Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Procvičujeme obchodní systém FinWin: Vyhodnocení


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 99
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Technická poznámka - Tomáši všimni si, že CCI50 které se kreslí z vlastní černé čáry a výplňových šrafů se ty šrafy počítají zřejmě z jiných hodnot. Mělo by to být nejspíše způsobeno tím, že pro každé 50kové CCI se bere jiná cenová hodnota a to např. u jednoho z Close ceny a u druhého z (H+L+C)/3 a pod. Ono to pak při vykreslování v reálu může mást (začátečníka určitě), protože indikátory bývají default počítány z Close ceny a CCI by se obyčejně mělo počítat z hlavního pivotu a jednou si to nastaví a podruhé zapomene. Tady se zřejmě nesrovnaly ty šrafy CCI50 s čárou CCI50 asi také zapomenutím:). To že by pak bylo vhodné mít černou hraniční CCI čáru na "vrchu" už je vedlejší (např. Ninja si od 7čky přehazuje pořadí v překrývání jak se mu zlíbí a pokaždé jinak, - taky jedna z mnoha jeho bot).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Tomáš, pekný seriál (tu), presne o tom to som pred časom písal tu na fóre. Podobný seriál tu chýbal, nie teda osobne mne, lebo tento systém neobchodujem, ale ľuďom, ktorí si kúpili vaše knihy, prípadne absolvovali kurzy a chcú sa posunúť ďalej. Toto sú články ktoré môžu začiatočníkom pomôcť pri štúdiu FinWin-u, kde majú možnosť konzultovať jednotlivé situácie i s autorom. Verím, že sa tu rozprúdi i vecná diskusia a posunie to tento web zasa o kúsok vpred. Tak vám držím palce a ostatným želám úspešné obchody.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim vsechny ! Nejprve chci moc moc podekovat Tomasovi za velmi prinosny clanek !!
Oblast "a" jsem neobchodoval, ani by me to nenapadlo, potoze na CCI50 neni V, ale U. To za podminek, ze je dostatecna vzdalenost k LOD, obchodovat lze tez ??
Obchod c.1 jsem zobchodoval.
Obchod 2 ani omylem, nebot mi vzdalenost V a prekroceni 0 prisla velka a docela ziram, ze i toto je platny vstup:(

V oblasti "b" jsem nasel 3 obchody. Mohl bych poprosit vsechny o vysvetleni, jak identifikovat tuto situaci, kde nemam obchodovat ? Kdyz jsem videl stagnaci pohybu, tak jsem tusil, ze tady asi obchodovat nemam, ale na druhou stranu, zde vidim "dopredu", ale v live bych tohle nevidel. Jak poznat ten "trojuhlenik" a kde se vlastne vytvari ??
Jediny co me napada je, ze CCI14 neprekroci 100 a slabne a EMA34 nema smer, ale to nema vyrazne ani u obchodu c.3. Porad mi neni jasne, jak treba smer EMA urcovat...jen podle posledni usecky, nebo dle pohledu na X usecek dozadu - cili prevladajici smer ??
Kdyz ted na to koukam, tak 10:54 je low nizsi nez low 11:02, high v 10:42 je zase vyssi nez high v 11:10..z toho lze usuzovat na zhustovani (trojuhelnik) ?? Nebo jsem uplne mimo ??
Co se tyka pohybu CCI, uz jsem videl mrak situaci, kde CCI14 byla strasne slaba, neprekrocila 100 a presto tam byl signal pro vstup, ktery pak vytvoril pohyb treba $700. Tak nevim, cim se ridit.

Signal 11:40 jsem vzal. Akorat jsem skoncil o usecku drive, nebot jsem nevedel, ze "rovna" usecka na CCI50 se jeste nepovazuje za otoceni.

