Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,
já byl loni v září na kurzu, předtím cca půl roku samostudia. Od kurzu do současnosti to odhaduji na cca 1200 hodin studia a papertradingu. Teď jsem začal live a již začínám tušit, že to tak snadné nebude. Můj cíl je za 1. přežít začátek bez velkého (likvidačního) drawdownu. 2. Naučit se v live vydělat cca 500$ měsíc na YM. V paperu jsem to poslední 4 měsíce dosáhl a přesáhl. Tak jsem si řekl že je čas vystoupit z ulity papertradingu a pustit se do boje přímo "na ulici" ( teď jsem si trošku vypůjčil slova od Gladiatora). Určitě to bude bolet, ale protahovat paper do nekonečna asi není správná cesta. Systému po backtestu a paperu věřím. Do 4000 hodin mám ale ještě daleko. Myslím ale, že lepší 1 hodina live než 4 hodiny papertradingu. A jak komodity ovlivnily můj život? Zatím především tím, že jsem tomu obětoval spoustu času a musím poděkovat mé ženě, že trpělivě snáší mé každodenní vysedávání u PC. Samozřejmě touha stát se traderem, který pravidelně vydělává a být fulltime je. Soustředím se ale především na cíle, které leží přímo přede mnou. Díky všem, kteří zde popisují svou cestu a jsou inspirací pro ty, kteří se snaží je následovat.
Petr

• Odpovědí 69
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

athoos,
určitě protahování backtestingu, paperu dál a dál neni cesta, 1 den live dá mnohem víc .. ale na druhou stranu, by všechny tyhle přechody měly býti dané v plánu předem, ne dát na pocity, dát si plán, že pokud dosáhnu při paperu x týdnů po sobe průměrně x USD a dodržím plán na x %, jdu do live apod. ..

btw: obecně se tady ted rozmáhá "obchodování s citem" ... dost často mám dojem, že si to mnozí pletou s "pocitem" .. imho z počátku čím více mechanické a přesně dané pro začátečníka, tím lépe pro jeho účet

Odesláno

Míro,

na to s tím citem je to docela trefné.
Sám bych k tomu přidal, že cit má pomáhat neobchodovat. Ale většina si cit spojuje se správným vstupem, což přináší jenom větší zklamání, když obchod nevyjde.

Láďa

Odesláno

O tradingu komodit (a o tomto serveru) jsem se dozvěděl přesně 1. 11. 2008. Za těch 13 měsíců jsem strávil studiem/obchodováním cca 2100 hodin. Live jedu od května, s několika přestávkami z podobných důvodů jako popisuje výše Lucínek. Zatím jsem v mírném zisku, těsně nad nulou :-)

Odesláno

zdravím vas a musím priznať že som bol asi ťažký optimista,nečakám že to bude jednoduché ale asi budem musieť moju pomyselnú latku hodne zdvihnúť....ale som rad že som si toto vlakno počítal
s pozdravom Lasky

• 4 týdny později...
Odesláno

Někde jsem četl statistické výsledky výzkumů pro studium hudebního nástroje - tuším, že šlo o housle. Hráči, kteří měli natrénováno 10-12.000 a více hodin se dostali na špičkovou úroveň (sólisté apod.), hráči, kteří měli kolem 6-8.000 hodin se dostali na úroveň členů lepších hudebních těles, hráči se 3-4000 hodinama skončili většinou na postech učitelů hudby či v místních kapelách. Těch 10.000 hodin co uvádí Al Brooks je srovnatelné množství. Dosažení špičkové úrovně není zadarmo.

Odesláno

Problem pri tej statistike je ten ze neuvadza kolko 10 000 hodinovych sa nepresadilo vobec. Ludia maju tendenciu vidiet len tych co uspeju v hudbe tomu nie je inak a 10 000 nie je zarukou uspechu.

Odesláno

To samozřejmě ano. Ale uvádělo se, že mezi virtuozy nebyl nikdo, kdo by měl natrénováno výrazně méně. Tedy lze učinit závěr, že tisíce hodin bez talentu mistra neudělají, ale talent bez dřiny a poctivého tréningu také ne.

Odesláno

Význam 10.000 hodin je krásně popsán v knize "Mimo řadu. Anatomie úspěchu" od Malcolma Gladwella. Čte se to jedním dechem - doporučuji. Vyplývá z toho, že abyste se stali jedním z nejlepších na světě v jakémkoli oboru musíme dělat danou věc 10.000 hodin a více. Pokud člověk není jelito s horšími geny dosáhne toho skoro každý, talent není vůbec významný. Popisuje tam Mozarta, Beatles, Billa Gatese atd.

• Vytvořit...