Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Psychologie úspěchu: Bojujte jak vlci


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 119
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Dekuji Vam, Tomasi.

Prisel jsem v lete v sojovem spreadu vlastni hlouposti o asi 53% uctu, ovsem svuj cil jsem jeste nevzdal. Kolem mne je spousta lidi, kteri bud prezivaji, nebo ke svym kozam prisli diky korupci (a bohuzel docela snadno). I pres to vsechno jsem to jeste nevzdal.

Preji vsem, aby se svych snu NIKDY nevzdavali.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jak jste mohl ztratit 53%? :O nechci nikemu do niceho kecat, ale obchoduji delsi dobu jen EUR/USD, ostatnim trhum jsem neprisel na chut, prijdou mi zbytecne riskantni oproti EUR/USD, protoze zde nejsou takove moznosti RRR. Vsude se tu prezentuje, jak musi mit lide hrozne moc penez na tyto trhy, pritom jsou tu menove trhy, na kterych se da i s malo penezi vydelat mnoho penez diky dobremu moneymanagementu. Sice nevim, kolik % kdo tu vydela, ale na menach lze najit zajimave strategie, pro nekoho "zabijacke" ale diky malo penez se daji vyzkouset a neplacu, pokud nefunguji. Sam jsem vydělal už několikanásobek mého účtu za rok, nikoliv jen desítky%.Chcu se zeptat, zda tu budou i nejake clanky spis o forexu, protoze stale se tu prezentuji komodity ci indexy, diky moc :) vase clanky jsou velmi podnetne a vzdy je rad ctu :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Uzasny clanok,

Tomas a petr odovzdavaju jedinecne posolstvo, ci uz sa jedna o veci technickeho charakteru, alebo motivacneho. Ked citam tento clanok, musim iba pritakavat. Som rad, ze rozmyslam tak ako Vy. Ste pre mna nieco ako idol a raz budem na takom leveli, ako ste Vy. Dakujem za to, ze vzdy ked si precitam podobny clanok, tak mi to doda uzasne mnozstvo energie a tesim sa na dalsi. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

myslim si ze "tonejde" nalada je v nasom socialnobyrokratickom svete budovana odzhora, neustale sa rozrastajucim statom, ktory potrebuje stado oviec, ktore je presvedcene ze potrebuje niekoho, kto bude riadit ich zivot za nich, kto bude regulovat svet, a ktore bude ochotne platit neustale sa zvysujuce dane.
Nasi predkovia nemali ziadne "socialne istoty", ziadne urady im "nevylepsovali" zivotnu uroven, ak niekto nechcel hladovat musel sa sakra snazit, a islo vsetko, islo prerobit svet z veternych mlynov na atomovu energiu, z koni na vesmirne lode, dnesny chudak ma v obyvacke vacsi luxus ako kedysi Rotschild vo svojom palaci. Vsetko to maju na svedomi konkretni ludia, ktori isli za svojou viziou, nie nejaki uradnici s peciatkami.

P.S. Ak sa chce niekto motivovat, pozrite si Undisputed 3 - je to sice beckovy "bitkarsky" akcak, ale ma silnu myslienku o boji napriek nepriazni osudu. A ked dopozerate pustite si "Remember the name" od Fort Minor ;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Skvělý motivační a povzbudivý článek. Moc díky. Škoda, že média lidi hlavně straší a šokují a tvoří katastrofické scénáře než naopak. Nadruhou stranu se bojím, že většina z nás je už tak zpracovaná, že pozitivní zprávy by nás nudily. Pokud chcete skutečně skvělé pozitivní příběhy a inspiraci, tak vřele doporučuji časopis Forbes. Naprosto něco jiného než klasické plátky. Je plný úspešných příběhů z řady oblastí. Stavitelé, spekulanti, doktoři, no prostě všechno možné. Opravdu jsem byl překvapen, když jsem si koupil jedno číslo, pak jsem ho předplatil manželce jako dárek k Vánocům :) (je také trader-začátečník) a je z něj nadšenější než já :) (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Úžasný článek dokonale vystihující negativistickou realitu v našem malém českém prostoru a zároveň přinášející inspiraci jak tuto realitu překročit. Děkuji Tomášovi.

To bobek:
Jste zřejmě začátečník podobně jako já. Líbí se mi Váš přístup že to nevzdáváte, ale vadí mi slovo zatím. Pokud za něčím jdete, nesmíte to vzdávat NIKDY! Je zcela přirozené, že narazíte na řadu překážek i neúspěchů, ale zkuste to obrátit ve svůj prospěch. Pokud jste přišel během krátké doby (a ta doba je opravdu důležitá pro hodnocení situace), určitě jste něco udělal špatně. Poučte se z toho. Zkuste najít momenty, které šlo udělat lépe.
Pokud se věci nevyvíjejí dle očekávání, je třeba možná přehodnotit i některé dílčí cíle. To však není stejné jako vzdát se! Dílčí neúspěch znamená pravděpodobně slepou cestu a je třeba hledat jednu z těch správných. Je jich spousta!
Přeji Vám hodně štěstí!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Právě v minulém týdnu jsem překročila svůj stín, o kterém článek píše. Když jsem ve svých 18-ti letech dokončila autoškolu, tak jsem následně, jako každé dítě, vyjela na svoji první jízdu v autě rodičů, s otcem na sedadle spolujezdce. Jízda byla zážitkem na téměř čtyři desítky let, plná zloby, nadávek a pohlavků. 37 let jsem jsem se bála usednout za volant.

