Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak jsem (znovu) zažil pocity začínajícího tradera


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 49
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Tak pro představu - u sportu, když už člověk nemůže, tak může ještě jednou tolik, a když už pak nemůže tak může ještě jednou tolik. Ty úrovně jsou minimálně 4 a s výkonností se posouvají (dál), takže do hloubky si pak velmi trénovaný člověk sáhne až na Olympiádě (nebo když mu při kvalifikaci na ni utíká mezi prsty) a to pak lze bystrýma očima někdy zahlédnout a ten co to důvěrně zná, tak to pozná, jiní se pouze zasmějou. Ale nejsou to ty úrovně které si člověk sám myslí. Jsou mnohem dál(např.10x) a časem se dají na sobě poznat. Jedna je podobná té když vidíte blízkého člověka umírat a nemůžete absolutně nic dělat a musíte jít dál (nemyslím tím rodiče - to je proti tomu brnkačka i když u někoho třeba i to).

U některých sportů se musí také hodně myslet - např. tenis, u některých zase hodně cvičit - např., ač by se to možná neřeklo, šachy a ty jsou mnohdy fyzicky náročnější než tenis a nedá se tam říct Bác StopLoss zejtra je taky den a do něčeho kopnout nebo praštit s raketou. Tedy pokud se to dělá výkonnostně.

Nakonec i na tom kole bolí víc zadek než nohy a vždy budou nejhorší poslední 2 kilometry a nenechat se na nich zajet.

Jen se divím, že se žádnej hřebík nenašel:):):):), ale ve dvou se to vždycky lépe táhne.:)
Mimochodem já jsem si kdysi na hřebík v zimě ve sněhu klekl a co horší - nešlo se z něj hnout, musel jsem se dovolat a mobily tenkrát ještě nebyly vymyšlený:) ani pro dospělce. Pak mi 4-mi stehy na koleně látali díru.

Hlavně neusnout na vavřínech (tu), z větší vejšky se lépe padá.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za další super článek.

Díky tradingu se snažím také překonávat to, co v minulosti pro mě bylo nemyslitelné.
- Protože chci obchodovat od 15:30, musel jsem přeorganizovat svůj životní styl, a to především tak, abych mohl vstávat ve 4 hodiny ráno, jít do práce a již před třetí hodinou být doma. Ještě tak před rokem jsem si nedokázal představit, že bych mohl vstávat pravidelně dříve jak v 6 hodin ráno, v té době bych nejradši vstával v 8 hodin, ale řekl jsem si, že musím překonat sám sebe (opravdu jsem nesnášel raní vstávání) a nyní po roce jsem schopný vstávat pravidelně po 4-té hodině a i když si občas řeknu, že bych si mohl přispat, tak to nakonec neudělám.

Je potřeba prostě vytrvat a jak píše Tomáš, výsledky se nakonec dostaví.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

peknej clanek , muzu se jen zeptat jakej si mel prijem bilkovin na den ? jen proto ze se nedostavuji vysledky po mesici to je dost divne (kdyz clovek zacina tak 6x v tydnu je moc , pokud do toho neni pocitano kardio potom to uz jde ale stejne to je na zacatku hodne moc , protoze v pozdejsi fazi nebudes mit v podstate kde pridavat a podobne ... a hlavne se muze dostavit pretrenovani )

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Tomáši,
také mám podobnou zkušenost.Jelikož jsem také nesportovní typ a má postava se začala pomalu zakulacovat, řekl jsem si, že s tím musím rychle něco dělat.Doma jsem náhodou objevil knížku Kalanetika, kterou jsem prošel a došel jsem k závěru, že to zkusím, avšak 3 týdny jsem strávil přesvědčováním sám sebe, abych se do toho pustil.Vrhl jsem se do toho, první měsíc výsledky žádné, ovšem druhý měsíc už byly první výsledky vidět a třetí měsíc byly hmatatelné.Břicho se mi zpevnilo a zmenšilo, záda se zpevnila(dokonce zmizely bolesti zad), stehna se zpevnila a můj velký zadek se zmenšil.Cvičím každý den cca 30 minut a dnes se z toho stal zvyk, dokonce bych řekl, že zábava.S pevnou vůlí lze cokoli dokázát

Přeji všem mnoho úspěchů :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Gratuluji Tomáši k dalšímu pozitivnímu posunu ;).

Mohu jen přitakat ke všemu co jste napsal, už možná proto, že sám něčím podobným právě procházím (spíše nedávno prošel a nyní jen pokračuji).

Dokonce to jde vidět nejen na fyzické stránce, ale jak už to bývá, mnohem více na psychické :).

