Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Obchodování není o kompromisech


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 30
  • Vytvořeno
  • Poslední

Dobrý článek vedoucí k řadě zamyšlení. Řekl bych, že tím nejdůležitějším je investice času. Musíte si na všechno okolo zvyknout a zautomatizovat, tzn. čas. Čekáte na signál - opět čas, pracujete sami na sobě - zase to chce čas. Musíte nashromáždit kapitál - opět to chce čas, stejně jako to, že vás nakonec trading uživí. To co chci říct, je že čas z mého pohledu stojí nad všemy uvedenými body. Ti co čas nechtějí investovat, hledají zkratky a další zázračné věci, co by jim fungovali hned a nejpozději do konce týdne chtějí zdvojnásobit účet.
Myslím, že jsou jen dvě možnosti, buď na sobě chcete pracovat a jednou se tím živit, nebo si prostě chcete jen hrát a zkoušet to, ale to vás neuživý.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za zajímavý článek. Výstižně popisuje to, co jsem si uvědomil až docela nedávno. Můj trading je opravdu významně ovlivněn tím, jak pracuju na sobě. Samotné nastavení vnějších věcí jako je systém, platforma nebo broker mi k úspěšnému obchodování nestačilo. Obrat nastal až když jsem si uvědomil, že nejslabším článkem jsem já sám a podobně jako jsem ladil systém jsem začal ladit sebe.

V některých bodech, které Petr zmiňuje jako nezbytné však pořád ještě kompromisy vědomě dělám. Zejména se to týká času. Den není nafukovací, zatím se živím prací, mám rodinu a občas si potřebuju odpočinout. Věřím, že kdybych se věnoval výhradně tradingu, posunulo by mě to dost dopředu ale to si ve své situaci nechci dovolit. Pokusy, kdy jsem obchodování věnoval víc času měly nepříznivý vliv na další oblasti a dlouhodobě jsem je nevydržel. Nakonec jsem našel kompromis, kdy jsem všechny časové požadavky vyrovnal a u toho zatím zůstanu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ano je to určitě tak.

Obchodník by si měl umět odpovědět na začátku svého obchodování na tyto otázky:

1. Kolik disponibilních prostředků mohu na obchodování uvolnit s tím že o ně mohu přijít, aniž mne to zničí.
2. Kolik času chci nebo mohu obchodování věnovat.
3. Jaké výnosy očekávám
4. Kdy ty výnosy očekávám
5. Jak velké riziko osobně unesu.

Bez vzájemného vhodného (reálného) poměru skončí obchodování neúspěchem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Všiml jsem si na sobě jak je trading náročný na dobrou formu - kondici. Nejenže musí být kvalitní ale také stabilní po dlouhý čas. A protože nejsme stroje ale emocionální smrtelníci, tak je to docela často velký problém.
Svět je takový jak ho vnímáme, grafy jsou takové jak je vnímáme. Ale vnímání se s časem neustále mění - vyvíjí. A je snadno ovlivnitelné. Stravou, únavou, zážitky, starostmi .....
Přesně jak bylo napsané v článku, trading je tvrdý byznys, protože musíme tvrdě pracovat především sami na sobě.

A ještě plně souhlsím s tím, že čas je ta nejcenější komodita. VŠECHNO chce svůj čas, vyjma štěstí a náhodu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...