Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Skutečně se takto vydělávají peníze?


Doporučené příspěvky

Pánové, nemůžu se ubránit sarkasmu při čtení vašich stránek. Je mi 37 let a už jsem zkusil lecco jak „být milionářem do důchodu“. Vážně by mě zajímalo, proč si myslíte, že zrovna komodity by měli fungovat. Mám pocit, že se spíš snažíte chytnou pár naivních s prominutím pitomečků, kteří se nechali už v minulosti nachytat na demagogie typu herbalife a spol. Nepředpokládám, že by jste na můj dotaz odpovídali veřejně ve vašem fóru, ale aspoň „soukromá“ odpověď by mě vážně zajímala.
Jan Ridil

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vážený pane Jane,

předně, nikomu netvrdíme a neslibujeme, že bude milionářem do důchodu. Naopak, pokud jste si pečlivě pročetl veškeré informace na našich stránkách, mohl jste si všimnout, že neustále poukazujeme na skutečnost, že v komoditách 80% lidí své peníze ztrácí. Proto se snažíme neustále zdůrazňovat, že cesta k úspěchu v komoditním obchodování může vést pouze skrze veliké odhodlání, chuť učit se a vzdělávat, trpělivost a vůli přežít těžké začátky. Na rozdíl od Herbalife & spol. nikomu neslibujeme, že se mu bez práce pohrnou peníze sami do náruče – bez toho, aniž by vůbec bylo třeba pohnout prstem. I když se to tak může zdát, opak je pravdou. Komoditní obchodování není pro každého a jeden musí na sobě sakramentsky pracovat, chce-li v komoditním obchodování uspět.
Za druhé, pokud jste si toho náhodou nevšimnul, zatím co u Herbalife & spol. si musíte nejprve koupit za nemalé peníze „úvodní balíček“, aby jste se vůbec dozvěděl co začít dělat dál a jak začít vydělávat, my vám zde dáváme veškeré informace ZCELA ZDARMA. Ukažte nám prosím někoho, kdo vám dá takto cenné informace zcela zdarma. Pokud vám připadá, že toto nic neznamená, projeďte si pár internetových stránek a možná vaše sarkasmus ještě trochu vzroste, až se dozvíte, že podobné informace se v USA a jinde na světe prodávají za částku 5 000 USD a více.
A konečně za třetí, nikdo vás nenutí komoditní obchodování pokoušet a nikdo po vás nechce žádné peníze za to, aby jste to mohl alespoň zkusit (narozdíl od Herbalife & spol.). Pokud již nyní pochybujete o tom, zda-li může být komoditní obchodování dlouhodobě profitové a přinést finanční nezávislost, doporučujeme se už více komoditami ani nezabývat. Je zcela zbytečné pokoušet něco, čemu nevěříte a našim úkolem rozhodne není vás jakkoliv přesvědčovat. Žijeme v demokratické společnosti a každý má nárok dělat to, co sám uzná za vhodné.

Doufáme, že tuto odpověď považujete za dostačující.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 months later...

Osobně považuji akcie spíše jako nástroj dlouhodobějšího hodnocení peněz a „finančního zajištění“. Komodity jsou výrazně rychlejší, agresivnější a také patrně rizikovější pro nováčky, kteří se do nich vrhnou bez rozvahy, náležitého vzdělání a trénování.
Další souvislost mezi akciemi a komoditami nevidím – nemusíte umět obchodovat akcie, abyste mohl obchodovat komodity a naopak.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Doporučil bych ještě jedu věc - během vašeho akciového obchodování zkoušet komodity alespoň papírově - třeba při papírovém obchodování zjistíte, že vám komodity přeci jenom "sedí". Znám pár akciových obchodníků, kteří též měli prvotní určitou "nedůvěru" ke komoditám a nakonec si v komoditách našli stabilní obživu. Samozřejmě ale, je to pouze a jen na vás - rozhodně vás k ničemu nepřemlouvám, pouze se snažím trochu "nabourat" mýtus o tom, že komoditní obchodování je o mnoho rizikovější než akciové - s čímž příliš nesouhlasím.
Zdravím,
Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Dobrej den.
Prave jsem mel hovor s colosseem a tam mi trvdili ze k otevreni uctu potrebuji min. 300 000,- kč.
Mam k dispozice tak mozna 1/3, ma smysl s timto minimem zacinat v komoditach ???
Pokud to chapu dobre tak mi refco dalo vedet ze mi staci 2000 USD coz neni zdaleka 100 000,-kč
S jakym minimalnim vkladem jste zacinali Vy ???
Prosim poslete nazory dekuji...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vše se odvíjí od toho jakým způsobem a co budete obchodovat. V jednom obchodu byste neměl riskovat více než 4% účtu, raději méně - tím se dostáváte k určité konkrétní hranici minimálního účtu, protože minimální risk v různých trzích je dán především jejich volatilitou. Myslím, že nejmenší rozumný účet se pohybuje někde okolo 3000 USD - s tímto si vystačíte např. v mini S&P případně v ruzných dalších e-mini trzích. Tzn. to je dnes cca 70 000 Kč. V těchto elektronických trzích navíc můžete obchodovat s komisemi kolem 5 USD RT, takže celkově lze s vkladem "vyjít" poměrně slušně i v případě, že na začátku inkasujete sérii rozumných ztrát. Ale ani zde 3K USD není samozřejmě optimum, 5 tisíc dolarů je výrazně "bezpečnější".
Chcete-li obchodovat spready, různé poziční obchody, pitové trhy atd. tak doporučuji vklad spíše 10 000 USD, tj. dnes cca 230 000 Kč podle kurzu.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Připojím se k dotazu.

