Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

OBCHODY 5.9. - 9.9.


tomnes

Doporučené příspěvky

Je škoda, že si tu všichni své obchody nechávají pro sebe :( Zkusme sem občas hodit alespoň ty nejzajímavější... Co třeba aktuální trh Oct Lean Hogs? Kdo všechno do toho taky ve čtvrtek jde? Zkouším obchodovat jak v rámci kanálu (PT 1100 USD, vstup dnes nad včerejší high), tak v případě proražení kanálu půjdu do krátké pozice. xtrader

222

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nazdar všichni,

zkusím přidat také jeden tip. Padl mi do oka jeden zajímavý trh (vhodný pro začátečníky) SBV05 - Cukr#11 - pro ty co se ještě ztrácí v označování kontraktů jako já. Je sice už jen cca měsíc do FND a LTD, ale tvoří se velmi zajímavá formace. Uvidíme, zda se dotvoří dvojitý vrchol a za jakých podmínek. Zatím nic neplánuji a jen sleduji. Další kontraktní měsíc je až březen příštího roku - tam ta situace tak zřetelná není. Takže toť můj tip a zkuste mi ho komentovat. Budu jenom rád.

Pěkný den

(tu)
Zbyněk
P.S.:jak je to s těmi svátky. V ponděli jsem zaznamenal volno - je to tak? :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravíčko,

můj typ vyplývá z toho, že jsem v dlouhé pozici ( vstup 28.8., 1428 ) u COZ05 . Indikátory ( používám MA a RSI ) "říkají", že by mělo ještě stoupat, ale tvoří se tam (něco jako) resistance. Mám SL na 1500, tedy pokud dojde ke změně trendu, patrně vypadnu na můj SL, v opačném případě jej samosebou posunu.

Typ a současně dotaz zní : Pokud COZ05 začne klesat, a já vystoupím díky SL, můžu pak vstoupit do krátké pozice, tedy SELL COZ05 ( hodnotu logicky zatím nevím ) ihned po tom, co jsem vystoupil z long pozice ?
Short jsem ještě neobchodoval, proto ještě jeden dotaz - po vstupu do SHORT pozice ji ( jestli dobře rozumím ) uzavřu tím, že v bodě obratu vstoupím do LONG pozice, tedy budu obratem spekulovat na růst kurzu ??

Díky za případné odpovědi.

JAGELO

Link to comment
Sdílet pomocí služby

goodboy

Je to zajímavá situace a pokud by tenhle dvojitý vrchol vyšel, tak je to na první stránku komoditního manuálu.Myslím, zejména po grafické stránce.
Díval jsem se na stejný kontraktní měsíc roku 2004 a cena až dokonce nijak nestagnovala, ale co mě tam zaujalo, tak bylo poměrně prudce klesající V/OI právě po tomto období - tedy po prvním zářijovém týdnu. Je to celkem logické.
FND je 3.10., ale nepodařilo se mi najít LTD.
Jinak pokud se podívám na následující kontraktní měsíc SBH06 - cukr11 - březen 2006 - tak tam zatím cena statečně stoupá, ale podle mého názoru hlavně proto, ře obchodníci opuštějí SBV05.
Pokud se historie týká, tak cukr byl naposledy na takto vysoké ceně v 1. pololetí 2001.
??mohl by někdo dát odkaz na stránku, kde jsou právě k jednotlivým komoditám FND a LTD ?? díky

Zdravím všechny greenhorn

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím greenhorna i ostatní, SBV05: Po včerejšku to vypadá nadějně na 2. vrchol. Taky mi trochu vrtá hlavou LTD a FND a s tím spojený pokles volume a OI. Objem ale nějakých 250000 by snad mohl být dostatečný aby nedošlo ke skluzu v plnění , ne? ;).K tomu bych rád poznal nějaký názor. Jinak pro info přikládám obrázek, je tam i web kde lze vyčíst LTD a FND. Úspěšný den Zbyněk

223

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pánové, objem je dostatečný teď, ale nezapomeňte, že když se náhodou povede delší trend na jih, tak vás taky čeká výstup a bylo by škoda, pokud by se musel obchod zbytečně předčasně uzavřít.
Poziční obchody vůbec nesleduju, jen reaguju. Ale konec kontr. měsíce bych v tomto případě zvážil.
Zdar Bohdan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Alternativně lze proložit denní graf EMA např. 22 denní a kanál (obálku) vytvořit posunutím této EMA o určité procento nahoru a dolů tak, aby do kanálu padlo cca 95% všech cen. Tedy:
Horní linie kanálu = EMA + EMA x kanálový koeficient
Dolní linie kanálu = EMA - EMA x kanálový koeficient
Matematicky vznikne tzv. 2.standartní odchylka kanálu. Koeficient je třeba nastavit dle volatilit trhů.
BUY pak v blízkosti rostoucí EMA a vybírat zisky u horní linie kanálu, SELL v blízkosti klesající EMA a vybírat zisky u dolní linie kanálu.
Pokud je EMA plochá BUY u dolní linie kanálu, případně SELL u horní a zisky vybírat když se ceny vrátí k EMA.
(Elder: Come into my trading room)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...