Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nepřepíšou :-)   "Tento kód ti tyto hodnoty "posbírá" na konci první dnešní úsečky:"

....díky podmínce "If Date > Date[1] then begin" se přepíšou jen jednou za den na konci první dnešní svíčky.

Upraveno uživatelem zdenekt
Odesláno

Ahoj, ještě předtím, než vyzkouším výše zmíněné, mám tu další zádrhel s polem. Ukládám si do pole posledních 30 svíček ze včerejška a do proměnné *první* jsem si chtěl uložit hodnotu v poli na indexu1, avšak prostým přiřazením    prvni = pole[1]; mi to nefunguje. Další věc je, že mi compilátor vyhazuje error: Invalid array dimension value. line -1, column -1  ... přikládám fragment kódu:

svice_k_avg(35), // to je jen pocet svici zpet

Array: pole[svice_k_avg](0);

if Date > Date[1] then begin
        for i = 0 to svice_k_avg-1 begin
        pole[i+1] = Close[svice_k_avg - i];
        end;
        prumer = AverageArray(pole, svice_k_avg);
        //prvni = pole[1];

If prumer > pole[1] + konstanta then begin 
        bull_prev = TRUE;
        ...

...

end;

Odesláno (upraveno)

Tak jsem přišel na první problém s proměnnou *první* - neměl jsem ji definovanou ve vars - hloupost. Na problém s errorem jsem přišel částečně - zkusil jsem si zadat natvrdo pole[35] (0); a to mu nevadí. Jelikož je ale *svice_k_avg* hodnota, kterou budu optimalizovat (mám ji v inputs), potřebuju ji mít v poli (zkoušel jsem i vytvořit var proměnnou, která se rovná *svíce_k_avg*, ale bez výsledku).

Při tvoření primivního indikátoru (přesně podle videa z internetu) jsem navíc objevil, že místo *compiled successfully* tu mám vždycky compiled with error(s): na dalším řádku jen compile error line 0, column 0 (stejně jako teď u signálu). Což mi hodně hlodá, protože jsem tedy ve finále ještě nikdy *úspěšně nekompiloval*.

Míra

Upraveno uživatelem Mira7
Odesláno

Ahoj, omlouvám se za předešlé částečné spamování. Problém s kompilací jsem vyřešil a pro ostatní, co s tím začínají nebo budou začínat, jsem pod tímto textem hodil odkaz na postup vyřešení problému s kompilací ;) 

kdyby někdo přišel na to, jak vyřešit to zadání velikosti pole ( pole(proměnná z inputs)[0] ) byl bych mu vděčnej :) )

odkaz na postup při potížích s kompilací:

https://www.multicharts.com/trading-software/index.php/Compilation_Error_(errLine_0,_errColumn_0,_errLineEnd_0,_errColumnEnd_0)

Míra

• 1 month later...
Odesláno

Ahoj tradeři, prosím o radu zkušenější v EasyLanguage v TS.

Ve své strategii používám příkaz Setbreakeven(), který při dosažení nastaveného profitu posune SL na hodnotu vstupu.

Potřeboval bych ale, aby mi SL posunul na hodnotu vstupu + 2ticky (v trhu NQ +50point). Nemohu to v manuálu najít.

Oklikou by to mělo jít nastavením poplatků v sekci Format Strategies-Properties, ale raději bych to měl nějak standardně.

Děkuji Pavel.

• 5 týdnů později...
Odesláno

Zdravim 

zrejme to bude asi smiesna otazka ale zacal som citat knihu Building Winning Trading Systems With Tradestation a v prikladnom kode tam zadal ako variables : longProfitStop(99999) aj shortProtStop(99999) ... mozte mi niekto povedat preco tam su 99999 a nie len nula ? preco to spravil takto ? 

• 5 months later...
Odesláno (upraveno)

Zdravím, prosím o radu, jde EL nějak naprogramovat, když podle vstupní podmíneky vstoupím do pozice Long a  po dobu 4 svíček,  když mě nevyhodí SL dříve -  tak automaticky vystoupím pomocí BarsSinceEntry - toto jsem zvládnul.

Ale jak docílit toho abych nevstoupil hned do další pozice po vyhození na SL nebo BarsSinceEntry, ikdyž podmínky pro vstup jsou splněny.

V praxi : Je-li Splněna podmínka = vstup do pozice jsem-li hned vyhozen na stejné svíčce na SL - jak vytvořit program, aby laicky řečeno ignoroval další 4 po sobě jdoucí svíčky a můj program začal vyhodnocovat podmínku vstupu až pro 5-tou svíčku.

