Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

No jaaaka diskusia sa tu zacala :) to sa mi paci.
vla55 no s tym myslenim to mas pravdu, a uz sme sa o tom bavili hodne na tuto temu, trading, vs moje myslenie vs myslenie ostatnych, takze to nechame tak, aby sa to tu zasa nejak nerozbehlo tam kde nema. Ale dik za pozitivne vnimanie.

Peter0508 Presne to sa mi paci ze Taraka si prispieva do temy ako jediny, deli sa s uspechmi aj neuspechmi, nevysvetluje preco stupil tam a preco tam a to je super. Keby som obchdooval jeho styl, neviem sice co je to za styl ci finwin ci co, tak by mi to nieco urcite dalo, alebo ako zaciatocnikovi. Tvomu kvitujem. (tu)
Vela zaciatocnikov moze cerpat z jeho skreenov.

icm, tak screeny by sa urcite hodili k tebou popisovanej technike obchodovania.
dovlim si otazku. neje ten SL 150 USD predsa len privelky na NQ?

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

stranger: Obchoduji Russell, nikoliv Nasdaq. Nasdaq sleduji pouze jako druhý korelovaný trh. Jinak děkuji Taraka, že tam dává snímky, když jsem to dnes zjistil, taky tam ode dneška začnu dávat slidy, ať si můžeme navzájem pomáhat.

Odesláno

Aby sme to tu troska ozivily a este pred tym ako zacne novy den a nove prilezitosit (sice ten uz zacal len tie prilezitosti nejako nieto zatial) tak pridavam sem vcerajsie obchody 1 obchod - spekulacia spravna na short, trh sa ale vybral po moj sl na pozicii znizenie rizika 2 obchod - odraz od low predchadzajuceho dna, to je myslim jasne vidiet na vyssich TF. 3 obchod - reverzna pozicia z druheho obchodu, taktiez silna SR uroven v podobe Wedge, ale opat doslo k tomu co v prvom obchode ze trh sa vratil po moj SL, inak spekulacia bola taktiez spravna Obchody casujem na vyssom TF 60 a 240 min. na 3 min ich len prevadzam a hladam prilezitosti na vstup pomocou techniky vstupu a filtra v ramci OP

23666

23667

23668

Odesláno

Pridavam sem aj cerstve oobchody z dneska. nakolko idem chystat oslavu pre moju malu ktora bude mat doraz 2 rocky a neda sa obchodovat, tak dneska uz neobchodujem. Obchod 1 - uplne od veci obchod, testoval som trendovu strategiu ktora mi vobec neide a jednoducho s trendom obchodovat neviem. Nastastie som vyhodnotil situaciu a aj ked neskoro ale predsa som vstupil do obchodu 2 Obchod 2 - sice neskoro ale reverzna pozicia z prveho blbeho obchodu Obchod 3 - spravne vykonany obchod, ale trh nerespektoval SR zonu na ktorej som spekuloval na odrazeni isiel este nejaku chvilku a vyhodil ma SL Obchod 4 - Trh respektoval SR zonu na ktorej som predpokladal odraz. vystup na urovni flip z hore uvedenych dovodov. Ako sa vam darilo?

23669

Odesláno

to Stranger: krasne obchody :) osobne obdivuji kohokoli, kdo je schopen dodrzovat svuj diskrecneji zamereny plan... uz samotne posuzovani S/R zon a chovani u nich, je dle meho dost diskrecni zalezitost, sam s tim mivam dost problem, proto to zatim live neobchoduji, ale ti kdoz tak cini, cini tak profitabilne a o sve obchody se verejne deli, maji muj hluboky respekt :) neni totiz nic jednodussiho (a pro mne nepochopitelnejsiho) nez pak podobne obchody verejne nekonstruktivne kritizovat... :)

co se me obchodni strategie tyce, zatim nedelam nic jineho, nez ze automaticky reaguji na deni kolem denich maxim/minim a obchoduji jejich prurazy a odrazy... do trendu tedy naskakuji az na maximech ci minimech... (splnuje-li tedy situace vsechna ma pravidla...) kdyz to nevyjde, casto delam rovnou reverse pozice a zobchoduji protitrend... ostatne, zrovna dnes tomu tak bylo :)

