Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Jak na různé typy vstupů v intradenním obchodování


Doporučené příspěvky

Pekne srhnuti toho, jake ma intradenni obchodnik moznosti po strance logiky na ktere lze jednotlive obchody postavit. Dulezita je pak zejmena poznamka v zaveru, ohledne nutnosti zamerit se na pouze jeden typ vstupu a nekombinovat coby zacatecnik vse najednou. Sam jsem si prosel dlouhym obdobim ve kterem jsem delal stale tutez chybu - zkousel vse mozne naraz a nemohl tudiz ani statisticky poradne vyhodnotit vysledky. Zajimave je, ze jsem celou dobu vedel, jak velkou roli hraje konzistence a exekuovani jedineho patternu, presto jsem se nedokazal donutit k tomu nevstupovat do trhu na zaklade vseho mozneho.
V poslednich mesisich jsem se pak zameril vyhradne na breakouty ktere sice muzou byt ponekud riskantnejsi, ale po urcite dobe studia PA clovek zacne vnimat ve kterych situacich je pravdepodohejsi falesny breakout a ceka naopak na prilezitosti opacneho charakteru. Nutno dodat ze to je pristup diskrecni a vyzaduje hodne trpelivosti v zacatku, kdy jeste clovek nema cit pro trhy dostatecne vyvinuty. Ani v mem pripade neni zdaleka jeste vyhrano, ale zacinam jiz vnimat urcite zlepseni od doby co jsem se prave zameril pouze na jednu konkretni techniku vstupu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím, kdybych dnes postupoval podle dnešního článku, tak bych zřejmě neutržil ztrátu, ale samé zisky:-) při dělání obrázků z grafu jsem si všiml na 5 minutovém grafu, že všechny vrcholy a dna, na kterých se dnes e-mini Nasdaq odrazil do opačného směru byly na RSI výrazně překoupené, tj. oblasti nad 80 a pod 20, vrcholy a dna na RSI odpovídají šipkám ve stejném čase, nejde vkládat šipky do indikátorů, ale jsou viditelné, dejte si tam třeba list papíru, šipkami jsem označil vstup limitem na close úseček, kde se mělo vstupovat, trh nabízel pěkné pohyby 8-12 bodů, chci se zeptat, zda si někdo nekomplikuje situaci a vstupuje takto na přeprodaných a překoupených úrovních oscilátoru, když trh vytváří tato krátkodobá momenta jako dnes určitě tuto metodu při této situaci v trhu vyzkouším, jen snížím PT kdybych se více učil z nekonečné studnice znalostí Petra a Tomáše, mohl bych být už o něco dále...:-)

25261

Link to comment
Sdílet pomocí služby

cipinek:

Také jsem zpočátku neustále sledoval RSI, MACD, CCI, přeprodanost, překoupenost, apod.
Postupně (jsem pořád začátečník, grafy sleduji teprve od února) ale zjišťuji, že to, co je základní, je jen a pouze cena a její S/R úrovně, denní close a open v krátké či delší historii. Pak teprve studuju trend podle různé EMA, inter divergence a následně potvrzení přes nějaký oscilátor - většinou CCI.
Zatím jsou moje sim obchody OK. Naživo ale stále nemám odvahu.
:-)
Hodně štěstí.
IT

Link to comment
Sdílet pomocí služby

BSK5 Napsal:
-------------------------------------------------------
> To Detroit:
> Zaměřovat se výhradně breakouty je dost odvážné,
> držím palce. Předpokládám, že máte poměrně nízké
> win% a vysoké RRR?


