Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

yamato nie :) wenge je nieco ine aj trendovy kanal je nieco ine. Profesionalna deformacia ale sposobila ze to nerozlisujem. (Ano mas pravdu ze tamto je trendovy kanal a nie wenge.
V podstate ako si to pomenujes je uplne jedno hlavne je ako to zobchodujes

Odesláno

stranger: všichni víme že ti angličtina dělá trochu problémy ale opsat správný název snad není takový problém aby si tu nemátl diskutující exotickými názvy formací .Čili není to wenge ale [bold]wedge [/bold] - klín nebo jinak řečeno trojúhelník. K této formaci si každý již jistě najde dostatek informací
Pavel

Odesláno

Tak ja dnesok ukoncujem netradicne = bez obchodu
Zajtra to podrobim blizsiemu skumaniu, lebo ani jeden den som este nemal bez obchodu a bez zisku (aj maleho)
Takze ci som niekde neurobil chybu

Vam sa ako darilo?

Odesláno

2 stranger:

Proc by si mel udelat chybu ? Den bez obchodu = bez signalu je naprosto normalni. Po vcerejsku se dal cekat lehkej setrvacnej short, coz se taky stalo, ale myslim ze po vcerejsku jedni slavi a druzi lizou rany. Bud rad ze ses nenechal chytit do nejakyho chop dobrodruzstvi a cekej na dalsi pohyb. To je cele :)

At se dari
Rob99

Odesláno

stranger: Zajimava technika tyhle wedge, urcite stoji za prozkoumani. Jen nevim, mit tam S/R zonu na kazdem desatem ticku a jeste do toho ten wedge, tak bych asi preobchodoval :) Nicmene jedna otazka k zakresleni te horni linky, viz screenshot ktery prikladam. Skoro se mi to prijde ze ses nejdriv podival "jak do dopadne" a pak podle toho zpetne naplanoval ten 4. vstup, jestli je to mozne. Ja kdybych nevidel pravou stranu grafu tak bych nemohl ten wedge zakreslit.. Dik za inspiraci, snazim se prave to od tebe okoukat, proto se ptam - ne ze se ti na tom snazim najit chyby, to vubec.

20888

Odesláno

detroit dobry postreh, tieto situacie som neobchodoval a preto som aj vstupy zaznacil troska pozadu nie do predu ako sa vykreslovaly usecky po usecke, zakresloval som to dnes poobede v ramci signalov pre vstup a wedge som pouzil len ako casovaci bod. V ramci OP je wedge casovaci bod. pre mna je dolezite ze tam kde planujem odraz od wedge ma minimalne 3 uderi (Vo vynimke mam ale zakomponovane aj pravidlo kde moze byt 2 udery s tym ale ze tretim uderom sa vstupuje) Tak ako na tomto obrazku co si znazornil, tj support wedge mal vstupnym obchodom 3 udery. Ked si si vsimol vstupoval som hned pri dotyku wedge , vzhladom na to ale ze usecky isla este nejaky cas aktualnm smerom vyhodilo ma na plnom SL kedze boli trhy velmi volatilne. V prilohe ti posielam normalne natiahnutu liinku od prveho bodu az po ten treti vstupny. Mozno ta troska zmiatol ten nedotiahnuty zaciatok support a ressistance wedgu, takze to napravam. Este dodam ze yamato poznamenal ze sa jednalo o trendovy kanal a nie o wedge, co moze byt pravda ale je to dost diskutabilne, lebo ked natiahnes ciary presne na tick tak mne tam pride urcity sklon a preto som to povazoval za wedge.

20889

Odesláno

stranger
zdravím, mám otázočku: tri údery môžu byť aj v rámci jednej sviečky? Alebo musia byť 3 rôzne sviečky?
a ešte, minule si písal, že keď ATR stúpa = zmena trendu... mohol by si nejako bližšie k tomu?
mimochodom, toto mi nefunguje. je chyba u mňa?
MojAtr_nove.jpg (7kB)
www.financnik.cz/forum/file.php?7,file=21670

a ešte jednu s dovolením :-)
"pozri kolko je cakajucich prikazov na tychto urovniach" to si tiež písal.
Ako si toto pozrem. dá sa to nejako jednoducho v NT alebo v TWS?