Proc ale neuvazovat treba nad obchodem 11:06 2V ? Sice se nedotkla cena EMA34 (ale kolikrat se par ticku neresi), sice je CCI 50 uz v "nebezpecne" oblasti, ale RRR tam vychazi dobre a trend je rozjetej. Nebo mi prosim vysvetlete, ze se uplne pletu. Ja se potrebuju a moc chci posunout kupredu.
Dekuji moc za vysvetleni.
Doufam, ze takovych ukolu a clanku bude hodne !! :))
Alex

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj Tomáši, předem díky za super článek a doufám do budoucna i seriál!:)
Ahoj Všem. Za mě úkol tak na 50%. Sice jsem zachytil obchody 1 a 3 a nevstoupil v oblasti A. Ale nechal jsem se chytit v chopu v oblasti B a to hned dvakrát. Jelikož jsem graf viděl předem, tak v live by to byly tutově chybný obchody. No chybama se člověk učí, bohužel v trzích za ně ihned platí:) Tak doufám, že tento nápad se rozvine do seriálu i o další patterny. Je v tom super ta zpětná vazba! Mnoho díků a mnoho úspěchů všem!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

a oblast bych také nebral. Možná by někdo mohl zaváhat zda v 9:34 nebrat odraz od GL, ale vzhledem k downtrendu v premarketu a a již několik dní před tím, bych do toho nešel.

Kde jsem ale nechal chytit je oblast b v chopu. Musím ještě hodně trénovat. Tomáši možná by jste se mohl podělit o Vaše zkušenosti a více rozvést jak zavčasu rozpoznat takové oblasti b, aby člověk pak zbytečně nevykrvácel.

v 10:44 jsem ještě viděl flip s odrazem od 50% rtcmt. Ale to nebylo v zadání.

obchod č.2 jsem sám bral o 2 úsečky dříve v 16:46 CCI14 sice ještě nepřekročila 0, zato bylo Failure V Tomáši jak to vnímáte vy?

Tomáši ještě jednou díky a těším se na pokračování...
Honza HKY

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den.

Opět se potýkám s datovou nekonzistencí. Na přiloženém screenshotu „Procvičujeme obchodní systém FinWin: Vyhodnocení“ je v 09:36 hodnota High asi 792. Na screenshotu diskuse www.financnik.cz/forum/read.php?24,105802,page=52, kde „Ladousek“ téměř denně píše o svých obchodech, je ale hodnota téhož High v 15:36 795,9. Tutéž hodnotu mám také já. Zdá se mi, že oproti screenshotu „Procvičujeme obchodní systém FinWin: Vyhodnocení“ jsem o nějakou konstantu posunuta. Proto má excelovská tabulka ze zadaného úkolu je jiná. Testovaný den jsem natáhla i samostatně v kontraktním měsíci 03-12, ale graf mám stále stejný (platforma NT).

V období, kdy se přerolovává na nový kontraktní měsíc mám vždy nějaký problém. Už jsem přečetla snad vše o MergaBackData, MergaBackDataAdjusted atd. Myslela jsem, že už mám vše nastaveno OK. A z jednoho cvičeníčka 6.3. zase vidím, že mám hodnoty jiné. Byla bych moc vděčná, kdy mi někdo napsal v čem je ten rozdíl.

Děkuji za odpověď.
Eva

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ahoj, nechtěl by někdo takhle rozebírat každý den??
Nevím, jak to vše Tomáš plánuje, ale zatím to nevypadá, že to bude pravidelné...
A takovéto rozebírání a diskutování by mohlo posunout dopředu všechny...Tak kdyby někdo měl třeba zájem tak sem napište, a pak bysme se nějak domluvili...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pale,
zalezi jaky pouzivate data feed a konraktni mesic. Predpokladam, ze mate Zen-fire a zobrazujete na ##-##. Zen-fire nepodporuje prubezny kontrakt a Ninja tuším nepoužívá ty mergovací pravidla na průběžný kontrakt. Pokud to tedy chcete mít správně, tak použijte 06-12 a politiku mergování si nastavte na MergeBackAdjusted (globálně, nebo pro daný instrument). V případě, že máte správně nastavený offset, mělo by to být ok.
Druhá možnost je odebírat data od někoho, kdo průběžný kontrakt přímo podporuje a merguje je přímo u sebe na serveru (třeba IQ Feed).

Kusal

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...