V krátkosti jen naznačím, že před rokem jsem zjistil na preventivní prohlídce už celkem slušný nárust tuků (do té doby jsme doma neměli os. váhu, možná ze "strachu" :D ). Začal jsem s "tím" něco dělat a bylo to více než tvrdé (dneska mne to přijde totální pohoda :) ). Jak píše Tomáš, v první fázi (u mne zhruba 2-3 měsíce, cvičení nebylo tak intenzivní jako Tomášovo) se nedočkáte v podstatě žádného výsledku, jen jsem byl více unavený a váha byla stejná.
Co je ale zajímavé, že průběžně se cvičením se tak nějak automaticky přidali zdravější návyky ve stravovaní, odebrali se určité české zlozvyky (nazvěme to např. vepřodobrota :D ). Také jsem přidal do pravidelné stravy zelené řasy a pod. zajímavosti.
Nicméně pravidelný pohyb je absolutně nutný, u mne si myslím, že by bylo nemožné se zlepšit pouze stravou (dietou).

Nebudu se přiliš rozepisovat, ale dneska (zhruba po roce) je to tak, že je přes 10 kilo tuků dole, svalů je mnohem více, záda už tolik nebolí. Myšlení samo o dost lepší, celkově se člověk cítí více vyrovnaný a spokojený.
Pro někoho může být až zarážející, že spánek více jak 7 hodin denně považuju za plýtvání času, neb život je tak krásný a krátký, proč ho tedy jen prospat, že ? :D

Moje žena když viděla tu proměnu, tak se okamžitě přidala a je moc hezké pozorovat její výraz, když si konečně kupuje kalhoty v číslech menší a ne větší :D

Nikdy jsem z prostého selského rozumu nezkusil žádou ze "zázračných" diet a myslím, že každý rozumný člověk to hned zavrhne.
Je to jak trading, buď budu věřit ve "svatý grál" - dejte si " zázračné pilulky" a 15 kilo za měsíc určitě zhubnete :D, nebo budu stát pevně na zemi, budu celý rok na sobě tvrdě pracovat, nesmím přitom ani na chvíli polevit a výsledku se skutečně dočkám. Navíc zlepšování (nejen fyzické) postřehnete minimálně jednou za měsíc.

Nejsem žádný "guru" na výživu ani na zlepšení fyz. kondice, nicméně pokud bude zájem, rád napíšu více. V tom případě se ale zde budu zmiňovat o už určitých doplňcích stravy a také doporučím jistý typ vyšetření, doufám, že to autoři webu nebudou považovat za reklamu, ale pouze jen za moji osobní zkušenost a doporučení ;).

Přeji všem krásný den.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Momom,

měl jsem přísun bílkovin velmi vysoký. 2x denně speciální proteinový mix, každý druhý den alespoň 4 vejce, každý den hodně sýru feta a jogurtů a občas vysoce proteinový nápoj. Jinak jak jsem psal v článku, po měsíci jsem také neviděl naprosto žádný rozdíl. To začalo přicházet až druhý měsíc.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

[bold] Tomnes: [/bold]

To je vcelku rychlý posun.
Protože tělu trvá minimálně měsíc (někdy i déle - spíše problém u žen), než si navykne na nový stravovací režim a než začne spalovat tuky jinak, než tomu bylo doposud.
Důležitý je opravdu pravidelný příjem potravy a tekutin.

A vše je o pohodlnosti....

Gratuluji!

PS: takže na podzimním e-mini bude již místo volné košile upjaté tílko a uvidím na Vás vyrýsované buchty na břiše? :D :D :D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

