Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Články a tutoriály:
Archiv článků Psychologie obchodování Jak na obchodní plán Mé obchodní strategie
  • Live trading

    Publikované články:

    Živé obchodování shortů v akciích na novém maximu

    Na účtu svého systematického alternativního fondu obchoduji celou řadu strategií nakupujících a shortujících akcie s různou frekvencí. Zde je krátký komentář k vývoji mých short obchodů.

    Zkušenosti s vývojem jednoduchého, ale profitabilního AOS – cesta tradera Mirka, dokončení

    V dnešní pokračování minulého zajímavého rozhovoru se vrátím k profitabilnímu AOS tradera Mirka, kterého jsme se ptali mj. na témata týkající se robustnosti systému. Mj. zde naleznete kompletní přehled výsledků systému postaveného na patternech Larryho Williamse za poslední 1,5 roku a Mirkův velmi podrobný obchodní plán.

    Zkušenosti s vývojem jednoduchého, ale profitabilního AOS – cesta tradera Mirka

    Po čase se vrátíme opět ke zkušenostem traderů, kteří dokázali proměnit touhu po úspěchu až do konkrétního profitabilního tradingu. V článku naleznete zkušenosti tradera, diskutujícím pod nickem Mirek77, který se s ostatními pravidelně dělí o zkušenosti s více než 1,5 lety ostrého provozu svého poměrně jednoduchého AOS na forexu, založeného na známých patternech Larryho Williamse.

    Live začátky intradenního obchodníka [11] – zhodnocení po 3 měsících

    Uplynuly přibližně tři měsíce a je tak čas se podívat na výsledky snažení Pavla a skrze jeho zkušenosti popsat několik zásad, které mohou s tradingem pomoci každému začátečníkovi.

    Evoluce tradera od ztrát k profitům - zkušenosti s psychologií obchodování tradera JenaL [2]

    V našem seriálu o začátcích živého obchodování se na celý proces díváme zpět – prostřednictvím tradera JenaL, který začal obchodovat přibližně před 3,5 lety a svými zkušenostmi může velmi inspirovat leckterého začátečníka nebo stagnujícího obchodníka. Tentokrát na téma psychologie obchodování.

    Evoluce tradera od ztrát k profitům - zkušenosti obchodníka JenaL [1]

    V našem seriálu o začátcích živého obchodování se na celý proces podíváme zpět – prostřednictvím tradera JenaL, který začal obchodovat přibližně před 3,5 lety a svými zkušenostmi může velmi inspirovat leckterého začátečníka nebo stagnujícího obchodníka.

    Live začátky intradenního obchodníka [10] – obchodujete ten nejvýhodnější trh?

    V dnešním díle seriálu se lehce dotknu tématu výběru trhu. Mohlo by se zdát, že v první fázi live tradingu by již trader měl mít v této otázce zcela jasno. Ano i ne. Pokud jste začali živě obchodovat, máte určitý trh zvolený, to však neznamená, že by takové rozhodnutí muselo být zcela definitivní. Dnešní článek by měl být inspirací také pro začátečníky, kteří zatím nemají ve výběru trhu zcela jasno a nevědí podle čeho si trh vybrat.

    Live začátky intradenního obchodníka [9] – postupné eliminování nejslabších obchodů

    Obchodování není statická záležitost, což si začínající obchodníci zpočátku málokdy uvědomují. Na začátku pracuje trader s určitou základní podobou patternu nebo obchodního systému, časem se však bude „profesionalizovat“ a hledat si vlastní nuance, tak, aby mu zvolený přístup fungoval co nejlépe. Pojďme si ukázat, jak takový proces může v základu vypadat.

    Live začátky intradenního obchodníka [8] – tipy pro první hledání prostoru pro zlepšení

    V našem seriálu máme k dispozici první výsledky Pavlova živého obchodování. Pojďme se nyní společně podívat, jak a kde hledat prostor pro zlepšení. Dnes popisovaný přístup může podle mých zkušeností pomoci drtivé většině začínajících traderů, kteří vesměs první týdny živého obchodování bojují s velmi podobnými „démony“ jako Pavel.