Uvažuji, že začnu s cca USD 5,000. Podle toho co jste napsal znamená, že s touhle částkou je lepší začít s on-line obchodováním?
Pokud sleduji mé pocity, tak mně nejvíc láká a sedí poziční obchodování v rozmezí několik a dnů až týdnů. Jsem technicky nadaný (jsem FLASH programátor), takže bych si i dovolil přeskočit FS brokera a rovnou se pustit do on-line obchodování za malé RT. Vy to ale nedoporučujete (nováčkům). Je on-line obchod opravdu tak složitý ?
Co mne FS brookerské služby mohou naučit více, pokud mi sedí základní strategie klouzavých průměrů, dna a stropy ?

A potom dotaz navazující. Pokud se rozhodnu pro on-line obchod. Jak je to s grafy ? Zatím pracuji s grafy na futuresource, ale to jsou podle všeho pitové obchody, a ne on-line. Jenže tímpádem on-line obchody budou asi jiné.
Jak je to s on-line obchody a jejich grafy. Jak je to s otevírací a zavírací dobou obchodů .. atd ?

Děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

On-line obchodování není většinou složité po stránce technické. Jde spíš o psychickou stránku věci. Přestože se můžete papírově připravovat jak dobře chcete, stejně vás na začátku obchodování vždycky v trzích „něco dostane“. Nedostanete třeba rychle potvrzení exekuce, dostanete velký slip, nebudete si vědět jak přesně zadat který příkaz atd. A to jsou věci na které budete při on-line obchodování sám. Samozřejmě to není překážka, ale když má člověk možnost si popovídat o podobných věcech s brokerem, tak to – alespoň pro mne – bylo vždy důležité a pomohlo mi to pochopit spoustu věcí a principů.
Co se grafů týče – každá platforma nabízí většinou jak pitové, tak elektronické trhy. Elektronické alternativy pitových thů mívají trochu jiné značení. Třeba pitové T-Bonds mají označení US, elektronicky obchodované T-Bonds mají označení ZB. Pokud hledáte konkrétní údaje o konkrétní komoditě, vždycky je nejlepší se podívat na stránku burzy, tam je vše popsané. Elektronicky obchodované trhy většinou „nezavírají“ ale přes noc mají tak mizivou likviditu, že je stejně lze nakonec obchodovat ve stejných hodinách, kdy je otevřený pitový trh. Ale záleží to trh od trhu. Nejdůležitějším faktorem je každopádně likvidita.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ještě se připojím - co se online týče, je třeba předem každou on-line plaformu perfektně otestovat nanečisto. Solidní brokerské společnosti takovou možnost nabízejí a dokud se nenaučíte platformu perfektně ovládat, nedoporučuji jít s takovou do live obchodů. Mohu hovořit z vlastní zkušenosti - stálo mě pár stovek než jsem platformu plnně ovládl. Taky praktická věc - dobré je, pokud platforma umí funkci, která dokáže v jeden moment zavřít všechny otevřené pozice. Obzvláště pokud obchodujete intradenně a více obchodů, může se někdy stát, že se do svých obchodů v rámci platformy natolik "zamotáte", že toto může být rychlá a jasná záchrana jak ze všeho ven. Tolik tedy k online platformě....

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...