Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak hodně se liší data IB/Zen-fire/IQFeed? Který datafeed použít?


Doporučené příspěvky

Petře, díky za zajímavý článek. Jen bych možná trochu upřesnil, že data od Kineticu je možné sehnat již od 50 USD. Ovšem je to bez hloubky trhu (tedy nepoužitelné pro footprinty). Pokud bych chtěl i hloubku trhu, tak mně pro US akciové indexy vyjdou data na 75 USD měsíčně. Je ovšem třeba splnit dvě podmínky: mít lifetime licenci NT a účet u IB (nebo ještě je možnost i jiných brokerů) a dodržet podmínky jejich waiver programu. Tak to jen pro upřesnění...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

" Jedinou nevýhodu, kterou jsem v Zen-fire datech vypozoroval, je to, že data se občas v době vyšší volatility trhu zpožďují (což například dražší data od IQFeed nedělají)."

- Zen-Fire je zaměřen hlavně na exekuci s co nejmenší latencí, proto bez brokera se k jejich data feedu nedostanete. Používají protokol UDP, který má své "mouchy", ale nezpožďuje data jako TCP, který používá IQFeed. IQFeed vám dodá kvalitní data, ale může docházet k větším latencím v data feedu. Závěr je, že Zen-Fire je rychlejší než IQFeed, ale za cenu zhoršené kvality dat.

"Dalším plusem pro IQFeed data je skutečnost, že poskytují v backfillu i hodnoty bid/ask. Pokud si tak například ráno otevřete graf s určitým trhem, na datech od IQFeed budete vidět správné hodnoty v numbers barech i za dobu, kdy jste měli program vypnutý. U Zen-fire tato data k dispozici nejsou a numbers bary se začnou vykreslovat až od chvíle zapnutí programu SierraChart nebo Ninjatrader. V neposlední řadě pak například ještě IQFeed poskytuje tzv. kontinuální kontraktní měsíce, což je opět něco, co přináší úsporu času v dlouhodobých analýzách a z mého pohledu stojí za extra investici."

- Zen-Fire backfill neposkytuje (není to jejich byznys, narozdíl od IQFeed), tudíž nemůže poskytnout v backfillu ani hodnoty bid/ask. Pokud si ráno otevřete graf s určitým trhem, na datech od Zen-Fire neuvidíte žádné staré data. Proto nemůžete očekávat ani kontinuální kontraktní měsíce.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petre,Tomasi,Admine diskuze.

Dobry den Vam vsem.Chtel jsem se jen zeptat,neni to obsahem tohoto clanku,ale ve kterem vlakne bych nasel nekoho kdo obchoduje DAX ?Projel jsem i VIP diskuze a nic jsem nenasel.Potreboval bych nekoho se zkusenosti na tento index,vzhledem k tomu,ze ho obchoduji a jake trhy pouziva k IMD..chtel bych si vymenit nejake zkusenosti.

Dekuji moc

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...