Před dvěma měsíci jsme se přestěhovali z centra Prahy na okraj, kde MHD nesplňuje mé potřeby nezávislosti na rodinném autě, které řídí můj muž a syn. Tehdy jsem poprvé začala vážně uvažovat o tom, že se musím naučit řídit auto! Začala jsem si všímat řidičů za volantem. A přesně, jak se píše v článku jsem si říkala: „ Tenhle velmi starý pán, celý zkroucený za volantem, to dokáže a tahle babička s vnoučkem také. Vždyť já jsem mladší, proč bych to já nedokázala?“ Moje dcera se zetěm mi před měsícem přistavili k domu jejich „druhé“ auto, malého Seata a řekli, že ho mám k dispozici. Zřejmě, abych měla ještě výmluvu, tak jsem si při stěhování přivodila zánět pravého bicepsu. Skutečností je, že jsem bolestí nemohla několik nocí spát. Přesto jsem si říkala: „Já přeci nepotřebuji bolest v ruce, abych se mohla vymlouvat, že nemohu řídit!“ Minulý týden ve čtvrtek jsem se odhodlala a poprosila mého muže, aby mě naučit řídit auto. Je to velice zkušený a hlavně klidný a rozvážný řidič. Od toho dne jezdím denně. Dnes jsme oba dva pocítili, že mi cestičky naší vilové čtvrti již brzy nebudou stačit.

Nejtěžší bylo překonat strach. Strach, že to nedokážu. Měla jsem panickou hrůzu, že svým počínáním někomu ublížím. Fakt nevím, kdo mi to „nakecal“ na tak dlouhou dobu!? Byla jsem to já a moje minulost. Byla to moje cesta!

Nám všem přeji hodně úspěchů a odvahu ke změnám.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

pietro7:
dekuji za peknou reakci. Pokud jde o vydelavani opravdovych penez, tak ano, jsem opravdu zacatecnik.

Jinak: rozhodne to nevzdavam a nevzdam. Spis jsem to myslel tak, ze ani po tak velke lekci jsem to nevzdal. Vim presne, proc se to stalo, pouceni z toho je velmi velke, a kdybych mohl, zaplatim si tohle skolne znova. Ale jinak mate samo pravdu.

Mimochodem myslim, ze jsem nebyl sam, kdo zkraje cervence prisel v zrninach o hodne penez, resp. rozhodne ne vsichni se k tomu priznali. Par nicku myslim zcela zmizelo.

2all:
Pouceni vsem: kazda veta, kazda rada, kterou tady T. a P. zverejnuji, ma svuj sakra velky vyznam. Vsechny chyby, ktere jsem kdy udelal, by se nestaly, kdybych je 100% poslechl. Jenze zkusenost je bohuzel opravdu neprenosna.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
clanek sedl jak poklice na hrnec ... momentalne "ujizdim" - na projektu Jiriho Vokace Cmolika - [bold] InnerWinner[/bold] - koncem rijna probehne v Praze festival - napechovany seminari (i svetovych) spickovych motivatoru, pro tradery jiste stoji za povsimnuti NeuroScienceLeadership - v principu sice nic noveho pod sluncem - rezonancni nahravky - utlum plaziho mozku- utlum reakce fight-or-flight-or-freeze .... moznost jak pouzivat mozek lepe.. rozsireni vedomi - cista mysl ...being in the zone .... myslim,ze pro tradery fajn zdroj. Rozhodne bych nechtela, aby tento prispevek působil jako reklama - osobne jsem byla za tento zdroj vdecna a tak posilam dal - nic vic :) hodne zdaru!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Připojuju se k Alteanovi, že pokud máte rádi příběhy úspěšných lidí, pak časopis Forbes je to pravé ořechové. Jinak mně nejvíc vyhovuje Respekt (je to v podstatě takový český "The Economist"), zasazuje věci do kontextu, vybízí k přemýšlení a tak. Každopádně ani náhodou neplatí, že média = bulvár. Prostě to chce nekoukat na Novu a nečíst Blesk :)

Jinak k tomu řízení auta. Ono se tak nějak přirozeně nabízí srovnávat trading a řízení auta, protože většina traderů asi má řidičák. Určité analogie tam jsou (k obojímu je zapotřebí mít určité teoretické znalosti a praktické dovednosti), ale trading v sobě obsahuje prvek konfliktu či chcete-li boje. Jakmile vstoupím do trhu LONG, jdu tím pádem spolu s dalšími "spojenci" z "býčího tábora" do souboje proti těm, co jsou - respektive budou - exponováni SHORT (nebo samozřejmě naopak). Ty dva tábory spolu bojují o peníze a jde o to být na té silnější straně.
Čili není to jako nasednout do auta a dojet do supermarketu, protože tam proti vám nikdo nebojuje a nemusíte nad nikým zvítězit, teda pokud nemáte vyloženě smůlu a nenarazíte na silnici na nějakého zamindrákovaného debila v SUV ;) Je to spíš jako vzlétnout se stíhačkou, vybombardovat nepřátelskou základnu a nenechat se sestřelit :)

Happy trading!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vyborny clanok. Presne o tomto je filozofia uspesneho zivota. Pred 9.rokmi som prisiel do Londyna so 100 librami... Dnes mam vlastnu obchodnu firmu prave vdaka kniham a clankom ako su tieto od Tomasa. Na trhu je spusta motivacnej literatury a spusta ludi ju cita, ale len mizive % zacne filozofie uspechu aj naozat REALIZOVAT. Ja som robil aj umyvaca riadu za minimalnu mzdu, ale presne ako Tomas-vzdy som sa pozeral na ludi, ktori nieco dokazali a snazil som sa zistit AKO to dokazali. Pracovitostou, cielavedomostou,poctivostou a pozitivnym pristupom. Zdaleka nemam naplnene vsetky svoje zivotne plany, ale som si isty, ze som na tej spravnej ceste.
Vsetkym prajem vela stastia v tradingu,lebo "s usmevom na tvari, vsetko sa podari".
M

:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...