    Live začátky intradenního obchodníka [7] – zkušenosti začínajícího tradera Tomassina

    Smyslem našeho seriálu o začátcích živého obchodování je ukázat, jak ve skutečnosti vypadají nejčastější „scénáře“ začátků a především poradit na co a jak se připravit, aby začínající trader postupem času našel cestu ke konzistentním profitům. Zatím jsme se věnovali úplným začátkům Pavla, aby byl seriál co nejpestřejší, v dnešním díle se můžete inspirovat skrz zkušenosti začínajícího tradera Tomáše, který v diskuzi na Finančníkovi vystupuje pod nickem Tomassino.

    Live začátky intradenního obchodníka [6] – vyhodnocení prvního měsíce

    Pavel začal live obchodovat 18.5.2009. Po měsíci tak můžeme vyhodnotit první výsledky a ukázat si, kde číhají pro začínající obchodníky největší úskalí a jak se k nim postavit.

    Live začátky intradenního obchodníka [5] - boj s egem a disciplínou

    Je velmi zajímavé sledovat, jak si většina začínajících traderů prochází těmi zcela stejnými zkušenostmi. Přesto vydrží do úspěšného konce vždy jen nepatrný počet „zájemců“. Proč? Protože zbytek vesměs nemá dostatek disciplíny dostat se přes prvotní turbulence a neúspěchy. Proto jsem velmi rád, že podle ohlasů poskytuje řadě z vás tento seriál motivaci dělat věci systematicky. Tak se začne časem dařit... A jak se aktuálně vyvíjí sledovaný Pavlův live trading?

    Live začátky intradenního obchodníka [4] - práce s riskem

    V dnešním seriálu o začátcích live obchodování se pojďme věnovat risku z pohledu probíraného obchodního systému. Přemýšlení nad riskem je v obchodním systému mnohem důležitější, než snění nad zisky. Pojďme se proto podívat, jak konkrétně je možné analýzu pojmout.

    Live začátky intradenního obchodníka [3] - první výsledky

    Pavel má za sebou prvních přibližně čtrnáct dnů obchodování a tak se můžeme podívat nejen na první výsledky, ale především na první analýzu chyb a úspěchů, ze kterých si můžete vzít spoustu informací pro svůj vlastní trading.

    Live začátky intradenního obchodníka [2]

    V minulém, prvním díle, našeho seriálu jsme skončili u stručného komentáře výsledků Pavlova backtestu. Naznačili jsme si, že pro posouzení obchodovatelnosti systému nemůžeme vycházet pouze z vizuální podoby equity křivky, ale měli bychom se podrobněji podívat na další parametry systému. Pojďme si je nyní vyhodnotit včetně závěrů, podle kterých bude Pavel postupovat následující tři měsíce živého obchodování.

    Live začátky intradenního obchodníka [1]

    Jelikož trading může z počátku znamenat úplně jiné výzvy, než které začínající trader očekává, rozhodl jsem se k poměrně netradičnímu seriálu – průběžnému publikování zkušeností, výsledků a výzev začínajícího obchodníka, který se pustil do intradenního obchodování. Věřím, že publikované zkušenosti a jejich následná společná analýza mohou pomoci ostatním, kteří se rozhodnout pro stejnou cestu.

    Od myšlenky k reálným obchodům






    Pravděpodobně nejupřímnější kniha týkající se obchodování vydaná na českém trhu.

    Praktický průvodce dosažení nejen finanční, ale i časové svobody obchodováním finančních trhů. Nevydávejte se cestou ztrácející většiny a inspirujte se tipy tradera s 20letou praxí. Implementujte již od samotného začátku své praxe důležité systematické procesy a správné myšlení, které výrazně zvyšuje šance na stabilně profitabilní obchodování. Získat knihu

    Nemáte trading takový, jaký byste si jej představovali?

    Trápí vás impulzivní obchody? Black-out dny? Hodiny denně před monitorem? Naučte se obchodovat systematicky s mechanickými přístupy. Svěřte rutinny počítačům. Naučte se profitovat jako profesionálové.

    Workshop profitabilního obchodování od A do Z
×
×
  • Vytvořit...