech, ktere jsou navic jisteny max. definovanou ztratou/den. Na trhu jako dnes se dostavi emoce velice rychle a je mozne behem nekolika desitek minut prijit o nekolik stovek usd.

Ja jsem dnes dostal jeden SL a tim bylo odobchodovano.

mejte se focus

Odesláno

peepo: Na jakým range ten DAX jedeš? A s jakým nastavením SL a PT? Přijde mi, že hned po vstupu jsi ustál relativně velký protipohyb ... a na takhle malý TF že máš celkem velký PT ... ?
Můj graf je výrazně smrsknutější - a jedu RB8 a RB12, takže tohle bude tak RB6 ... ?

Odesláno

Je to tak, trh byl dost nervozní. Přesto jsem vzal vstup v 8:44 na ES na 1107. Výstup jsem dal nízký , na jistotu 2,5b. Dobře jsem udělal, protože pak se trh vydal opačným směrem.

Odesláno

03.12. focus napísal: "Obchodovani tento rok bylo absolutne odlisne od obchodovani v roce minulem.." Súhlas. Trh je vysoko iracionálne prostredie, je to živá vec, myslenie a následné reakcie množstva živých, poväčšine mysliacich ľudí, pričom grafy a indikátory a patterny v nich vyjadrujú to čo sa už stalo.
Focusove rady majú cenu zlata. Aj sa som sa dohodol s brookerom na maximálnej dennej strate - maximum 2x SL.
Keď som dnes pozeral do grafu a do príspevkov vo vlákne tak som aj rád že som dnes v práci kde live obchodovať nemožem :)

Odesláno

přesně tak, hlavně trpělivost, ale pozor na promeškané vstupy - stály mě docela hodně profitu min.měsíc ....
MNovak: ten čas mi nějak nesedí....nebo se dívám špatně?

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...