Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Hledat v
  • Více možností...
Najít obsah, který ...
Hledat výsledky v ...
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
goody

Programování v EasyLanguage

Doporučené příspěvky

Ahoj tradeři, prosím o radu zkušenější v EasyLanguage v TS.

Ve své strategii používám příkaz Setbreakeven(), který při dosažení nastaveného profitu posune SL na hodnotu vstupu.

Potřeboval bych ale, aby mi SL posunul na hodnotu vstupu + 2ticky (v trhu NQ +50point). Nemohu to v manuálu najít.

Oklikou by to mělo jít nastavením poplatků v sekci Format Strategies-Properties, ale raději bych to měl nějak standardně.

Děkuji Pavel.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Zdravim 

zrejme to bude asi smiesna otazka ale zacal som citat knihu Building Winning Trading Systems With Tradestation a v prikladnom kode tam zadal ako variables : longProfitStop(99999) aj shortProtStop(99999) ... mozte mi niekto povedat preco tam su 99999 a nie len nula ? preco to spravil takto ? 

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Zdravím, prosím o radu, jde EL nějak naprogramovat, když podle vstupní podmíneky vstoupím do pozice Long a  po dobu 4 svíček,  když mě nevyhodí SL dříve -  tak automaticky vystoupím pomocí BarsSinceEntry - toto jsem zvládnul.

Ale jak docílit toho abych nevstoupil hned do další pozice po vyhození na SL nebo BarsSinceEntry, ikdyž podmínky pro vstup jsou splněny.

V praxi : Je-li Splněna podmínka = vstup do pozice jsem-li hned vyhozen na stejné svíčce na SL - jak vytvořit program, aby laicky řečeno ignoroval další 4 po sobě jdoucí svíčky a můj program začal vyhodnocovat podmínku vstupu až pro 5-tou svíčku.

Můj program : Trh ES - time frame 15 min

[IntrabarOrderGeneration = false]

inputs:
    BarToExitOn( 4 ) [DisplayName = "BarToExitOn", ToolTip =
     "Enter the number of bars since entry at which to exit the position."];

     variable :     ZSvicka(True) , DelkaHminusL (0), DelkaHminusC (0), DelkaHminusO (0);
         ZSvicka          = O > C;
        DelkaHminusL  = H - L;
        DelkaHminusC  = H - c;
        DelkaHminusO  = H - O;
    
 
      If ZSvicka and DelkaHminusL >= 4 or DelkaHminusC >=4 or DelkaHminusO >=4 Then
        Buy 1 contract next bar at c-75 point limit;
                                    
      If BarsSinceEntry = BarToExitOn then
        sell 1 contract next bar at market;

 

Děkuji

Upraveno uživatelem Plzoun
gramatické chyby

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

pozdravujem,

chcem sa opytat, ci niekto obchoduje live swingove strategie? ako ste osetrili, aby vam nezrusilo na konci dna stoploss?

pripadne da sa nejak pouzit GTC v kode?

moja strategia vystupuje bud cez setstoploss, alebo setprofittarget 

dakujem

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Před 10 hodinami, branto napsal/a:

pozdravujem,

chcem sa opytat, ci niekto obchoduje live swingove strategie? ako ste osetrili, aby vam nezrusilo na konci dna stoploss?

pripadne da sa nejak pouzit GTC v kode?

moja strategia vystupuje bud cez setstoploss, alebo setprofittarget 

dakujem

Ahoj,

pokud používáš (v TS) standardní nastavení u strategií, tzn. že se neposílají Stop příkazy brokerovi ale drží je obchodní platforma, tak se to nijak neošetřuje - drží je TradeManager pořád.

 

M.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Před 12 hodinami, Macros napsal/a:

Ahoj,

pokud používáš (v TS) standardní nastavení u strategií, tzn. že se neposílají Stop příkazy brokerovi ale drží je obchodní platforma, tak se to nijak neošetřuje - drží je TradeManager pořád.

 

M.

Macros,

vdaka za rychlu odpoved.

A ty to neposielas brokerovi? nebojis sa ze ked ti spadne TS tak ti zrusi ten stoploss? mne sa to uz pri daytradingu par krat stalo, ze spadla TS a musel som ju restartovat. prave preto som to chcel obist cez nejaku podmienku v EL...

branto

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Před 13 hodinami, branto napsal/a:

Macros,

vdaka za rychlu odpoved.

