Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Petrův aktuální styl intradenního obchodování


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 43
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Tiez takto ako vy zakreslujem SR urovne. ale ja ich zakreslujem na 30 / 60 minutovom grafe.
Nerobim len ciarku, pretoze cena sa nevrati vzdy spat presne na tick, ale pohybuje sa v urcitom rozsahu, naprikald v rozsahu jedneho bodu. Potom ked planujem vstupy na nizsom grafe 3 minutovom vidim cely rozsah SR urovne a teda ak sa cena nachadza v rozsahu SR urovni, neznamena to ze sa este otoci. Vacsinou sa otoci az v tom vzdialenejsom rozsahu od zaciaku SR urovne. A ak ma tendenciu sa otocit, vstupim nadherne hned do trendu uz od zaciatku pomaly na jeden tick. Keby som tam mal len ciarku, tak by som mohol vystupit pri dotknuti sa tej ciarky chapanej ako zakreslenej SR urovne ale cena by mohla sa dostat do vzdialenejsieho rozsahu SR urovne a tak ma zbytocne vyhodit.
Toto povazujem za jedne z najlepsich sposobov oznacovania SR urovni

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře, chtěl bych se zeptat na to, co jste napsal:
"Potřebuji vidět, že v trhu jsou prodávající, které zde očekávám a spekuluji na momentum, které jejich přítomnost může vyvolat."

Můžete prosím trochu přiblížit, jakým způsobem analyzujete zda jsou v trhu prodávající, či kupující..
děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Lico: mě pomáhá "detail". Situace na včerejší libře nabízela podobnou příležitost. Já zakresluji S/R na 30 a 3min a stopy prodávajících pak hledám 30sec grafu, kde taky hledám najlepší místo ke vstupu. Na prvním vrhcholu je vidět znatelné zbrždění a myslím, že by se to červenalo i T&S. Druhý vrchol lower High s "ocasem" nahoru je pak "tutovka" :-)

17311

17312

Link to comment
Sdílet pomocí služby

obchoduji podobně jako Petr, akorát vstupuji většinou na druhém dotyku S/R po lehkém falešném průrazu této S/R protože mám vysledováno že většina "výživných" pohybů nastává většinou po vymetení BE a SL těch co nastoupili na prvním dotyku S/R. Kritické je ovšem sledování orderflow po falešném průrazu a jeho rychlém vyhodnocení z hlediska zájmu trhu jít nahoru či dolů a v případě špatného vývoje okamžitě uzavřít pozici.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den, učím se, jsem ve fázi BT a PT. Snažím se postupovat podoběn jako Petr. Přikládám ukázku ze dne 28.8.2011. Na ES 15min hledám silné S/R a pak na Range4 obchoduji. Na grafu je nazančeno 5 možných vstupů. Prosím o rekaci Petra nebo jiných zkušených traderů, který vstup byste považovali za vhodný a proč. Díky.

17338

17339

Link to comment
Sdílet pomocí služby

PavelKvac:
Zdravém, chtěl bych se zeptat na flip mezi 3. a 4. obchodem. Píšete, že EMA, jsou špatná. To z toho důvodu, že jsou blízko u sebe s přibližují se? Také používám rangebars a snažím se vytvořit filtr, který by mi snížil počet obchodů za den. Zajímalo by mě co za vylučovací kritérium jste použil.
Děkuji z aodpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Ladousek:
sleduji flipy i swingy a bral jsem dříve takto:
1. obě EMA v pěkném trendu
2. EMA34 v trendu, ikdyž EMA204 proti (tzn, že se asi budou křížit).
Bylo těch signálů mnoho, taky jsem pozoroval, že je lepší, když už jdou EMA proti sobě, tak aby byly spíše dále od sebe, aby to byl začínající protitrend.
Po testování ( zatím na tomto trhu vzorek asi 250 různých obchodů ) jsem se rozhodl si to zjednodušit, takže flipy a swingy beru jen, když je signál v souladu s oběma EMA, chci prostě vidět, že jsem opravdu v trendu. U swingů se mi ukázalo zatím jako nejlepší brát vstupní signál po druhém a třetím LH v případě down trendu nebo po druhém a třetím HL v případě up trendu. U obou patternů chci vidět signál FW 2v nebo 0/v.
Porovnání: v BT v červenci jsem bral vše a úspěšnost byla 59%, v průběhu srpna jsem začal aplikovat striktní pravidlo signály jen v trendu a úspěšnost byla 63%.

To moje zkušenost, ale berte prosím v úvahu, že zatím živě neobchoduji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...