A ešte niečo o mne a NQ. Náš vzťah je veľmi vážny. Už dva roky (sporadicky) sa ho pokúšam nejako pokoriť a on sa nechce a nechce dať. Ale verím tomu, že tá chvíľa príde, lebo tento trh je mi sympatický :-)
Ď
Marek

Odesláno

stranger, Jen v rychlosti, jeste jsem v praci a nestiham :) Asi jsme si vzajemne nerozumeli, prikladam jeste jeden screenshot jak by to vypadalo pri live, tedy pokud by se grafy hybaly (tj. prava cast zakryta). Tedy podivej se na tu horni trendovou linku, resp. horni hranu wedge, ta je zakreslena uplne na slepo, nema se prece o co na prave strane oprit, leda ze jsi ji zakresloval podle tech nekolika cernych usecek co jdou hned za sebou, ale nevypada to tak. I kdyz ta horni linka asi nema na obchod kde obchodujes odraz od spodni linky zadnej vliv, jen jsem poukazoval na to ze to neni prece v dobe otevreni 4. obchodu zadny wedge, jelikoz jeho horni linka v tu dobu jeste nemohla existovat. Jinak se pridavam k dotazu ohledne tech uderu na linku, tez by me to moc zajimalo.

20890

Odesláno

mosat tri uderi nie v ramci sviecky ale v ramci roznych swingovych pohyboch, aj ked malych. to uz vychadza z planu, tak ako to vidis na prilozenych obrazkoch pred tym

Ten indikator musis prepisat priponu na .CS a potom to naimportovat do NT, tak ze to skopirujs do zlozky kde su v NT indicatori, otvoris si ninju, editor indicatorov a stlacis F5

Pracu s prikazmi a order flow mozes robit cez Time And Sales alebo presnejsie cez footprint grafy (to je ale oblast ktorej sa nevenujem nejak extra a ani to nepouzivam)

CO sa tyka ATR, ako funguje vo vseobecnosti sa da docitat na internete, tak isto ako wedge, ci ine technicke analyzy. Ako funguje mne a na zaklade coho viem urcit ci pride korekcia, zmena trendu, chop alebo prerazenie cohokolvek, to uz je skoro rocne knowhow ktore prezradzat nebudem.

Odesláno

No tak to nechame byt, ja tu wedge tam vidim, ale zakreslenou az po tom co se cely graf dokreslil, tj. napriklad odraz od 2613 uz bych chapal ze se da povazovat za odraz od spodni hrany wedge, ale ten predchozi odraz kolem 2623 to je podle me odraz jen od trendline, nikoliv wedge - pouze rikam jak to vnimam, nemam narok nekoho poucovat ;-)
Jen se snazim selskym rozumem a pohledem na graf pochopit jak wedges fungujou a jak bych je zakresloval kdyby jsem sledoval graf v realtime..
Treba mi to bude jasnejsi az sem hodis nejaky dalsi screeny. Ja jinak vcera bez obchodu a dnes nevim nevim, pripravu jsem neudelal, a mam praci takze se nemuzu soustredit. Venku je minus 13 a pul metru snehu, ztratil jsem drahoceny cas navic na highway cestou do prace (td)

Odesláno

detroit citaj prosimta pozornejsie. v grafe neje zapisany wedge ako dovod reverznej pozicii na urovni okolo 2623 ale dovod je odraz od trendovej ciari (je to tam aj zapisane v grafe)
A dalsia vec hovoris stale o obchode cislo 4 ale to je obchod cislo 3 kde bol odraz od trendovej ciari a zjavne ten obchod na ktory sa pytas.

Poplietol si dve udaje a ja mozem rozmyslat a vysvetlovat ti :D

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...