Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jikos,knihu jsem zatím nečetl,ale osobně si myslím,že i ti nad 30 mají stejné šance :).
Možná jsou jen handicapovaní tím,že už mají rodiny více zodpovědnosti a tím pádem méně času,ovšem těm co je 20 možná budou brát trading na lehkou váhu.
Osobně si myslím,že to je jako v lásce na věku prostě nezáleží :)
Michal

• Odpovědí 63
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Jikos - jedinou souvislost bych viděla v tom, že v nízkém věku nemají lidé rodiny a tím mají možná lepší podmínky, více času na studium,menší stres,nižší psychický tlak...ale osobně si myslím, že motivace může mít mnoho podob a jednou z nich právě zabezpečení rodiny. Samozřejmě žádné konkrétní informace o procentu úspěšnosti traderů ve věku nad 30 let k dispozici nemám, ale sama za sebe s tímto tvrzením zásadně nesouhlasím.

Odesláno

MichalMV, novafashion

Děkuji za reakci.
Knihu pana Dr. Eldera doporučuji, je tam moc poučných informací.
Ještě k tématu věku: on tam píše, že věk je v ID docela zásadní, a to z důvodu pohotových reakcí, schopnosti se okamžitě rozhodnout..
Já jsem ve věku, kdy věkové limity pana Dr. Eldera nesplňuji. ID nepokouším, mám našlápnuto na poziční obchod z důvodu časových. Jsem nováček, co už toho hodně přečetl (snad vše co je u nás v češtině k dostání), testuji a snad už brzo vyrazím za prvními obchody.
Přeji všem úspěch
Jirka

Odesláno

Jikos, knihu jsem četla, je v ní spousta poučného, ale i na tomto webu je /pokud vím/ několik úspěšných ID traderů, kteří jsou poněkud dále za věkovou hranicí 30 let. Záleží na mnoha jiných a mnohem důležitějších vlastnostech tradera, než je věk - to mi věř. Časem na to určitě přijdeš sám :). Ať se daří, Petra

Odesláno

Nemyslim si ze vek Tradera je nejak zasadni, snad jen z pohledu ze mlady clovek nema tolik zavazku, ma vice casu a pokud se budu bavit o rozumnem veku tak i ty reakce jsou stale pohotove i v pokrocilem veku, zase je vice zkusenosti.
Jeste k te diverzifikaci, pro me je to zasadni vec, samozrejme je to muj pohled, kazdopadne kombinace vice trhu a vice strategii dodava Tradingu urcite lepsi a hlavne stabilnejsi prijmy.
Osobne jsem nikdy zadne filtry typu omezeni jen na nektere dny v tydnu ci mesice nikdy nepouzil, jedine omezeni je ze neobchoduji prez obed v USA, tyto vylucovaci filtry casto omezi vstupy prave v tech profitovych dnech.

Mam jednoho znameho ktery je takovy rekneme od prirody "sasek", ze vseho si dela legraci a tolik optimizmu jsem snad u jineho cloveka nevidel, presto je jiz nekolik let uspesnym Full Time Traderem.
Ma nekolik svych osobnich hesel ktere pouziva a ja je rad pouzivam take ...

" kde je v trhu to vysoko a dne to nizko "
" obchodovat se da i podle zahnuteho kostete "
" cekam az se svezou v rychliku, ja cekam na narazniku Orient Expresu "
" no a co ze mam v prubehu ztraty , ony se na konci mesice ztraty a zisky vymlati a par profitiku zustane... "
" jedine penize ktere rad odevzdavam jsou komise za multipozice "

Odesláno

petop:

Z vlastní zkušenosti doporučuji následující. Okamžitě přestat obchodovat, dokud nepocítíte zase klid a vůli pracovat dále. Klidně na 3-6 měsíců. A pak jet papertrading, dokud nebudete konzistentně aspoň 2-3 měsíce vydělávat. HW klíč k živému účtu zatím dejte někomu do opatrování a instruujte ho, ať Vám ho vrátí až po prokázaných 2-3 měsíčních profitabilních výsledcích. Ty 3 měsíce jsou nutné, abyste získal správný návyk a naprostou důvěru v sebe a svůj systém.

