Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Jaroslav,

pri vstupe sledujem oba TF, na 15min mám zakreslený kanál v ktorom sa trh pohyboval (ala Gladiator :)), kde bol predpoklad, že cena môže klesnúť až na jeho spodnú hranu. Zároveň však cena v BB bola nad meanom a ten bol k tomu ešte stúpajúci, takže som čakal na vstup na 3min grafe a tým bol práve GB. Ako si si mohol všimnúť boli tam potom ešte aspom dve možné miesta na vstup na GB, ale stále som začiatočník a na reverz si zatiaľ netrúfam, chce to viac cviku.

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ahoj bergmann1,

klzáky sú dobrý systém a funkčný, to isté sa však dá povedať i o ďalších systémoch ktoré sú na tomto webe zverejnené a teraz je už len na nás, ktorý z nich si vyberieme. Ja osobne som hľadal a vyberal hoooodne dlho a už som bol z toho zúfalý. Mojou snahou bolo mať systém čo najviac jednoduchý a postavený viac na PA ako na indikátoroch a musel byť funkčný i vo večerných hodinách, kedy obchodujem. To som našiel práve u Rossa v jeho paternoch 1-2-3 a Rh, prípadne GB. Doplnil som si k nim ešte kanály, ktoré som sa naučil od Gladiatora, pomocou ktorých si určujem celkový trend a hranice v ktorých sa cena pohybuje. Je to pre mňa jednoduché na pochopenie i na obchodovanie a funguje mi to :). A v-v-v-votom to je :)

Odesláno

Ahoj Jaroslav,

teraz som si pozeral tvoj screen a dám ti len do pozornosti jednu vec. Všimni si kanál na mojom 15min grafe a následne si pozri kam sa cena dostala v nočných hodinách. Pristála pri CC kanálu. Tieto "udělátka" ako písal i Gladiator fungujú fakt dobre, len škoda že sa to neudialo v obchodných hodinách.

Odesláno

Ahojte, dnešok ma potešil, hneď prvý vstup jeden tick pod GB (bol i DT ak chcete), výstup som si nastavil na spodnú hranu kanálu. A kedže kanalizácii dôverujem :), tak hneď ďalší vstup bol taktiež 1tick nad GB a výstup na S/R kde bol predtým DT. Takže dnes som spokojný :)

13059

Odesláno

To Mahrlo,
mohl by jsi prosím tě blížeji specifikovat co to je Gimmee bar a jak ho přesně používáš ty? Možná hloupý dotaz, ale když něco nevím, tak se raději zeptám.
Předem děkuji za odpověď.
Turbo

Odesláno

Ahoj turbo68,

GB som našiel v diskusiách na nete keď som hladal nejaké veci o Rossovi. Neviem koľko toho má spoločné Ross s týmto paternom nakoľko ani v jednej jeho knihe nie je o tomto paterne zmienka. Ako som sa dočítal a následne zistil pri testovaní, tento patern je vhodný na obchodovanie v trading range, to znamená, ak cena výrazne netrenduje, čiže sa netvoria RH. Pri jeho obchodovaní potrebuješ mať na grafe zobrazený bolingerbands (20,2). Stručný popis paternu je: cena preráža alebo sa dotýka"hranice" BB a nasledujúca úsečka (sviečka) je reverzná, tak táto sa nazýva GB. Príkaz zadávame 1 tik nad/pod túto úsečku. SL zadávam nad/pod úsečku, ktorá predchádzala GB. Výstup môže byť na opačnej strane BB alebo reverz pozície na nasledujúcom GB, je treba si upraviť podľa seba. V diskusiách som videl i filtrovanie tehoto paternu za pomoci RSI prípadne stochastic, ale osobne som to neskúšal.

• 2 týdny později...
Odesláno

zdravim traderov,
mam taku otazocku - ako ste si viedli na NQ vcera? a vobec,,, posledne 4 dni su strasne trendy a ja dostavam na hubu, o to ale nejde, je z coho brat, lebo ked si trhy chodili hore dole, ja mal sklizne, par vzorovych obchodov som dal. kazdopadne ako protitrendovy si teraz nefuknem. zaujimali by ma nejake vase screeny zo vcerajsieho dna. to bol den ako z cias oktober - december 2008 - proste krach a moznoze tu uz zasahoval FED pretoze taka nahla supa hore ,,, proste velmi divne dianie na trhu. ja mal ovsem stratu. v najblizsich dnoch to vidim na drowdown, mozno bude aj rekordny... :(
marko

Odesláno

to Marko:

já včera 2x SL, oba obchody dle OP. Druhý obchod se zastavil 1 tick před PT :-(. Jinak se mi tento týden taky nedaří, takže zatím 4x SL. Ale minulý týden byl dobrý, 3x PT, 1x SL. Jedu od minulého týdne znovu paper s max soustředěním na obchodování dle plánu a ne na profity. V březnu jsem začal tlačit na pilu a vymazal si únorový profit. Takže takhle určitě ne. Na začátku týdne si dávám za úkol tento týden obchody přesně dle plánu. A to si opakuji taky každý den před otevřením. Neřeším co byla včera, kolik SL , PT mám a tak. Nepřemýšlím kolik už jsem vydělal/prodělal.
Včera večer jsem u toho nebyl, tak doufám že dá Rob99 to video jak to vypadalo. Dneska to budu jen sledovat po té včerejší akci. Určitě všichni kdo byli večer mimo trh můžou být spokojení, to už je lepší vlézt do chopu než do této hrůzy.
Ať se ti daří.

