Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dovolte mě doufám, že ne úplně hloupý dotaz. Jsem co se týče komoditního obchodování úplný nováček. Začal jsem tento svět objevovat cca. před 5 dny, ale to je jen mimo:-) Zajímalo by mě, proč je nutné, pokud chci začít obchodovat intrdenně, trhy sledovat celou dobu. Tedy asi od 3 do 11 hod. večer, jak jsem se dočetl na vašich stránkách. Dejme tomu, že chci obchodovat intradenně, ale pouze v čase od 6 do 11 hod. Pokud se přeci v tomto čase objeví výhodné pozice pro vstupy, pak je možné přeci obchodovat i takto. Je mě jasné, že doba o kterou "přijdu" v čase nesledování vývoje na trzích, mě může připravit o velice zajímavé příležitosti, ale teoreticky by přeci mělo být možné tahle obchodovat. Pokud jsem v omylu prosím opravte mě. :S

Na závěr bych chtěl velice poděkovat za tyto stránky a to z mnoha různých důvodů, např. pro jejich myslím, že alespoň pro mě, veliký přísun informací. :)

jiris

• Odpovědí 138
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravím jiris,
samozřejmě si to myslíte správně. Je možné obchodovat jen část dne (např. 18-22:30 našeho času). Jsou obchodníci, kteří obchodují třeba jen cca první hodinu po otevření trhu. Vše dle libosti, "stačí" si najít to své :)
db

Odesláno

To jiris,

samozrejme jde obchodovat jen cast dne, ale ma to sve nevyhody. Predevsim je treba byt behem obchodovani soustredeny a v psychicke pohode - coz VETSINOU vylucuje moznost delat to po zamestnani (samozrejme se najdou i vyjimky, ktere to zvladaji).

Doporucuji vam v tuto chvili dostudovat cely komoditni manual, behem nej si poznamenat otazky a na konci tyto otazky, ktere mezitim nevyresite muzeme probrat zde ve foru ( pripadne zkuste je predtim vyhledat, zda se jiz v diskuzi neprobiraly).

Preji hodne trpelivosti

Pete

Odesláno

Zdravím Pete,

jestli to tedy správně chápu, největší, abych tak řekl problém je v tom, že při intradenním obchdování musí trader vstupovat a vystupovat s pozic většinou ve velmi krátkém časovém úseku? Proto není možné v těchto obchodech váhat. A proto soustředění...

Komoditní manuál samozřejmě s velkým zapálením studuji a vůbec nechápu, jak komoditní obchodování mohlo jít tak dlouhou dobu mimo mě.

S pozdravem jiris

Odesláno

jiris,

tim soustredenim jsem myslel predevsim to, aby nedelal chyby (at jiz pri rychlem zadavani vstupniho prikazu, tak pri analyze vstupu/vystupu). Nektere trhy jsou intradenne rychle a nektere jsou i pomalejsi - z toho vyplyva i to, s kterymy trhy by mel novacek zacit.

Pete

• 3 months later...
Odesláno

Netvrdil bych nejvýhodnější, určitě se najdou kvalitnější programy, na zobrazování a praci s grafy, ale je cenově dostupná a dostačující pro normální obchodování.

Odesláno

Chtel bych zkusit mini S&P,mini DJ, mini Russel,T-Bonds...Jeste uvidim co mi pujde (pokud...) ;) Ted pouzivam Strategy Runner.Ten se mi libi - hlavne proto ze je jednoduchej ;) Prostrednictvim Sierry se daji taky zadavat prikazy?Dneska jsem na ni koukal poprvy - pusobi jednoduse,ale jen jsem chvili otukaval.Treba jsem neprisel na to jak ulozit moje nastaveni - barvy,candels,atd..vzdycky kdyz jsem to otevrel znova tak tam bylo puvodni nastaveni.Asi tam nejdou nastavit aspon dve okna s grafama - napr russel 5min,russel 3min?Diky moc za pomoc a za vas cas.Vsechno tohle me nadchlo,takze budu "otravovat" castej,tak pardon ;)

Odesláno

Zadávat příkazy nejdou, je to soft pro zobrazování grafů. Ale jinak není problém uložit si nastavení, můžete pustit více oken s různými trhy i timeframes, je tam toho dost, co se dá nastavit. Většině z nás to bohatě stačí.

• 1 month later...
Odesláno

zdravim
chtel bych se optat, jestli je mozne si koupit pouze online data bez zakladani uctu....chtel bych pouzivat sierra charts s mytrack data. Zatim mam s ID pramale zkusenosti, i kdyz tam krok po kroku cilene smeruji...

dekuji

s pozdravem j (tu)

• Vytvořit...