Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Práce s více timeframe na praktických příkladech


Doporučené příspěvky

Bez vyšších TF si to ani nedovedu představit: na W1 a D1 si určuju targety, na D1 zároveň zakresluju silné S/R. H4 je pro mě důležitá z hlediska swingů, trendu a cenových patternů. H1 je můj obchodní TF kde "hlídám" tvar svící, na jejichž základě vstupuji ,vystupuji a zadávám SL. V nejasných situacích občas použiji M15. Taktéž mám zakresleno měsíční a týdenní High, které používám buď jako targety nebo S/R.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dělám to samé jen zatím nevyužívám denní grafy a jako VTF využívám 15min, z kterého se mi dobře čte. Teprve nedávno jsem si začal ukládat krom obchodovaného TF, což je 2 min, i 15 minutový a při spětném prohlížení se mi lépe učí, protože získávám důvěru v to, že dokážu určit oblasti kde se bude něco dít. Navíc jak soustřeďuji obchodování pouze do těchto oblastí, jsem se více sklidnil a nejsem již tak nervózní. Přikládám jak jsem viděl obchodování na Fesx, který obchoduji. Udělal jsem chybu v řízení obchodu, kdy vstup byl v pořádku, ale bál jsem se, že se trh obrátí a veme mi SL. Klasický příklad toho, že obchodování svých představ místo obchodování toho co se skutečně děje, není to pravý ořechový. Navíc porušení plánu. Jinak by byl PT. Chybama se člověk učí. První Petrův obchod jsem nevzal, neměl jsem signál. Petrův článek pěkně ukazuje, že se dají časem nakoukat sr úrovně, které mají určitou logiku a na kterých reaguje většina obchodníků (máme je téměř stejné). Ale jako všechno to chce čas.

18506

18507

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nedokazem si predstavit obchodovat, alebo akokolvek planovat vstupy bez toho aby som zanalyzoval vyssie TF. Z pohladu buduceho mozneho vyvoja trhov maju najvacsiu vahu. Umna sa obchodny den zacina technickou analyzou na Analytickom Workspace a az po jeho skonceni prechadzam na hlavny obchodny workspace. Cele mi to trba zhruba 15 minut. No z pohladu lepsej orientacie na trhoch v obchodovani je to na nezaplatenie. najnovsie zaznamenavam aj najzakladnejsie a najzaujimavejsie CS formacie, ktore mi pomahaju potvrdit moznu prilezitost samotnou reakciou ceny.

18508

18509

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny, Výborný článek. Zkusil jsem vše zakreslit do vlastních grafů. Narazil jsem na nějaké nesrovnalosti, tak bych se rád zeptal, kde je problém. Porovnával jsem denní grafy FESX a zaráží mě jedna věc. Petr má data z iQ, kde je označení FESX - EX. Jsou to tedy předpokládám data z iQ. Zkoušel jsem denní data z Kinetick pro Ninja Trader a SC Historical data z Sierra Chart. Do obou grafů jsem zakreslil SR úroveň s 25.8.2010. V obou případech byla výš (spodní hrana 2556) než má Petr viz. scren. Michal

18515

18516

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Skap: Díky moc....sem amatér, dokonce je to tam napsaný.....=)

Takže na dením grafu si udělat celkový obrázek o trhu, možná si zakreslit silné S/R úrovně, a na 30/15minotovém grafu se pokusit hledat už úrovně pro vstupy- výstupy...Myslím, že ideální.
Zatím to tak dělám, ale hledání S/R úrovní je pro mě trochu problém, samozřejmě definici znám, mám už nakoukáno ale jak se tak dívám na screenshoty ostatních, ještě se mám hodně co učit. =)

Chci se zeptat, když si udělám podobnou S/R úrověň-oblast (jen jednu) jak poznám, zda trh půjde short nebo long?
Když prorazí dolů - půjde short, když nahorů - půjde long? Nebo čekám na odraz? Co když přijde průraz místo odrazu?
Vím že asi záleží na strategii jednotlivce, ale co je více časté-pravděpodobné? Průrazy vs. odrazy?

Díky za názor

Kuba :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

toJeicop: přídávam můj screen jak to nevyšlo na ostro a jak jsem to blbě vyhodnotil dle 30´tf a zaroveň se ti budu snažit trochu odpovědět (no jelikož taky začínám,tak to ber spíš jako můj osobní) pohled na věc co nemusí být OK: a)Chci se zeptat, když si udělám podobnou S/R úrověň-oblast (jen jednu) jak poznám, zda trh půjde short nebo long? 1. když si udělaš S/R úroveň- oblast nejlíp na vyšším tf (viz. screen 30´)- mněls by to poznat jak se tam trh chová a co asi čekat: -prorazil trh danou oblast a testnul ji třeba FLIPEM na nižším 5´tf? Pak risknu směr průrazu. -odrazil se trh od danej oblasti a vytvořil npř.formaci 1-2-3 na 5´? Pak risknu směr odrazu. b) Když prorazí dolů - půjde short, když nahorů - půjde long? Nebo čekám na odraz? 1. Počkej na potvrzení jak se trh rozhodl- tzn. trpělivě čekej viz. můj obchod na 5´co se bude dít. Já jsem udělal opět chybu že mne pohltne 1´šum tf a zaslepil mi celkovej pohled na 5´tf. c) Co když přijde průraz místo odrazu? 1. tak zaleží na co se cítiš zda jseš schopen zobchodovat mírnej protitrend anebo obchod vynecháš a čekaš na signál do celkového trendu dle vyšších tf. Jsou taky možné další varianty a) trh udělá falešný průraz b) trh udělá novej trend a tak čekáš na potvrzení tzn. nějaká korekce=Rh,cg,swing a spekulace připojit se do trendu. d) Vím že asi záleží na strategii jednotlivce, ale co je více časté-pravděpodobné? Průrazy vs. odrazy? 50% na 50% :) 1. Tzn. co ti víc vyhovuje a včem ti tvá strategie přináší výhodu, ale dle mne měl bys umět spíš reagovat na to co se děje na trhu a dle toho reagovat viz. popis a) 1. Tož nevím zda jsem pomohl ale na tvé otázky je dost možností a jak jsem psal to je jen můj pohled a zda je OK, nevím ale zatím co dělám obchody, tak z toho vycházím a dává mi to logiku. Přikládam můj poslední obchod abys viděl jak se to nemá dělat a nenechat se ztrhnout nízkým tf.

18565

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...