Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, pročítám tady všechny diskuze na vybavení počítače, jsou nabity spoustu užitečných informací, ale...bohužel nejsem schopen se v tom nějak zorientovat, neboť toto je opravdu dost moje slabá stránka-technika. Mám před sebou i nějaké knížky a snažím se z nich něco vyčíst. Poprosil bych, zda byste mi někdo mohli ve stručnosti a jednoduše shrnout základní požadavky na PC, který budu používat v budoucnu pro trading...jako např. minimální doporučená paměť, monitor atd...vím, že možností bude nepřeberné množství, ale aspoň nějaký záchytný bod-radu od zkušeného člověka, který se již obchodováním nějaký čas zabývá. Za případné odpovědi moc děkuji.

• Odpovědí 179
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

lumik:

Zdravim, staci normalni kancelarsky pocitac nebo notebook k notebooku muzes pripojit hnedka jeste jeden monitor navic to ma i baterku takze mas na chvilku zalohu kdyz vypnou proud. Pokud mas doma ne uplne historickej kousek pocitace tak ho klidne pouzivej. Novy pocitac z tebe dobreho tradera neudela. :)

Odesláno

Ahoj Lumik,

Pokud seriozne uvazujes nad trading hardware vybavenim, je nejlepsi napsat list programu a funkci ,ktere budes nejvice potrebovat a pouzivat.Potom je potreba dat dohromady nejaky rozpocet . Kazdy mame jiny a podle toho se komponenty potom odviji . Ja zrovna vybavuji novy trading room v CR a setkavam se i u profesionalu trochu s nepochopenim . Nejsou uplne zvykli v CR stavet PC na miru timto zpusobem.
Uplne v zakladu Ti muzu rict, ze jelikoz jsou platformy 2D ,neni treba utracet za silnou grafiku,ale je lepsi kvalitni procesor. Dale RAM - neni treba vice jak 4gb ram DDR2. Pokud nedelas v tezkych aplikacich CAD na 64bitovem OS ,tak je nesmysl mit vice jak 4GB RAM. Rozdil mezi DDR2 -3 v normalnich aplikacich nepoznas .
Nejdulezitejsi je tedy rychlost procesoru ! Pokud PC bude urceno pouze pro trading .

Ale jestli si chcesh na PC hrat a podobny blbosti, tak samozrejme asi budes premyslet nad sestavou jinak.

Kdyby si uvazoval seriozne nad koupi takoveho PC, tak si udelej list veci ,ktere chces pouzit a pocet monitoru ktere potrebujes . Zadej to nekde na PC foru ,nebo sem a urcite se najde idealni reseni !

Hodne stesti

Ray

Odesláno

lumik,
pokud teprve začínáš a čeká tě testování, možná po čase paper, tak bych to zase s laděním PC moc nepřeháněl ... myslím, že Sierru zvládne průměrný notebook, me bez problémů běhá na Dellu D620 s 2GB RAM, neni problém tam a běžných CPU pro NB Dell, neni problém k tomu pustit i platformu OEC .. Ninja je náročnější, ale i tak bez problémů vystačíš s průměrným PC. .. vždy muzes vylepšit, rozšířit, vyměnit .. čili za sebe 2GB RAM, Athlon II, HDD 500 GB +, MB Asus, MSI .. zde si pohlidat, aby šlo popř doplnit pamět atd .. takže deska je základ, na ní nešetřit. . monitor, pro začátek stačí 1x LCD 19. Vůbec nepíšeš o připojení k netu, což je myslím, že stejně důležitý jako comp sám :)

btw: ber to z pohledu, že ti zatím trading nevydelal ani korunu či dolar a ještě nějaký ten pátek nevydělá.

M.

Odesláno

mira_k:
Už mám nějaký ten backtesting i papertrading za sebou, ale za nějaký čas se chystám k ostrému startu. Používám NT a zatím vše fungovalo vcelku bez potíží. Nicméně...mám za to, že pokud při zkoušení a hraní si na trading něco prošlo-zatím jsem to moc neřešil, na skutečné obchodování chci být důkladně připraven i po stránce technické.

To all:
Mockrát díky za vaše rady a názory!!

Odesláno

lumik,
tak budu konkrétní, s čím mám zkušenosti já
1) notebook Dell D620 - plně funkční Sierra, live platfforma OEC + news rozhraní TradeTheNews .. vše no problém
2) sestava PC - CPU Athlon II, 2 GB RAM, HDD WD 320GB, MB Asus (označení nevím, ale muzu vecer doplnit), LCD 19 LG WS, grafika ATI Radeon 4870 - plně funkční Sierra, Ninja, live platforma OEC + news TradeTheNews + Win Xp, opět bez problémů

takže spíš je na tobě, co máš ted a proč to chceš měnit, rozšířit ... plus ověřit stabilitu připojení k netu, kde případně řešit zálohu, stejně jako napájení, dále neškodí mít vyřešený systém zálohování, tj externí HDD

M.

Odesláno

mira_k:
Tak už se mám aspoň čeho chytit, jasné, že každý má jiné představy a požadavky...ale jakýsi standard v tradingu myslím, musí být...každopádně komponenty co uvádíš porovnám se svými, zvážím, co by bylo záhodno doplnit...zase si říkám...když to funguje jednomu, proč by nemohlo druhému a sám toho moc nenavymýšlím. Takže ještě jednou dikas.

• 3 months later...
Odesláno

Můžu se tady na něco zeptat? Je nějaká možnost, jak rozjet [bold]SierraChart na telefonu?[/bold] Lépe řečeno komunikátoru s velkým displejem a Windows Mobile? Např. HTC Touch HD2... Jde mi jen o to, abych nemusel všude tahat notebook ale abych mohl zkontrolovat obchody i v mobilu.

Odesláno

Já používám pro trading pravěký (rok 2004) Athlon 64, 2GB RAM DDR2, harddisk Seagate Barracuda 300 GB/7200, monitor 19", winXP, připojení k internetu optika, 6Mb download, 4 Mb upload, 16,6 ms odezva. Používám Ninja Trader a vše funguje v pohodě.

• 2 týdny později...

• Vytvořit...