Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

JEDNODUCHOST zakladem mych penez


Pavel33

Doporučené příspěvky

Ze zvedavosti jsem sem zabrousil a nestacim se divit. Pres tri roky delam pres IBrokers mini indexy, i ten nenarocny Sierra Chart pouzivam. Denni prumer per lot $160.00, to vse 15 dni v mesici; vice neobchoduji. A jak ze je uvarena ta ma polevka? Jednoduchy, temer trivialni obchodni system postaveny v minutovem grafu na souvztaznosti par indikatoru, v Sierre o nic mene jednoduse nastavena signalizace a pri obligatnim beep-beepu staci dvouvterinovy pohled na screen abych vedel, ze na keyboardu udelam v dalsi vterince klik nebo neklik. Signal obchoduji kratkym pausalnim bracket orderem a nazdar. Za sest hodin delam prumernych devet skalpu. Mezitim pisu knihu pro deti, cumim na filmy, klabosim pres skype nebo si na terase hraju se psem. Zadny cumeni v kuse na screen, zadny nervy. Zkousel sem to bouchat do trhu mechanicky naladenym softwarem a vysledky byly skoro o dve tretiny horsi. Takze jsem zustal u masiny. Ostatne nic neni zadarmo, zejo. Po svych zkusenostech rikam, pokud se chcete zivit tim, cim se prakticky nikdo nezivi, drzte se jednoduchosti. Jinudy to nevede. Hodne zdaru!
;-D

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 79
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Sorry přátelé, ale taky nezírám na trh, jak trubka 6 hodin a mám nastaven alarm. V pohodě sice nejsem, ale 6 hodinová hypnóza trhu asi moc nepomůže. Maximálně tam vykoukáte to, co chcete a pak se divíte, že to tam vlastně vůbec nebylo.
Vážně by mě zajímal nějake tip od Pavla33. Koho ne, tak to číst nemusí ;) Díky

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny,

jen bych chtěl reagovat na vaše příspěvky...Proč ten ironický tón? Ptám se jako laik a v podstatě začátečník. Proč by to co zde Pavel33 popisuje nemohla být pravda? Nemůže takhle ID fungovat? Neím, proto se ptám zkušenějších.
Zabývám se spíše krátkodobými spekulacemi, než ID, ale přesto by mě zajímalo z čeho usuzujete, že to Pavlovi33 takhle fungovat nemůže.

Díky za odpovědi.

Jiří

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Překvapují mě vaše reakce pánové, je to už druhé vlákno a nejmíň třetí člověk, který je tady odsuzován aniž by jsme se dostali k faktům. Nevím proč by nemělo jít obchodovat s takovou lehkostí.
Abych nebyl úplně OT, tak to vztáhnu k trhům: Pokud hodnotíte trh na základě jedné informace, jako hodnotíte lidi na základě jednoho obecného příspěvku, tak vám přeji štěstí v tradingu. Bude se vám hodit. Radši si osobně budu shánět další informace, než začnu obchodovat na ostro - tedy soudit..
Velice nerad odesílám tento příspěvek, nechci hodnotit lidi, natož ty, které neznám. Ke spoustě znich mám respekt. Takže doufám, že toto nebude bráno jako útok na někoho.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Pavel33.

Jednak dovolte, abych vás přivítal na tomto serveru - každý obchodník je zde vítán. Teď k vašemu příspěvku: rád bych trochu vysvětlil princip tohoto serveru. Na tomto serveru platí upřímná snaha pomoci druhým stát se lepšími obchodníky. Myslím, že z mnoha příspěvku je to patrné - možná ne ze všech, ale je zde mnoho jedinců, co dělají skvělou práci a dělí se o své zkušenosti s ostatními do posledního detailu. Víte, neberte mě prosím zle, ale už zde bylo pár "chytráků", navážejících se "chytráckými" příspěvky do těch, kteří zde na sobě a svém tradingu již nějaký čas tvrdě pracují. Takové příspěveky byly vždy spíš výstřel vyznívající především jako vychloubání, než snahou zapojit se do komunity těch, kteří chtějí něco říci a předat. Pokud máte tedy něco zajímavého, co můžete předat ostatním a pomoci jim stát se lepšími tradery, prosím, učiňte tak. Věřím, že mnoho obchodníků to ocení a třeba i samo přinese další zajímavé podněty a nápady. Pokud však chcete jen podrývat snahu a úsilí druhých - a pevně věřím, že takto to myšleno nebylo - prosím, nedělejte zbytečný rozruch, který nakonec stejně nikomu nic nepřinese a nikomu nepomůže. Věřím, že mě nechápete nějak špatně. Budeme rádi, pokud se zapojíte hlouběji a přinesete něco podnětného - věřím, že i vám může přijít mnoho podnětného na oplátku. V opačném případě navrhuji nechat tento příspěvek vyšumět a již se jim více nazabývat.