Presne naopak. Logika breakoutu prave dava pravdepodobnost nejvyssi ze vsech druhu vsutpu, za cenu velmi maleho RRR kolem 1:1 az 1.5, ostatne proto jsem si take breakouty vybral jelikoz jsou psychologicky lepe snesitelne pro zacinajiciho tradera. V rozporu s tim co tvrdi vetsina, ja si myslim ze zacatecnik by se mel vyvarovat systemum s nizsim win% nez 50% coz jsou systemy s RRR 1:2 a vyssim.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Petře,
moc jsem ocenila, že Váš článek byl tentokrát netechnický a velmi verbální. Pomohlo mi to vrátit se od komplikovaných úvah zpět na zem, k tomu podstatnému.
Přirozenost lidského mozku není zpracovávat grafy a technické popisy, byť jsou velmi užitečné. Lidé si je vytvořili, aby své verbální postřehy o skutečných a komplexních procesech zpřesnili, zjednodušili a zrychlili.
Druhá strana této mince je, že člověk může přestat vnímat pestrobarevnou realitu..., která zjednodušit naštěstí nikdy nelze.
Já jsem poslední dobou zanedbávala ten překlad z grafů a cenových svíček zpět do toho, co se vlastně děje v trhu. Na místě, kde je prostě a jednoduše každý den nějaká nálada a velcí a malí obchodníci se sešli, aby pracovali.
Začala jsem se utápět v technikáliích ... děkuji za článek a rychle se vracím na zem :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Petre,
dobry clanek a presne to popisuje na cem jsem pracoval posledni mesic.Obchoduji cenu jak na reverse v kanale,tak na korekci do trendu.Minuly tyden jsem udelal jen 3 obchody,ale vsechny s RRR 4:1.
Obchodovat mene znamena opravdu vice!Pred 3 tydny se mi stalo,ze jsem zobchodoval jen jeden den,a vystoupil na BE.
Srpen zatim muj nejuspesnejsi mesic.Z 13 obchodu zadna ztrata a zisk 780USD.Snad to vydrzi a jak se to na podzim zase rozjede tak moc neztratim,protoze uz se psychisky pripravuji na ztraty :-)


Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 4 týdny později...

Zajímal by mě názor zkušených obchodníků, jaký druh vstupu by zvolili pro trh YM. Zkouším ho testovat trendově na korekcích podle FïnWinu a musím říct, že backtesty za rok 2012 a 5 měsíců 2013 opravdu za moc nestojí - průměr na obchod cca 15 USD, ale bez slipu, který vychází většinou 1 tick.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

YM je levný trh, je třeba se především snažit o dobré plnění. Obecně v rámci FIMS obchoduji spíše reverzní vstupy, ale korekce jsou taky OK - jen je třeba si počkat na rozumně rozjetý trend.
Tady je například ukázka korekce, kterou jsem obchodoval včera v rámci obchodů pro přípravný mentoring na FIMS2:
www.youtube.com/watch?v=7I6zEcHpRAg&feature=youtu.be

Ve čtvrtek to dám na Finančníka i se základním komentářem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Ať už jsou vstupy jakékoliv vždy je potřeba zachovat co nejmenší možný SL. Je to z důvodu, že u každého vstupu hrozí riziko otočení trhu proti naší pozici. Jak napsal Ross: Můžu i několikrát smočit palec než se trh rozjede. Já celý život obchoduji vstupy na korekci. Připadne mi to jako zlatá střední cesta. Funguje mi to na všech trzích i na všech typech trhů. Nemůže se stát, že bych některý den neměl signál. Trhy jsou v neustálém pohybu a dělají časté korekce.
Tím je dáno dostatek příležitostí k obchodování a tudíž den uzavřít v profitu. Myslím, že obchodování na nízkých tf by nám mělo zajistit zisk na denní bázi. Je nesmysl denně obchodovat a jak se mnohdy uvádí skončit měsíc nebo týden ve ztrátě. Toto jednání bych toleroval pouze u začínajících. U zkušenějších traderů by mělo být pravidlem být denně v zisku. Musí mít v takovém stylu vytvořen obchodní plán. Je to adekvátní k času strávenému nad grafy.
Samozřejmě u obchodování na denních tf je situace jiná. Může se stát, že obchod držíme několik dnů a poté skončíme na stopce. I četnost signálů v rámci dnů je nízká. To pak čekáme i několik dnů na vstup.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...