Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Tipy pro pomůcky v obchodování


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 38
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Ahoj, rád bych se zeptal, proč používat SnagIt místo nativního ukládání screenshotů přímo z obchodních programů (kde lze též do grafu vpisovat a malovat). Má SnagIt něco, co lze např. v NinjaTraderu udělat stěží (a co je potřeba pro trading)?

Jinak pro nahrávání videa existuje pod Windows přímo od Microsoftu Windows Media Encoder, i v 64-bitové verzi a zdarma, což může být pro někoho lepší alternativa.

Soft je samozřejmě z velké části subjektivní preference, občas je ale fakt, že člověk narazí na první (pro něj) dostatečně dobré řešení a dále již nehledá... protože mu nestojí za to se vytáčet při učení se s něčím jiným :-D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Používám Camtasii ve spojení s Dropboxem a je to super. Vyrábím tutoriály i třeba pro svýho šéfa - než mu něco vysvětlovat po telefonu, radši mu sejmu video i se zvukem, hodím na dropbox a pošlu mu jenom link. Je to tak strašně jednoduchý a rychlý, že než abych někomu něco vysvětloval po telefonu, radši mu za 5 minut vyrobím video a pošlu mu jenom link. No a pokud bych to měl vysvětlovat více lidem, tak to je k nezaplacení. Camtasia + Dropbox (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Když už se nakousla diskuze o hw a sw pro trading, také trochu přispěji. Nebudu zde rozepisovat konfiguraci mého NTB, snad jen potvrzuji slova Petra, že rozlišení o kterém píše, je opravdu vhodné a na 15,6" se s tím pracuje velmi dobře (můj případ). O Intel Core i5, i7 nemluvě. Ale k věci. Řešil jsem potřebu seřazovat okna s grafy na obrazovce, tzn. přes Hot Key je odhazovat do rohů, do stran a rovnat. Kdo má Windows 7, tak jistě ví, že to jde přes Hot Key Win+šipky. Ale není to tak úplně dokonalé. Tím chci říct, že to neumí např. levou horní pozici, pravou horní pozici, atd. Takže např. pro intermarket analýzu a sledování 4 oken na jednom panelu to nebylo použitelné. Proto jsem našel na internetu aplikaci WinSplit Revolution v. 9.0.2, která je zadarmo, zabírá velmi málo systémových prostředků, je šikovná a intuitivní. Takže doporučuji vyzkoušet. Aplikace umí i editovat pozice, upravovat a přidávat, takže můžete vytvořit přesně takovou základní mřížku, kterou potřebujete pro svoje okna, resp. grafy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To mira_k:
Co se týče toho Maca, všeobecný standard je Windows, většina programů i těch pro trading jsou dělána primárně pro Windows.
Ano vím že určitě existuje způsob jak rozchodit Windows programy pod Macnebo pod Linuxem, ale jsme tradeři nejsme IŤáci abychom měly radost z toho že jsme Win program rozchodily pod nějakou jinou novou moderní atraktivní PC platformou.
Prostě vše je děláno pro Windows a nemám zájem to nějak narušovat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pro PrtSc používám program Fast Stone Capture kde lze také nahrávat. Program je velmi jednoduchý a zatím mi ve všem vyhovuje.
Souhlasím s Petrem, že tito pomocníci velmi usnadňují práci především tehdy, když jste již ve vyšším levelu. Jsou to opravdu "jen" pomocníci a nezajistí sami o sobě profitabilní obchodování. To nejdůležitější je někde jinde.
Sám beru hardware a software jako nástroje pro dosažení svých cílů nikoliv jako to, co za mně udělá veškerou práci. Obchoduji Live a pro svou práci používám 4 roky starý 15,6 notebook + 22´´LCD.

Dan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

No já teda rozhodně nadšení s SSD disků nesdílím. Měl jsem několik let NB s SSD, pokud vím tato technologie má stále mouchy jako omezený počet zápisů, postupem času dochází ke zpomalování disku... Pokud jde o rychlost tak jí raději podpořím dostatečně velkou RAM (momentálně mám v NB 8GB) díky kešování do RAM se tak dosti sníží nároky na disk. Používám tedy Linux, Windows měl vždy horší zprávu virtuální paměti tak tam tohle možná tak úplně neplatí, nevím jak u W7. S kvalitou Dell souhlas když spolehlivý NB tak jedině Dell nebo Lenovo.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

mira_k: přítelkyně má MacBook Pro, což je teda parádní rychlá mašinka a po mých 10 letých zkušenostech bych během jednoho dne nejraději na celý Windows zapomenul a přešel na Mac. Čeho jsem si tedy všiml okamžitě bylo perfektní betelné aluminiové zpracování a úžasný display. Je to ku podivu, ale za necelý rok jej nemusela až na aktualizace restartovat, nikdy ji nezatuhnul a zatím žádný program běžící pod ním nespadl (na WinXP to řeším každý den a Windows 7 je na to celkem podobně). Pro mluví rozhodně stabilita založená na Unixovém jádře pokud se nemýlím. Ovšem s podporou ze strany výrobců obchodních platforem je to jednoznačně špatné ... Takový Ninja pro Maca, to by bylo :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já pracuji na Lenovo ThinkPad X301 s WIN7 a SSD. Objektivně musím říci, že problémy mám prakticky nulové. Když už, tak maximálně s nějakou aplikací třetí strany (ShockWave v Chrome, apod). SSD je velmi rychlý a spolehlivý. Pouze CPU je již trochu starší, takže čekám, až vyjdou s novým modelem s rychlejším CPU. K tomu používám ještě DELL s i7 a WIN7 64bit a opět nemám prakticky jediný problém.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tomas262: A tak co se týče Winu a jeho spolehlivosti, tak tohle je relativně individuální. Mnohdy taky záleží, v jakém stavu Win daný uživatel má, jak se o něj tzv. "stará" (a samozřejmě o daný HW, na kterém OS běží). Mně osobně běží Sedmičky stejně jako Vaší přítelkyni OS MacBooku ne méně než li rok bez zatuhnutí a nutností force restartu a to tu ještě hraju gamesy, které testují SW/HW do základů.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...