Zdravím

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Me tyhle reakce neprekvapuji a mluvim ted za sebe. Prece vydelavat velmi slusne penize neni vzdy o tom, kdo stravi kolik hodin v praci, ale spis o pristupu k sobe samemu a okoli, at to jsou zamestnanci, kolegove... nebo ta masa traderu na druhe strane (tady spise zatim teoretizuji:)). Spis me pobavilo, jak to tady muj jmenovec zabavne podal.
Drzim mu palce a pokud se rozhodne napsat neco vice, rozhodne to nebude o nejake zazracne metode, spis neco o Pavlovi samem.
A to bych si samozrejme velice rad precetl. :D

Zdravim
Pavel II

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Viki,

nikdo preci nikoho neodsuzuje. Par lidi tady trefne - a velmi slusne - vyjadrilo svuj pohled na to, co Pavel napsal.

Mam-li mluvit za sebe, neverim mu ani slovo. Je to moje pravo a jemu, Tobe nebo komukoliv jinemu muze byt muj nazor zcela ukradeny, anebrz je pouze muj. :-) Z vlastni zkusenosti vim, ze komodity nejsou zadna oddychovka a idylka, ale tvrda prace, ktera vyzaduje usili a energii. Chapu, ze reci o tom, jak nekdo vydelava $160 USD denne na kontrakt jednoduchym systemem, pritom si hraje na zahrade se psem, pise knizky pro deti atd. jsou sice krasne, ale je to - podle MEHO nazoru - hloupost. Take chapu, ze podobne jehovisticke blaboly zaujmou spoustu lidi, kteri ziji s predstavou idylky, ze jednou "budou obchodovat se stejnou lehkosti a samozrejmosti"... Je mi jasne, ze je snadne ztotoznit se s clovekem, ktery se prezentuje jako nekdo, kdo tohoto "stupne", dle svych slov, uz dosahl a je snadne k nemu vzhlizet jako k autorite a zdroji inspirace a informaci - to je ostatne jednoduchy psychologicky efekt, na kterem vydelavaji nejruznejsi lide se svymi predrazenymi "kovbojskymi manualy" (zasveceni jiste tusi o cem je rec), ale z racionalniho hlediska je to blbost.

Podle meho nazoru, na ktery mam doufam jeste pravo, byl Pavluv prispevek jen bezucelnou exhibici jeho ega se snahou zaujmout mistni osazenstvo a prezentovat se jako profesional.

Za sebe take mohu, jako clovek, ktery poslednich 7 let spolupracuje s nejvetsimi ceskymi kniznimi vydavateli jako korektor, prekladatel a predevsim autor, rici, ze clovek s podobnym slohem by mohl knihy psat opravdu tezko (leda by je tisknul doma na PC tiskarne a prodaval sousedum).

Tot muj nazor. Puvodne jsem to takhle otevrene psat nechtel, ale kdyz tady zase vidim reci o tom, jak utlacujeme, odsuzujeme, zavrhujeme a ja nevim co jeste nejakeho neboheho cloveka, tak uz mi to zkratka nedalo.

Bude-li muj prispevek nekomu pripadat agresivni, at ho smaze. Vice k teto veci uz psat nechci a nebudu, anebrz si myslim, ze rozumnejsi nez se bavit o nesmyslech je venovat cas necemu konstruktivnimu (treba hrani se psem na terase, psani knizek pro deti nebo praci na keybordu po beep-beepu pri sledovani screenu :-P )

Zaroven doplnuji, ze se rozhodne nechci nikoho dotknout ani neni mym cilem nekoho urazet. Opravdu ale zacinam byt alergicky na narazky tykajici se odsuzovani lidi, kteri se tady sami prezentuji odsouzenihodnym dojmem. Jestlize se Pavel zapoji do konstruktivni debaty o obchodnich systemech, psychologii, money managementu a dalsich dulezitych aspektech tradingu namisto toho, aby psal podobne exhibicni prispevky, velice rad se do takove slusne vedene diskuse zapojim. Nemam, co bych vice napsal. :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jen tak mimochodem, sám Tomáš psal před časem v ID, když jsme se trápili u každého obchodu, že trading je pro něho už relax. Těmto stránkám s Petrem věnovali hlavně z počátku spoustu času, píšou články, organizují kurzy, atd. Při tom obchodují. Tak nevím, jestli je trading v pokročilejším stádiu zas tak náročná záležitost.
Ale jsem rád, že jsem dostal informaci o mém špatném přístupu k tradingu. Dělám to totiž podobně jako Pavel33 s tím rozdílem, že jsem schopen vydělat jen 1K na kontrakt. Stále si lámu hlavu proč tak málo, když většina lidí tady dělá 2-3K.
Už to vím, takže díky.
Jinak je to naposledy, co jsem se snažil od nového přispěvatele dostat konkrétní info o jeho přístupu a bez arogance mu dát trochu prostoru, aby se srovnal. Každý, kdo sem přijde možná hned nepochopí, jak to tu chodí, takže se může stát, že trochu přestřelí.
Pokud přijde začátečník a žádá info, tak je vše OK. Pokud se náhodou objeví někdo, kdo je možná již nějaký rok opravdu traderem, ale chová se trochu odlišně, protože i trading se dá dělat někdy až nepochopitelným způsobem, tak je okamžitě námi „zkušenými“ tradery uzemněn. Je to naprosto stejné, jako když se bavíte s někým o tom co děláte a jak slyší slovo burza, tak se vám vysměje, že takových střelců už tady bylo, co přišli o prachy a popřeje vám s jistou arogancí hodně úspěchů. Tady to začíná být podobné, jak člověk nejede podle standardu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...