Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

yax:

Díky za názor. Jak to tak hodnotím, tak bude asi lepší zamyslet se nad jiným systémem a ten zbacktestovat a pak se uvidí.

Otázkou je, kdy mě nějaký jiný systém napadne, co by mohl mít smysl. Kdy budu mít to štěstí, že mě něco ťukne přes nos a já si řeknu, že by to mohlo fungovat a udělám backtest.

OT:
Ty backtestuješ ručně bar po baru nebo už nějak počítačově? cca jak dlouho ti zabere backtest? Já abych měl srovnání, jestli jsem extra pomalý, nebo je to normál. :o)

Odesláno

sd77: margin DAX u Infinity 2000 USD bezne, mene, napr. 1000 USD se da vyjednat po nekolikamesicni dobe pravidelneho obchodovani, kdyz vidi ze nedelas velke zaseky. Min nez 1000 USD jsem nikde nenasel.

Odesláno

Kotas:

ja to take delam rucne bar po baru abych nevidel jak obchod dopadne.
A rychlost zavisi jenom na tom, co vsechno zapisuji. Pokud beru jenom jeden obchod denne a pisu jenom MAE,MFE a prvni posun na BE, tak za hodinu stihnu mesic a ted testuji vzdy od zacatku roku.

Lada

Odesláno

Kotas - já jsem vždy testoval také jen bar po baru a snažil se o všechny signály za určité období a zapisovat kde co všechno.
To bylo EXTRÉMNĚ pomalé. Pak jsem přešel na to, že jedu bar po baru a označuji vstupy. Když mám celou seanci vstupů, tak se vrátím zpět a začnu to teprve zapisovat. Tím se to trochu urychlilo. Nicméně i tak je to děsně pomalé. Takže protože v současnosti pomalu přecházím také k jedinému obchodu denně, tak asi budu opravdu jen ten první obchod zaznamenávat a projedu snad měsíc také rychleji. Teď je to děsné ...

Odesláno

Přikládám denní grafy spolu s range (hi - lo dosažené v obchodní hodiny) nejobchodovanějších trhů od začátku září, 15:30 - 18:00. Range je v bodech ve spodní části grafů černou křivkou, zeleně je pětidenní (tj. pracovnětýdenní) klouzavý průměr. Pokud bude zájem, pošlu dopolední seanci obou evropských trhů a večerní seanci US trhů. Tom

10837

Odesláno

yax, Lucínek, roman06

tak jsem rád, že aspoň tohle dělám jako vy. Ted jsem si byl koupit knihu Joe Rosse DayTrading tak snad mě při jejím čtení napadne jiný systém, protože bych systém rád založil na proražení, jako ten minulý. Ještě tady procházím vlákna, tak tam mě snad taky něco ťukne.

lordberry:

backtesthelper - o tom jsem tady dost četl, ale je to myslím jen pro VIP členy a to já nejsem, takže v tom mám smůlu

Díky všem za reakce a omlouvám se za trochu off topic

Odesláno

To Kotas.

A co kdyby jste šel opačnou cestou a nejdříve si sám udělal jasno v tom,co vlastně od systému chcete,co od něj očekáváte a pak teprve hledat něco co se kreje s Vašimi představami a ne se přizpůsobovat něčemu.Přeci na prvním místě musejí být Vaše představy,které Vám vyhovují a pak až to ostatní.

Odesláno

MERKUR1, Lucínek:

Stejně jak jsem sem dával výsledky backtestu na to proražení range u TF, tak v tomto stylu bych se rád držel. Systém bych rád založil na proražení silných úrovní a snažil se tak zachytit krátkodobé momentum trhu. Od systému chci, abych riskoval co nejmenší STP, ale na druhou stranu po něm nežádám ani vysoké profity na obchod, ohledně úspěšnosti bych rád systém úspěšný ve 40 - 50 %, když více tak tím lépe. Co jsem se tady dočetl, tak právě Ross dává velký důraz na proražení určitých hranic a proto bych si chtěl ujasnit, kde jsem třeba v předchozím systému udělal chybu, proto jeho kniha.

Vím, že najít určitý systém a styl obchodování není vůbec jednoduché a pokud mi docházejí nápady a mé dosavadní pokusy nebyly zas tak slavné, ikdyž alespoň částečně se zlepšující, tak musím hledat inspiraci jinde u zkušenějších, protože v začátcích asi málo lidí hned napadne profitabilní systém bez nějakého naťuknutí. Proto pročítám toto forum a proto knihy Rosse.

Tot můj pohled, možná špatný, možná správný.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...