Můj program : Trh ES - time frame 15 min

[IntrabarOrderGeneration = false]

inputs:
    BarToExitOn( 4 ) [DisplayName = "BarToExitOn", ToolTip =
     "Enter the number of bars since entry at which to exit the position."];

variable :     ZSvicka(True) , DelkaHminusL (0), DelkaHminusC (0), DelkaHminusO (0);
         ZSvicka          = O > C;
        DelkaHminusL  = H - L;
        DelkaHminusC  = H - c;
        DelkaHminusO  = H - O;

If ZSvicka and DelkaHminusL >= 4 or DelkaHminusC >=4 or DelkaHminusO >=4 Then
        Buy 1 contract next bar at c-75 point limit;

If BarsSinceEntry = BarToExitOn then
        sell 1 contract next bar at market;

Děkuji

Upraveno uživatelem Plzoun
gramatické chyby
  • 1 year later...
Odesláno

pozdravujem,

chcem sa opytat, ci niekto obchoduje live swingove strategie? ako ste osetrili, aby vam nezrusilo na konci dna stoploss?

pripadne da sa nejak pouzit GTC v kode?

moja strategia vystupuje bud cez setstoploss, alebo setprofittarget 

dakujem

Odesláno
Před 10 hodinami, branto napsal/a:

pozdravujem,

chcem sa opytat, ci niekto obchoduje live swingove strategie? ako ste osetrili, aby vam nezrusilo na konci dna stoploss?

pripadne da sa nejak pouzit GTC v kode?

moja strategia vystupuje bud cez setstoploss, alebo setprofittarget 

dakujem

Ahoj,

pokud používáš (v TS) standardní nastavení u strategií, tzn. že se neposílají Stop příkazy brokerovi ale drží je obchodní platforma, tak se to nijak neošetřuje - drží je TradeManager pořád.

M.

Odesláno
Před 12 hodinami, Macros napsal/a:

Ahoj,

pokud používáš (v TS) standardní nastavení u strategií, tzn. že se neposílají Stop příkazy brokerovi ale drží je obchodní platforma, tak se to nijak neošetřuje - drží je TradeManager pořád.

M.

Macros,

vdaka za rychlu odpoved.

A ty to neposielas brokerovi? nebojis sa ze ked ti spadne TS tak ti zrusi ten stoploss? mne sa to uz pri daytradingu par krat stalo, ze spadla TS a musel som ju restartovat. prave preto som to chcel obist cez nejaku podmienku v EL...

branto

Odesláno
Před 13 hodinami, branto napsal/a:

Macros,

vdaka za rychlu odpoved.

A ty to neposielas brokerovi? nebojis sa ze ked ti spadne TS tak ti zrusi ten stoploss? mne sa to uz pri daytradingu par krat stalo, ze spadla TS a musel som ju restartovat. prave preto som to chcel obist cez nejaku podmienku v EL...

branto

Ahoj,

názory na posílání stop příkazů příkazů na burzu se různí - já se přikláním k neposílání. Proběhlo na to spousta diskusí a spoléhám na platformu. Navíc je v TS u příslušné volby napsáno, že zaslání Stop příkazu se nemusí vždy provést, takže je otázka, co je více či méně spolehlivé. Navíc odpadá problém s "trvanlivostí" příkazu.

Další problém je, že SetStopLoss ani SetProfitTarget není cena a nedá se poslat příkaz typu "setstoploss gtc+". Nejprve bys musel nějakým způsobem vypočítat cenu, která má být SL a tu zadat do kódu jako StopOrder - a to už se zadat do kódu dá. Čerpat se dá např. z knihy EL_FunctionsAndReservedWords_Ref

M.

Odesláno
On 20. 3. 2019 at 11:09, Macros napsal/a:

Ahoj,

názory na posílání stop příkazů příkazů na burzu se různí - já se přikláním k neposílání. Proběhlo na to spousta diskusí a spoléhám na platformu. Navíc je v TS u příslušné volby napsáno, že zaslání Stop příkazu se nemusí vždy provést, takže je otázka, co je více či méně spolehlivé. Navíc odpadá problém s "trvanlivostí" příkazu.

Další problém je, že SetStopLoss ani SetProfitTarget není cena a nedá se poslat příkaz typu "setstoploss gtc+". Nejprve bys musel nějakým způsobem vypočítat cenu, která má být SL a tu zadat do kódu jako StopOrder - a to už se zadat do kódu dá. Čerpat se dá např. z knihy EL_FunctionsAndReservedWords_Ref

M.

ahoj,

no veru dal si mi chrobaka do hlavy.  asi sa priklonim k tvojej teorii, lebo aj co som pozeral TS forum, tak nasiel som ze by to teoreticky slo cez funkciu stopmarketorder, ale v nej neviem zadat vypocet stopprice ked mas aj setSL aj setPT.

este raz dik

Branto

• Líbí se 1
Odesláno
On 20. 3. 2019 at 11:09, Macros napsal/a:

Ahoj,

M.

ahoj Macros,

sorry ze zas otravujem, ale mam este jednu otazku a mozno mi budes vediet poradit.  mam 2 rozne strategie prva na trhu YM s tf 30 min a druha tiez na YM  s tf 100 min... problem je ze ked mi napr strategia v 1. workspace s 30 min tf vygeneruje signal, tak mi ho zobrazuje aj na grafe v 2. workspace kde je strategia so 100 min tf...

nevies prosim ta kde sa da v TS nastavit, aby sa kazda strategia zobrazovala iba vo svojom workspace?

je to len taka malickost, ale neviem si s tym pravdupovediac poradit ani som to nikde nenasiel.

dakujem

branto

• Vytvořit...