naskakovat do uptrendu na dennim maximu leckomu taky prijde jako naprosty ustrel :D na financniku se tomu tady lide casto vyhybaji jako cert krizi... mozna proto maji sve duvody, backtesty, nebo jen doporuceni zdejsich autoru, nevim... ja vzal do hrsti selsky rozum a rekl si: "Ok, jak vznikaji denni maxima? Prekonanim puvodnich dennich maxim! Jak vznikaji denni minima? No prece prekonanim puvodnich denich minim! Co kdyz trh maximum/minum jen lehce prorazi a selze v pokracovani? Mno tak zkusim zobchodovat i odrazy! Jak to vse udelam? No a zacal backtest na jehoz konci byl soucasny OP :) Neni to svaty gral, ma ztratova obdobi, ale kdyz vydrzim, odmeny prijdou... :D Zaroven se snazim neustrnout na tom, co ted mam a postupne provadet evoluci celeho systemu. Napady jsou. Testovani jde pomalu. Cesta je dlouha a trnita. Obcas clovek slapne vedle. Obcas se spali. Obcas na te ceste spadne a nabije si cumak. Ale vzdy je potreba vstat a jit dal. Lidska vule dokaze byt nezlomna (tu)

Odesláno

Zdravim stranger,

Velmi pekne obchody - pamatam si pred casom na prudke reakcie na tvoje obchodovanie, myslim si ze teraz uz naozaj nikto nemoze pochybovat, gratulujem

Chcel by som sa spytat, cim casujes tie vstupy v podstate na uplnom vrchole/dne, kolko mas takto v priemere obchodov za den a v akej velkosti sa pohybuju tvoje SL's (predpokladam ze umiestnene logicky nad/pod SR's)

Odesláno

Vyborne, obcas to sem jednoducho dajte, urcite je tu vzdy niekto kto to cení. Ja tiez radsej citam nez tvorim (to viac bolí) ale vidim ze to ma feedback a oplati sa cosi k veci vyjadrit...Stranger, presne, s Tarakom som predcasom porovnaval co ochotne poskytol a moje vstupy(vystupy) by boli uplne ine a presne o to porovnanie mi ide. Schvalne neotvaram tie Tvoje co si prehram zajtra a pekne porovnam moju amatercinu.

Takze dakujem.

Odesláno

DaveF obchody v pocte ks mam priemerne asi 3 az 4 pocas celeho dna kedze obchodujen hlavne prilezitosti nie to kedy sa obchoduje. Tzn ked mam prilezitost na obchod zobchodujem to ci je 7 rano alebo 7 vecer
Zakladny SL mam maximalne 4 body tj 80 usd na jeden kontrakt.

Obchody casujen pomocou vyssich TF pouzivam 60 min a 240 min kde si vopred vyznacim miesta, SR urovne kde ocakavam nejaku prilezitost.

Odesláno

23.05.2013 moje dnesne obchody- 1 obchod obchod okej podla planu ale trh isiel este nejaky cas mojim smerom a tak ma vyhodil. 2 obchod, kedze bol trh stale v parvoplatnom casovaci, vstupil som druhy krat hned po tom co ma vyhodil lebo system ukazoval obrovsku pravdepodobnost ze dojde k otoceniu smeru 3 obchod, odraz od FLIP urovne na vyssom TF, to je myslim zrejme z vyssich TF Vystup z 3 obchodu neskory, nakolko som si nevsimol vykresleny pravoplatny signal pre vystup skor v podobe divergencie. Tak som reagoval hned ako som ti to vsimol. Inak by som isiel reverzom 10:30 a nejake body este chytil ale kedze uz som nebol vo vyhodnej pozicii tak som reverz nedaval. Kedze sa mi pretrhla nit, tak uz dnes neobchodujem, myslim ze mam dost pre dnesok Dnesok hodnotim dost zaujimavo, takuto volatilitu som rano este od cias co obchodujem aj rano nezazil. Ale super aspon mozem ist pripravovat tortu pre malicku - na par darcekov som dnes zarobil :)

23692

Odesláno

To je des, rano o 5:00 sa zobudim a predomnou velky sedy Stangerov graf - odraz od 3010 s 23 bodmi. To asi deformacia z tuzby po zbaveni sa zamestnavatela, alebo cumim dlho na grafy, nevim. Potom realita vcerajsieho NQ kde som sa stratil a nezobral, nevidel ci neveril prilezitosti.