A ty to neposielas brokerovi? nebojis sa ze ked ti spadne TS tak ti zrusi ten stoploss? mne sa to uz pri daytradingu par krat stalo, ze spadla TS a musel som ju restartovat. prave preto som to chcel obist cez nejaku podmienku v EL...

branto

Ahoj,

názory na posílání stop příkazů příkazů na burzu se různí - já se přikláním k neposílání. Proběhlo na to spousta diskusí a spoléhám na platformu. Navíc je v TS u příslušné volby napsáno, že zaslání Stop příkazu se nemusí vždy provést, takže je otázka, co je více či méně spolehlivé. Navíc odpadá problém s "trvanlivostí" příkazu.

Další problém je, že SetStopLoss ani SetProfitTarget není cena a nedá se poslat příkaz typu "setstoploss gtc+". Nejprve bys musel nějakým způsobem vypočítat cenu, která má být SL a tu zadat do kódu jako StopOrder - a to už se zadat do kódu dá. Čerpat se dá např. z knihy EL_FunctionsAndReservedWords_Ref

 

M.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
On 20. 3. 2019 at 11:09, Macros napsal/a:

Ahoj,

názory na posílání stop příkazů příkazů na burzu se různí - já se přikláním k neposílání. Proběhlo na to spousta diskusí a spoléhám na platformu. Navíc je v TS u příslušné volby napsáno, že zaslání Stop příkazu se nemusí vždy provést, takže je otázka, co je více či méně spolehlivé. Navíc odpadá problém s "trvanlivostí" příkazu.

Další problém je, že SetStopLoss ani SetProfitTarget není cena a nedá se poslat příkaz typu "setstoploss gtc+". Nejprve bys musel nějakým způsobem vypočítat cenu, která má být SL a tu zadat do kódu jako StopOrder - a to už se zadat do kódu dá. Čerpat se dá např. z knihy EL_FunctionsAndReservedWords_Ref

 

M.

ahoj,

no veru dal si mi chrobaka do hlavy.  asi sa priklonim k tvojej teorii, lebo aj co som pozeral TS forum, tak nasiel som ze by to teoreticky slo cez funkciu stopmarketorder, ale v nej neviem zadat vypocet stopprice ked mas aj setSL aj setPT.

este raz dik

Branto

  • Líbí se 1

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
On 20. 3. 2019 at 11:09, Macros napsal/a:

Ahoj,

názory na posílání stop příkazů příkazů na burzu se různí - já se přikláním k neposílání. Proběhlo na to spousta diskusí a spoléhám na platformu. Navíc je v TS u příslušné volby napsáno, že zaslání Stop příkazu se nemusí vždy provést, takže je otázka, co je více či méně spolehlivé. Navíc odpadá problém s "trvanlivostí" příkazu.

Další problém je, že SetStopLoss ani SetProfitTarget není cena a nedá se poslat příkaz typu "setstoploss gtc+". Nejprve bys musel nějakým způsobem vypočítat cenu, která má být SL a tu zadat do kódu jako StopOrder - a to už se zadat do kódu dá. Čerpat se dá např. z knihy EL_FunctionsAndReservedWords_Ref

 

M.

ahoj Macros,

sorry ze zas otravujem, ale mam este jednu otazku a mozno mi budes vediet poradit.  mam 2 rozne strategie prva na trhu YM s tf 30 min a druha tiez na YM  s tf 100 min... problem je ze ked mi napr strategia v 1. workspace s 30 min tf vygeneruje signal, tak mi ho zobrazuje aj na grafe v 2. workspace kde je strategia so 100 min tf...

nevies prosim ta kde sa da v TS nastavit, aby sa kazda strategia zobrazovala iba vo svojom workspace?

je to len taka malickost, ale neviem si s tym pravdupovediac poradit ani som to nikde nenasiel.

dakujem

branto

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
Před 1 hodinou, branto napsal/a:

ahoj Macros,

sorry ze zas otravujem, ale mam este jednu otazku a mozno mi budes vediet poradit.  mam 2 rozne strategie prva na trhu YM s tf 30 min a druha tiez na YM  s tf 100 min... problem je ze ked mi napr strategia v 1. workspace s 30 min tf vygeneruje signal, tak mi ho zobrazuje aj na grafe v 2. workspace kde je strategia so 100 min tf...

nevies prosim ta kde sa da v TS nastavit, aby sa kazda strategia zobrazovala iba vo svojom workspace?

je to len taka malickost, ale neviem si s tym pravdupovediac poradit ani som to nikde nenasiel.

dakujem

branto

Ahoj,

pokud máš na jednom tickeru víc strategií, vstupy jako takové se budou vždy zobrazovat ve všech oknech s tímto tickerem, i když bude v jiném workspacu nebo desktopu.