no teda, to je prvy krat, co vidim ze niekto prenasa skusenosti z tradingu, resp. zo svojej profesie, do sportu. Vacsinou to byva naopak :) Aspon u mna urcite.
Dlhe roky som aktivne a sutazne sportoval, a teraz to vnimam ako obrovske plus pre moje snahy v tradingu. Za tie roky sa mi doslova vzilo zopar faktov: poriadne vysledky sa nedosahuju lahko ani rychlo. Mozete zo seba vydat maximum a vysledok moze byt nulovy, mozete zacinat odznova a od nuly, a to hned niekolkokrat. VZDY to boli. Ak nemate disciplinu, zabudnite, marnite cas. Uspech prichadza pomalsie nez boli nase najpesimistickejsie odhady. Ak je clovek ochotny toto vsetko absolvovat a podstupit, ak aj po desiatom pade na hubu je schopny sa postavit a skusit to znova, tak potom ma sancu na uspech.
Bohuzial v dnesnej spotrebnej dobe okamzitych vysledkov je to pre vacsinu nieco nepredstavitelne, a preto vacsina o svojich uspechoch iba sniva.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Skoro jako bych videl sebe :) Ve sportu jsem nikdy moc nevynikal, nebo alespon ne v podobe jake bych si pral :) A tak jsem se jednou z ruzneho placani se v posilovne, kde jsem pulku doby prokecal se sparring partnerem rozhodl pro neco narocnejsiho. A ve 32 letech se rozhodl delat kickbox. Po prvnim treninku me chytnula krec do jedne nohy jeste v telocvicne a do druhe ve sprse. Dneska se tomu smeji, ale kdyz se vam podlomi nohy ve sprse a nemuzete delat vubec nic, jen se doslova doplazit nahy pro rucnik... tenkrat mi do smichu nebylo :)
Vydrzel jsem u nej 2 roky nez jsem odjel do zahranici. A musim rict ze v te dobe jsme mel nejlepsi kondici a fyzicku. Precjen 3x tydne 1,5hod intenzivniho treninku bylo znat. A pak jsem se musel pousmat, kdyz to 33 lety "starec" natrel mladym klukum kolem 20 :) Jenze jakobych videl opet sebe v jejich veku, oni tam chodili spis z frajeriny (ne vsichni, hodne jich bylo fakt dobrych a dreli) , aby mohli rikat, ze delaji kickbox. Ja tam chodil kvuli sobe abych sam sobe dokazal ze na to mam. Dotahl jsem to az na zavody, ktere jsem sice nevyhral, ale o to neslo. Slo mi o to posunout latku dal. Pravda, dalsi den jsem nemohl skoro dychat pres narazena zebra, bolavou celist, apod. ALe od te doby vim,ze kdyz se cloveku napumpuje adrenalin, nic ho neboli a muze prekrocit sve hranice. Kdyz jsem pak videl video, nechapal jsem jak jsem po nekterych uderech jeste mohl pokracovat :)
V nejblizsi mozne dobe se chystam opet neco se svou kondickou a fyzickou udelat, protoze kde jsou ty casy a nechci skoncit jako sud sadla. Ale vim, ze je to jen o me. Program Insanity me zaujal a zcela Tomase chapu. Vzdat se oblibene sangrie a kafe... uz jen to bude boj :)
A proto sam za sebe rikam, hranice nelezi tam kde si myslite, ale mnohem mnohem dal.

D.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

este k onym vysledkom - nie som odbornik na fyziologiu, ale mam pocit ze je velky rozdiel, ci clovek zacina sportovat prvy krat v zivote, alebo ci je byvaly sportovec ktory iba mal niekolkorocnu pauzu. Ono tie svalove vlakna, ked uz sa raz vybuduju, mozu sice splasnut, ale ostanu tam. Preto sa byvaly sportovec dostane do formy ovela rychlejsie nez niekto, kto zacina od nuly. Netreba sa nechat odradit, ide to straaasne pomaly, ale postupom casu rychlejsie a rychlejsie :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

tipujem, ze casom odhalite aj dalsiu paralelu s tradingom.

a to, ze menej je niekedy viac a ze aj cvicenie a stravovanie moze byt take zlozite, alebo jednoduche, ako si ho spravime. so skusenostami mozno zacnete redukovat/zjednodusovat niektore zlozky vasho planu - tak ako v tradingu.

prajem Vam aj tejto oblasti vela uspechov.


ps. nepoznam detaily Vasho planu, ani vase ciele, ale nech uz su akekolvek, vrelo odporucam pozriet sa na metody silovych sportov - vzpieranie, silovy trojboj atd.
so silou - fyzickou aj psychickou - prichadzaju skutocne vysledky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim.

V prvom rade chcem podakovat za velmi dobry clanok. A chcem sa trochu podelit s mojou skusenostou.

Kedysi som bol zarytym "masozravcom". Skutocne som nevedel (alebo skor nechcel) pochopit dovody preco ludia prestavaju jest maso. No ako stupalo moje ako by som to povedal - moj pohlad na veci z ineho uhla, tak som na koniec maso prestal jest. Bolo tu niekolko pricin. V prvom rade slo o zdravie, dalej sa mi nepacilo, ako sa spolocnost, v ktorej zijeme sprava ku zvieratam. Ked som videl bitunky, kde chodili po kolena v zvieracej krvi. No hroza. Ako hovori stare prislovie: "Sme to, co jeme". Nemusim hovorit, ake to malo ohlasy v mojom okoli... Avsak niektori to brali normalne. Dnes uz nejem maso cez 4 mesiace k tomu este cvicim 5 tibetanov a citim sa skvele. Tym som chcel povedat iba tolko, ze pokial taky "tvrdy masozravec" ako som bol ja dokazal prestat jest maso, dokaze to kazdy. Cize clovek moze dokazat cokolvek co chce a pokial tvrdi opak, tak su to iba kecy, vyhovorky, za ktore schovava svoju neschopnost, resp. pohodlnost, lenivost!

A co sa tyka mojho tradingu: Bolo vela frustrujucich chvil, vsak to pozname vsetci. Su dni, kedy clovek na co siahne, to pokazi. Ale nepolavujem. Pretoze viem, ze skor ci neskor sa lady prelomia. A tak je to so vsetkym v zivote...

A na zaver by som dodal, ze ked sa naozaj nic nedari, mam jedno motivacne video, ktore mi opat doda silu a entuziazmus do dalsej prace. Dufam, ze sa admini nenahnevaju, ked tu hodim link:
www.youtube.com/watch?v=buVta82W5p4&feature=related

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...