Odesláno

Ahoj marko99999,

ja som včera výnimočne obchodoval poobede, takže ani neviem ako to večer vyzeralo. Až teraz keď si pozerám diskusie, tak zisťujem, že bol včerajší večer hooodne akčný :). Inak včera som skončil s plusom, poslednú dobu obchodujem len čisto do trendu a protitrendové obchody vôbec neriešim. Tieto boli totiž v mojom systéme dosť kritické. Opláca sa mi radšej počkať na ten správny prúd a nechať sa zviezť. Znížil som takto počet obchodov a obchodujem vo večšom kľude. Konečne mi dochádza, že nemusím byť pri každom pohybe :)

Odesláno

no vyzera ze su obe strany, jedni so schytaju a druhi zarobia,, ale tak to plati vzdy...
zrovna dnes sledujem na trhu 6B - libra, mimochodom skoro identicka s NQ, pretlacanie trendovych s protitrendovymi. neviem, mne to pripada ze trend je sice pekny, ale neni ho vela a ak sa naskytne, su snahy ist proti nemu a to dokonca aj zo strany regulatora. vezmime si to pragmaticky - ceny rastu, pumpuju sa prachy, to sposobuje inflaciu, kazda vlada je proti prilisnej infacii, to znamena ze je len otazka casu kedy rastovy trend zrazia a opat sa dostane trh do rozumnych kolaji. analogicky prepad, prepad kazi investicie a sposobuje deflaciu, to brzdi rozvoj a sposobuje nezamestnanost, aby ste zvysili nezamestnanost o 1%, musi byt inflacia tak 2%, to zamena, vlada bude pumpovat prachy a zas downtrend bude zrazeny a trh sa opat dostane do kolaji kde si bude chodit hore dole... stale prost enchapem ako sa da zarabat na trendoch, ked 70% trendy nie su,,, no zrovna teraz trendy su, asi to treba preckat, ja fakt neviem. minuly mesiac ja mal na obratoch rekordne zisky, to sa mi nechce verit ze to je nahle zmenou mesiaca o dacom celkom inom...

Odesláno

Keď pozerám na screeny zo včera, tak mám pocit, že v mojom prípade zaúradovala "vyššia moc", nakoľko štandardne obchodujem len večer a včera to bola výnimka po veľmi dlhom čase, že som obchodoval poobede. Omlúvam sa za OT, len ma to tak napadlo :)

Odesláno

No ja som na tom podobne ako Marko. V poslednej dobe sa mi vobec nedari. Obchodujem iba do trendu.Ano trhy su teraz dost divoke. Tiez sa mi podaril pekny drawdown (td) . Vcera jeden obchod a bohuzial opat na SL. Dolezite je vydrzat. Tak hlavu hore :)

Odesláno

jo,,, som si povedal ze predsa len hodim nejake moje spatne obchody. pred casom tu bola diskusia, kde si ludia lamali hlavu nad tym, ako niekto dokaze ist z dna po uplny vrchol pohybu - to je nieco co som tu prilozil nedavno. tam vam nacrtnem co je pre tuto taktiku zabijak. na uvod pre objasnenie - obchodujem cci hook a divergencie, v zasade proti pohybu, pretoze trend nemoze pokracovat do nekonecna, akonahle sa odcerpaju peniaze, nie je co odcerpavat a nastane narast. to iste plati na longoch - pumpuju sa na burzu prachy, az neni co pumpovat a nastava krach. problem je v nasledovnom - trendovi vs. protitrendovi - ja ako protitrendovy vidim obrat, prepredany trh, ale trendovy si to vysvetli ako korekciu a este si prikupi, cim mna zrujnuje. posledne dni to je aj krasne vidiet. naopak, ak nastava obrat, trendovy z mne zahadnej priciny neprikupil (asi sa uspokojil so ziskom, ja fakt netusim), alebo jednoducho uz neexistuje nikto kto by nakupoval od medvedov (resp. predaval bykom) a trh sa zvlati - vtedy vyhraju protitrendovi. toto je zakon burzy vazeni,,, kto mi vysvetli kedy skoncili prikupovaci tak mu budem nesmierne vdacny.
takze po dnesnom obchodnom dni sem hodim stratovy obchod... ak dnes bude zisk, hodim stratu zo vcera a aj dnesny zisk, bude tam krasne vidiet o co tu kraca. (myslim si ze kadejake vecka a neviem ake ukazy su k nicomu, stejne je to odraz aktivity hracov na burze).

Odesláno

Ahoj marko99999,

ja tiež veľa vecí nechápem :), ale podľa mňa je vždy nejaký trend a do toho sa snažím vstúpiť. Vcelku je mi jedno či niekto vstúpi na vrchole a vystúpi na dne pohybu, alebo či sem dáva len ziskové obchody. Podstatné je, že sa tu ľudia podelia o svoje skúsenosti a keď dajú nejaký screen, tak k nemu pripoja i komentár, prečo ten obchod vlastne zrealizovali. Takže nerozumiem prečo to berieš tak, že sem musíš dať nejaký stratový obchod (ja osobne ho nepotrebujem vidieť :)), stačí len keď ten čo dáš aspom z časti popíšeš.
A napríklad vyhlásenie ako táto tvoja posledná veta:"(myslim si ze kadejake vecka a neviem ake ukazy su k nicomu, stejne je to odraz aktivity hracov na burze)." mi tiež toho moc nedajú :)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...