Držím palce a nic neurychlujte. Pomaleji tam budete rychleji :-)

Odesláno

petop:

jako spousta jiných jste zkoušel najít zkratku. Nemůžete postoupit na další úroveň, aniž byste dokonale zvládl předchozí. Teď to víte, takže máte před sebou nekonečno backtestů, simtradingu a práce na psychice. Viděl bych to na mnohem déle než 3 měsíce. I rok nic neznamená. Ale to vůbec nevadí. Během té doby si uvědomíte, zažijete a uložíte do podvědomí spoustu důležitých věcí a získáte důvěru v to co obchodujete. Tu jste během pár backtestů nemohl získat, takže vytrvejte, jde to pomalu, ale jde.

Odesláno

Carousel46, petop:

Jen bych upřesnil, aby nedošlo k nedorozumění. Já netvrdil, že to bude trvat 3 měsíce. Podle mě to trvá roky, než se ujistíte jak na to. Já psal neobchodujte živě, dokud nebudete konzistentně, v klidu se sebedůvěrou, papertradingem vydělávat 2-3 měsíce po sobě. Přeji mnoho úspěchů.

Odesláno

petop:

Říkám odevzdejte HW klíč (jestli ho máte) někomu blízkému a dělejte backtesty a pak papertrading jak jsem Vám psal. Znám to z vlastní zkušenosti, začal jsem obchodovat hned naživo před 5 lety a taky jsem doufal jak blbec. Pak začal finančník a vše co je podstatné, tady bylo bezpočtukrát probráno. Tak se poučte a nedělejte zbytečně chyby co už jsme udělali my ostatní. Já jsem začal dělat backtesty a papertrading až po tisícovce živých obchodů a velkých ztrátách (časově po 4 letech živého obchodování). Až pak se to začalo překlápět a měnit. Takže články, které tady kluci píšou jsou naprosto pravdivé a doporučuji řídit se jimi. Oproti lidem co mají jen backtesty budete mít později výhodu, že se nebojíte živých obchodů, ale ty backtesty a papertrading udělat musíte, abyste věřil svému systému. Což teď určitě nevěříte.

Prostě to neuspěcháte a zkratky tady nefungují.
Ať se Vám daří.

Odesláno

Jen jeste doplnim k clanku, ktery to jinak vystihuje velmi trefne, ze vetsina zacinajicich obchodniku zacnou obchodovat napr. IC (strategie s realnym zhodnocenim cca 15-40% uctu) s par tisici dolary a ceka, ze protoze jim to docela jde, budou z nich za par mesicu dolarovy milionari.

Co chci rict je, ze vsude v businessu plati - a v tradingu dvakrat tolik - ze zisk je umerny risku. Tzn. ze pri strategii, ktera je velmi defenzivni (je tak zamerne stavena) nelze pocitat se zhodnocenim ve stovkach % za rok.. bohuzel, prijde mi, ze nekteri obchodnici se ji snazi timto smerem "znasilnit" a pak jsou prekvapeni, kdyz to nejde.

Je potreba prijmout fakt, ze s IC s malym uctem nikdo nezbohatne; chce to tedy hodne trpelivosti a pro vetsi zisky postupne riskovat vetsi kapital (v souladu s rozumnym MM).

Takze kdo chce zbohatnout rychle (ale asi pri 1% sanci), at jde do high-risk strategii s tisici % vynosem.
Ti, co jsou spokojeni s par desitkami procent za rok ale pri znacne vetsi pravdepodobnosti, at zustanou v klidu u IC :-)

Good luck vsem,
T.

Odesláno

dekuji za trefny clanek:)
pripomel mi me zacatky a neustale ztraty, vzdycky to bylo tak close prohra nebo vyhra.
Proc jsem to nevzal, vzdyt to byl muj signal ke vstupu. Pak jsem si rikal, priste to proste vezmu at se deje co se deje:)
a tak jsem to vzal a obchod byl ztratovy a najednou jsem byl rozhozeny z obchodu, ktery jsem nevzal a ktery byl winner a obchod ktery jsem vzal a byl loser a porad dokola.
Muj zlom nastal, kdyz jsem zacal brat cim dal vic a vic obchodu za sebou, tak jak jsem mel a muj ucet se najednou prestal ztracet a ja mel radost, ze jsem schopen, alespon prezit. A pak to do sebe vsechno zacalo postupne zapadat. Prestal jsem posouvat SL, prestal jsem vyskakovat z obchodu predcasne, prestal jsem se trapit, ze jsem si zrovna odskocil a zmeskal obchod atd.atd :) Dnes, kdyz si vecer vytisknu graf a divam se na sve vstupy a je to ztratovy den, tak se pochvalim a mam radost, ze jsem dodrzel svuj obchodni plan. :)

• Vytvořit...