Nicméně různé strategie mouhou mít různé názvy vstupů a výstupů, konkrétně (toho si važ, dalo mi to hodně práce 🙂 ) :

... tvůj systém a následně

then buy ("Mon_Enter") next bar at open;

//vystupni podminka long
If marketposition > 0 then sell ("Mon_Exit") from entry ("Mon_Enter") next bar at open;

Toto zajistí vstupy a výstupy právě této strategie a druhá do ní nebude zasahovat. Jako vždy to ovšem má jedno ALE - SetStopLoss, SetProfitTarget a podobné příkazy - ty se totiž nedají nastavit na název vstupu, ale vztahují se pro stav na daném tickeru. Jediná možnost je mít SL a PT stejné na všech strategiích daného tickeru. Osobně to tak dělám. Nicméně nemám prakticky vyzkoušeno, co se stane s PT a SL při nakoupených dvou kontraktech, protože to mám zablokované na vstupu (vstoupí se do obchodu if marketposition = 0). Něco mi ale říká, že to nebude fungovat správně, protože se budou profity nebo ztráty sčítat a obchod se ukončí prakticky v polovině.

 

M.

 

 

 

  • Děkuji 1

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
On 25. 3. 2019 at 22:21, Macros napsal/a:

Ahoj,

pokud máš na jednom tickeru víc strategií, vstupy jako takové se budou vždy zobrazovat ve všech oknech s tímto tickerem, i když bude v jiném workspacu nebo desktopu.

Nicméně různé strategie mouhou mít různé názvy vstupů a výstupů, konkrétně (toho si važ, dalo mi to hodně práce 🙂 ) :

... tvůj systém a následně

then buy ("Mon_Enter") next bar at open;

//vystupni podminka long
If marketposition > 0 then sell ("Mon_Exit") from entry ("Mon_Enter") next bar at open;

Toto zajistí vstupy a výstupy právě této strategie a druhá do ní nebude zasahovat. Jako vždy to ovšem má jedno ALE - SetStopLoss, SetProfitTarget a podobné příkazy - ty se totiž nedají nastavit na název vstupu, ale vztahují se pro stav na daném tickeru. Jediná možnost je mít SL a PT stejné na všech strategiích daného tickeru. Osobně to tak dělám. Nicméně nemám prakticky vyzkoušeno, co se stane s PT a SL při nakoupených dvou kontraktech, protože to mám zablokované na vstupu (vstoupí se do obchodu if marketposition = 0). Něco mi ale říká, že to nebude fungovat správně, protože se budou profity nebo ztráty sčítat a obchod se ukončí prakticky v polovině.

 

M.

 

 

 

Macros,

ďakujem, naozaj si to vážim. Ak budes niekedy v Bratislave, mas u mna pivo 🙂

Tie SL mam na kazdej strategii rozne, ale budem to musiet este nejako domysliet, pripadne ich dam tiez narovnako...

B.

  • Děkuji 1

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
On 25. 3. 2019 at 22:21, Macros napsal/a:

Ahoj,

pokud máš na jednom tickeru víc strategií, vstupy jako takové se budou vždy zobrazovat ve všech oknech s tímto tickerem, i když bude v jiném workspacu nebo desktopu.

Nicméně různé strategie mouhou mít různé názvy vstupů a výstupů, konkrétně (toho si važ, dalo mi to hodně práce 🙂 ) :

... tvůj systém a následně

then buy ("Mon_Enter") next bar at open;

//vystupni podminka long
If marketposition > 0 then sell ("Mon_Exit") from entry ("Mon_Enter") next bar at open;

Toto zajistí vstupy a výstupy právě této strategie a druhá do ní nebude zasahovat. Jako vždy to ovšem má jedno ALE - SetStopLoss, SetProfitTarget a podobné příkazy - ty se totiž nedají nastavit na název vstupu, ale vztahují se pro stav na daném tickeru. Jediná možnost je mít SL a PT stejné na všech strategiích daného tickeru. Osobně to tak dělám. Nicméně nemám prakticky vyzkoušeno, co se stane s PT a SL při nakoupených dvou kontraktech, protože to mám zablokované na vstupu (vstoupí se do obchodu if marketposition = 0). Něco mi ale říká, že to nebude fungovat správně, protože se budou profity nebo ztráty sčítat a obchod se ukončí prakticky v polovině.

 

M.

 

 

 

Ahoj Macros,

viem ze som uz otravny, ale poslednu vec od teba potrebujem, slubujem. 

