Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

candlestick grafy


Sardaukar

Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 64
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím,

candle sticky se mi zdají dobrá věc, jsou rozhodně přehlednější než barcharty zvláště při pohybu trhu do strany, tam se mi zdají mnohem použitelnější než klasické OHLC. Otázkou však zůstává, zdali je skutečně dobře nechat si tyto Candle sticky vlít tolik do krve, anižbyste přestali majoritně rozumět barchartům, jelikož ty hrají stále první housle všude na internetu...

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Přikládám graf z dnešního mého papírového obchodu na EURU, který se hodí k dnešnímu článu o candlích. V 10.55 jsem vstoupil na základě upticku MACH-hist do LONG swingu za 10712 (opožděně, protože signál přišel již v 10.50, ale prošvigl jsem ho). V 11.10 se uzavřela dlouhá zelená svíce a protože jsem si chvíli před tím přečetl Tomášův článek, řekle jsem si ...AHA, VOLATILITY REVERSAL je na obzoru..., a přitáhl jsem SL na 10715, na který jsem rovněž o chvíli později vystoupil, když se směr trhu náhle obrátil a malým ziskem 37,5 USD. Pokud bych dle plánu čekal až na downtick MACD hist, dle něhož se v podobném swingujícím trhu řídím, pak by to bylo o 5 min. později s mírnou ztrátou cca 25-37,5 USD.

548

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jen bych chtěl něco málo přidat k těmto grafům.

Reversal pěkně funguje na proražení Bollinger Bands.

Jen bych řekl tay nějaké svíčkové formace, co jsem vypozoroval.

Jak poznat, jestli bude pokračovat trend nebo se pozastaví? Nevím, jetsli to už tady zaznělo, ale pokud je série za sebou pozitivních svíček, a vždy další pozitivní se vejde (okem) do předešlé svíčky, taktéž pozitivní, další svíčka by měla být opět pozitivní. Pokud ovšem dojde k tomu, že se taková svíce nevejde do přečdešlé, další svíčka bývá většinou opačná,.. mě to takhle pomáhá, kdy poznám, zda se trend pozastaví a utáhnu tak stop-loss.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...
  • 1 month later...

Candlestick mě velice zaujali,a i když jsem teprve na začátku tak při backtestingu dosahuji lepších výsledků než pouze při použití indikátorů (Williams %R). Mechanické použití indikátorů mi totiž na 100% nesedí. Snažím se totiž na grafech candlestick pochopit co se na trhu děje a postupuji takzv. selským rozumem, navíc za pomoci různých formací (S/R úrovně, trend line). Uvidíme, jestli se mi tato strategie do budoucna osvědčí, musím ji pořádně otestovat. Zatím to vypadá velice slibně. Indikátor W %R do svého obchodního systému zařadím jen doplňkově, abych si potvrdil své úvahy a nemusel jsem "dlouze" přemýšlet, zda je trh v překoupené nebo přeprodané oblasti.

S pozdravem
Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To Pet.
Tak to máš pravdu, když jsem porovnával své vstupy a výstupy na candle se vstupy a výstupy dle indikátoru W%R tak jsem své nákupy i prodeje prováděl dříve, než jsem dostal jasný signál od indikátoru, což v konečném důsledku při backtestingu logicky přineslo větší zisky a menší ztráty při porovnání obou variant a to v řádu desítek %.
Na druhou stranu jsem samozřejmě při vstupu podstupoval větší riziko, které jsem eliminoval výstupní strategií. (tu)

Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...