Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

IQ Trade v spolupraci s Interactive Brokers


Odyseus

Doporučené příspěvky

Co vím, tak iq trader si ke každému obchodu přirazí 1 dolar na jeden RT, což je podle mě opravdu hodně za to, že máte k dispozici stále stejné služby a platformu (v anglickém jazyce)... Mrkněte na český ebook co udělal Petr s Tomášem - má to přes 70 stran a poměrně podrobně je zde ovládání IB popsáno. Navíc je ta ebooka tuším zadarmo - to mi přijde jako výrazně lepší jazyková podpora - a navíc přitom obchodujete za původní nízké poplatky IB :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

hezký večer,
ebook jsme zatím ukazovali pouze "betatesterům" :)
Nicméně aktuálně už je na jazykové korektuře a myslím, že tak do týdne by mělo být vše hotovo.
Publikace má 70 plných stran A4, spoustu grafů a nastavení pro daytrading prostřednictvím IB.
Podrobnosti přineseme ve vláknu IB.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 year later...

Jaký je rozdíl v poplatcích, pokud jsem zaregistrován přímo u IB oproti tomu pokud jedu přes p.Večeřu ? V případě, že se zaregistruji přes p.Večeřu a nebudu s něčím spokojen, mám nějakou možnost ukončit spolupráci a zaregistrovat se znovu přímo u IB ? Četl jsem v příspěvcích, že software pro obchodování přes p.Večeřu je funkčně omezenější oproti TWS. Může tady napsat své zkušenosti ? Děkuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím. Chtěl bych se zeptat, jestli v případě otevření účtu např. u IB je opravdu nutná angličtina? Po otevření účtu s nimi budu nějak dále v kontaktu např. telefonicky? Ptám se proto, že v angličtině jsem opavdu amatér, ale nechce se mi věřit, že není nějaká možnost obchodovat přes zahraniční tradery bez znalosti AJ.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

nebudes s nima v zadnem kontaktu do doby nez bude problem. a kdyz, tak pouzijes chat, tedy pisemnou anglictinu. jinak s nima nemusis promluvit ani slovo.

posledni vete nerozumim. nechce se ti verit, ze neni nejaka moznost obchodovat pres USA bez znalosti AJ. vzdyt ta moznost je. jakykoli broker co ti nabidne elektronickou platformu. vlastne jakykoli broker. vzdy ti bude stacit jen pisemny styk. samozrejme ze aj se ti vice nez hodi pri ziskavani informaci a vzdelavani sama sebe.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Jsem v poslední fázi založení účtu u IB a rozhoduji se mezi p.Večeřou a přímo u IB. Pročítal jsem dokumenty od p.Večeři potřebné k založení účtu a trošku mne zarazila jedna věc. Když jsem pročítal smlouvy od českých brokerů, vždy se v určité části píše o pojištění vkladů. V dokumentech od p.Večeři se píše „..Nárok na odškodnění vzniká pouze tehdy, pokud jsou vklady či peníze ve měně států prostoru evropského hospodářství či v EUR.“

Znamená to, že když mám USD účet u IQ-trade, je účet v SRN a v případě krachu o peníze přijdu bez náhrady a naopak u založení přímo u IB jsou peníze v USA a jsou pojištěny ? Už mám zkonvertované USD a znovu je převádět na EURA a pak při každém obchodě znovu konvertovat na USD se mi nechce, na druhou str. česká podpora by se hodila. Angličtinu trošku ovládám, ale na nějaké řešení problému s IB to stačit asi nebude.

Prosím o vyjádření někoho, kdo se v tom orientuje.
Děkuji

Link to comment
Sdílet pomocí služby

×
×
  • Vytvořit...