Nasadil som strategiu live, problem je, ze ked je v obchode, tak mi TS cez noc zrusi SL, konkretne po 23 hod nasho casu a netusim preco, teda jedina vec co ma napada je ze mu vadi ze mam nastavenu regular session... po otvoreni o 15:30 SL opat nahodi.... ostatne veci mam ohladom automatizacie mam takto:

anom.thumb.PNG.e9bb59b2f33f4293f31482d586e536d5.PNG

 

Je to kvoli tomu regular session? je nutne tam dat aj pre & post market aby to nezrusilo aj v noci? potom ale musim pridat aj podmienku aby vstupoval iba cez den...

naozaj dakujem za pomoc

Branto

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
On 9. 4. 2019 at 18:00, branto napsal/a:

Ahoj Macros,

viem ze som uz otravny, ale poslednu vec od teba potrebujem, slubujem. 

Nasadil som strategiu live, problem je, ze ked je v obchode, tak mi TS cez noc zrusi SL, konkretne po 23 hod nasho casu a netusim preco, teda jedina vec co ma napada je ze mu vadi ze mam nastavenu regular session... po otvoreni o 15:30 SL opat nahodi.... ostatne veci mam ohladom automatizacie mam takto:

anom.thumb.PNG.e9bb59b2f33f4293f31482d586e536d5.PNG

 

Je to kvoli tomu regular session? je nutne tam dat aj pre & post market aby to nezrusilo aj v noci? potom ale musim pridat aj podmienku aby vstupoval iba cez den...

naozaj dakujem za pomoc

Branto

Ahoj,

s nefunkčním SL mimo nastavenou Session mám také zkušenosti (špatné), konkrétně u Futures. TS to bere tak, že mimo nastavené obchodní hodiny neobchoduje, tzn. ani SL nebo PT apod. Řešení je použít v kódu vymezení obchodních hodin pro vstup a výstup - vždy to ale musí být na Open nebo Close úsečky.

Jiná je situace u (US) akcií, které se obchodují v daný čas (15:30-22:00 CET). Jak vyřešit SL nebo PT mimo tento čas opravdu netuším, protože i když dojde k zasažení SL v pre/post marketu, tak je příkaz zrušen s tím, že nelze obchodovat mimo standardní hodiny. Jestli je někde v TS nějaké nastavení (možná použít regular session + premarket + postmarket) nemám vyzkoušeno. Taky nevím, jestli na to stačí standardní Nasdaq a Nyse data, nebo se musí přikoupit pre/post market data.

V této oblasti mám jen vyzkoušeno co jsem psal, to další musí buď napsat někdo jiný, nebo to musíš vyzkoušet 🙂

 

M.

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby
On 10. 4. 2019 at 19:58, Macros napsal/a:

Ahoj,

s nefunkčním SL mimo nastavenou Session mám také zkušenosti (špatné), konkrétně u Futures. TS to bere tak, že mimo nastavené obchodní hodiny neobchoduje, tzn. ani SL nebo PT apod. Řešení je použít v kódu vymezení obchodních hodin pro vstup a výstup - vždy to ale musí být na Open nebo Close úsečky.

Jiná je situace u (US) akcií, které se obchodují v daný čas (15:30-22:00 CET). Jak vyřešit SL nebo PT mimo tento čas opravdu netuším, protože i když dojde k zasažení SL v pre/post marketu, tak je příkaz zrušen s tím, že nelze obchodovat mimo standardní hodiny. Jestli je někde v TS nějaké nastavení (možná použít regular session + premarket + postmarket) nemám vyzkoušeno. Taky nevím, jestli na to stačí standardní Nasdaq a Nyse data, nebo se musí přikoupit pre/post market data.

V této oblasti mám jen vyzkoušeno co jsem psal, to další musí buď napsat někdo jiný, nebo to musíš vyzkoušet 🙂

 

M.

Ahoj,

dakujem za radu. Vypozoroval som, ze SL nezadava iba prvu noc po vstupe do obchodu, potom ako keby sa uz spamatal a uz ho drzi 😀 Otazka je ci by ho po zasiahnuti aj realne vyplnilo. Skusal som aj manualne vypocitat a zadat v TS stop limit prikaz s GTC (namiesto zruseneho SL), ten potom v noci drzi a nezrusi ho, otazka je ci ho tiez vyplni po zasiahnuti... no je to este o velkom testovani, kazdopadne ak sa k niecomu dopatram, tak dam vediet. 

Este raz dik za ochotu.

Uspesne obchody!!

B

  • Děkuji 1

Sdílet příspěvek


Adresa příspěvku
Sdílet pomocí služby

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

×

Důležitá informace

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy.