Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, tak dneska na DAXu jsem vstoupil 9:09 long. Trh se ale rozhodl jinak a udělal větší korekci, takže jsem obdržel SL. Jsem ale celkem spokojený, protože jsem se po víkendovém testování rozhodl vstupovat i na FDAXu pouze do směru trendu. Tak uvidíme jak se to bude vyvíjet v dalších dnech.
Ať se daří

Odesláno

to kuba: ano trend teď hlídám podle vyššího TF - konkrétně RB15 a na RB5 potom podle EMA15 a EMA50. Musí být vše v souladu. Ještě nemám dokončené přetestování celého období, ale zatím to vypadá , že se tímto způsobem sice sníží o něco profit, ale hlavně zmizí dlouhé série SL tzn. očekávám příznivý vliv na emoce. Tak uvidím.

Odesláno

2 Renooo
K tomu Vasmu postupu...jednak taketo situacie nemam zbacktestovane a asi sa ani nedaju zbacktestovat, tak neviem podla coho by som mal posuvat ten SL. Vy ho ako posuvate, ak sa mozem opytat?
A tak isto, to cakanie na druhe dosiahnutie hodnoty PT...to by tiez mohlo skreslit vysledky oproti backtestu, kedze niekedy trh uz nemusi PT druhy krat zasiahnut a realne by som mal SL alebo mozno BE namiesto PT. Naproti tomu manualne uzatvorenie pozicie da sice nejaky slip, ale rozdiel nebude taky velky. Tym padom mi taketo situacie nebudu odchylovat realne vysledky od backtestovanych.

2 roman06
Diky za ten odkaz.

Odesláno

to Sonny1:
Ahoj, já sice PT nepoužívám, ale testoval jsem si je jako jednu z výstupních možností a stejný problém jako máš ty jsem si v excelu vyřešil tak, že jsem při výběru PT zadal podmínku např. if MFE > 350. Tím ti pak v testu vyjdou pouze ty PT, který by byly úspěšně vyplněny a můžeš si vybrat ten, který ideálně odpovídá tvým představám. Naopak pokud budeš počítat s MFE >= 350, tak se ti pak může stát, že trh dojde přesně na 350, ale PT se ti ve skutečnosti nevyplní a ty nebudeš vědět co s tím.

Odesláno

qido:

stejne se ti muze stat, ze trh dojde na 351 a limit se ti stejne nevyplni, protoze se na tebe nedostane, takze proc ty komplikace. Proste si nastavim PT na 350 a pokud se mi v trhu sparuje, tak byl PT a pokud ne, tak tam proste pro me cena nebyla, i kdyz na grafu se ukazuje neco jineho. A stat se to muze, takze je potreba se na to pripravit, aby se pak clovek nedivil.

Navic backtest je potreba brat stejne jenom jako hrube meritko, protoze to na cem se dela backtest nejsou realna data, ale vzdy nejak ocesana.

Lada

Odesláno

Naprosto souhlasím s YAXem, obchoduji 4. měsíc live a tato situace se mi stala celkem 3x, z toho 2x v paperu. Takže jeden obchod , žádný obchod, místo PT je nějaké BE. Myslím že na začátku obchodování je více důležitějších věcí, ikdyž přiznám, je to malinko frustrující.

Odesláno

Dobrý den všem, jsem začátečník. Rad bych se zeptal k aktuální situaci na TF, proč je tak nízké Volume trhu. Napadl mě státní svátek, ale v kalendáři žádný není zaznamenaný. Děkuji za odpověď.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...