23702

Odesláno

Taraka: můj systém je založený dokonce na průrazu high/low předchozího dne! A já myslím, že to logiku má, když má trh sílu prorazit, často má sílu i pokračovat v trendu. Mám akorát problém s nízkým počtem obchodů (průměr tak 5 měsíčně) a z toho vyplývající možné dlouhé období, kdy jde equity do strany nebo mírně dolů. Odstranit tento problém chci právě přidáním protitrendového systému založeném zase na pohybech u HOpD/LOpD, ale na tom zatím jen pracuji. Jak píšeš, napádů mam na X stránek, "jen" to pořádně otestovat :D Stranger: super že tu zase přispíváš, když jsem ještě nejel live, často jsem si kopíroval do poznámek tvoje cenné myšlenky! Snad ti to nevadí :o Ačkoliv jsem se rozhodl zatím pro přístup velice mechanický. Jinak k těm dřívějším reakcím - je to edge dělat věci jinak než dav, který bude mít vždycky svou pravdu, s tim se musíš smířit ;) Do teď jsem sem občas dával jen ziskové obchody, dnes přidám včerejší, aby bylo vidět, že nejsem jasnovidec a ztráty tam taky mám (včera navíc okořeněno parádními skluzy).

23703

Odesláno

Braker: když jse systém budoval rozhodoval jsem se, jestli pouziju extremy dnesniho nebo predchoziho dne, nakonec diky o neco jednodussimu vnimani jsem si vybral prave jen dnesni den, ale jak rikas, nejaka logika za tim je, jen je treba tomu prizpusobit ostatni okolnosti... prave dlouha "hlucha obdobi" trendoveho systemu me donutila zaradit protitrendovy pattern, ktery vydelava v situacich, kdy bych moc obchodu do trendu nemel, nebo dokonce obchody do trendu by byly, ale jsou ztratove :) pekne se to doplnuje... obcas prijde obdobi kdy nefunguje ani jedno, ale i to je treba prijmout s pokorou a neni-li to nic, co by se uz nestalo treba v backtestu, pokracovat dal :)

Odesláno

Taraka: tak to jsem rad, ze myslenka protirendoveho OS ti funguje ;) jeste se zeptam, jak jsi na tom s poctem obchodu s tim aktualnim HOD/LOD? jinak high/low predchoziho dne doporucuju sledovat minimalne jako silne S/R urovne, ale mozna uz tak cinis :)

Odesláno

to Braker: minuly mesic jsem mel 54 obchodu, z toho 29 do trendu a zbytek protitrendové obchody. Urcite mas pravdu, ze HopD a LopD jsou zajimave S/R urovne, sleduju je, ale zatim nijak nezohlednuji, aktualne pracuju na tom, abych plan dodrzoval na maximum mechanicky :) a vic pravidel mi komplikuje situaci, ale casem az vse zmechanizuji jsou prave tyto urovne zajimavym mistem pro dalsi rozvoj systemu :)

Odesláno

Ahoj, napisete mi, prosim, jaky mate prumerny zisk na 1 obchod? Pochopitelne v trhu NQ, nejlepe 3min TF. At delam, co delam, jsem v backtestu (v realu velmi podobne) vzdy maximalne okolo 20 USD na obchod (po odecteni komise).
Vstupuji pouze limitnim prikazem, takze slip na vstupu nedostavam, ale pri vystupu obcas nejaky dostanu a tim jsem pak temer na nule.
Diky, Study.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...