Pracovní skupina poskytovaná tradery pro tradery. Naleznete v ní odpovědi na své technické otázky týkající se programů Amibroker, Python, InteractiveBrokers TWS a TradeStation Global.
Dobrý den,
stejně jako kolega výše, mám vše nainstalováno a připraveno až na ten .json.
Můžu postupovat stejně jako on? Jen pro jistotu v postupu: vytvořila jsem textový soubor, tomu jsem přepsala příponu z txt na json a vložila text z příspěvku na začátku.
Ale pořád vidím rozdíl v typu souboru - vy tam máte JSON file a já tam mám JavaScript Notation. Jen si chci potvrdit, že je to totéž.
Díky!
Hana
vše proběhlo ok, jen jsem nepobral, odkud si zkopíruji soubor settings.local.json, případně jak ho ve win11 vytvořím? Ve videu je použit paste, takže nevím odkud copy... Vytvořil jsem tedy textový soubor, vložil kod z příspevku a následně soubor přejmenoval na settings.local.json Je to tak OK?
Dobrý den,
dashboard načítá strategie z tabulky Diary a zřejmě tam máte nějaký záznam GAP, pak by jste měl i této strategii (i když už ji nepoužíváte) nastavit nějakou váhu v konfiguračním souboru.
B.
Zdravím.
Chci používat nástroj dashboard.py, ale vyhazuje mi to chybu, že mám v datech strategiích GAP, ale v kódu inicializujI jenom 7 strategií. Kde mám hledat chybu neboli nastavení? Děkuji
Jaromír
Díky za info, je to tak, nově je možné instalaci Claude Code provést kliknutím na spustitelný soubor a instalátor provede veškerá nastavení.
Jen upřesním, že se to týká varianty instalace bez WSL, tedy v doporučeném postupu instalace pro ResearchOS se nic nemění.
B.
Dobrý den,
Cursor je v podstatě editor, který spolupracuje s Claude Code nainstalovaném s použitím Node runtime pod Windows.
Pak to má stejný důsledek jako jsem popisoval v jedné z předchozích odpovědí https://www.financnik.cz/forum/topic/5364-kurz-researchos-10/page/2/#findComment-324554
B.
Jak jsem psal výše - marginová politika v EU je tzv. risk based. Tj. odvozují margin od risku konkrétního aktiva - jak je volatilní, likvidní atd. To znamená, že se u jednotlivých akciích marginy liší a to i v čase. Nejde tak jednoznačně říct, kolik přesně margin bude bez znalosti konkrétních akcií.
Navíc u shortů bývá margin vyšší než u longů (často 100%). Stejně tak u některých kanadských akcií bývá margin 100%.
Co vůbec znamená margin call u IBKR - IBKR nemá klasický margin call, že by volali abyste poslal více peněz. Prostě jen automaticky začnou zavírat některé otevřené pozice. Jsem přesvědčen, že tam není ani žádný poplatek. Jediná nepříjemnost, je tak jen to, že si nemůžeme vybrat co zavřou a kdy. Mě se toto děje běžně na mém malém účtu, kde obchoduji breakout s 0TDE opcemi. Občas IBKR usoudí, že moje pozice je moc zapákovaná a tak některou opci zavřou.
Tedy pokud v analyzeru uvidíte využití kapitálu do 200% tak si myslím že je to ok a naopak tam bude rezerva. V krajním případě, kdy se na účtu sejdou pozice s vysokými nároky na margin, možná nějakou IBKR uzavře - ale ta pravděpodobnost je velmi nízká a nestane se nic hrozného.
Co se zvoleného mixu strategií týče. Upřímně bych asi nezačínal se shortováním akcií skrz mean reversion. Spíše bych do portfolia zařadil strategii typu SMO NDX - tam lze navíc z pohledu marginu vesměs ty hodnoty kolem 15% maintenance marginu (tj. již otevřené pozice blokují jen tuto hodnotu), takže by se na účet mohlo vejít i něco dalšího.
Dobrý den,
díky, už vidím kde je problém. Příkazy začínající wsl musíte spouštět z příkazového řádku Windows, kdežto v ukázce je spouštíte v řádce Linux uvnitř WSL.
Tedy WSL je třeba ukončit, a ještě jednou zkusit jednu z úprav předchozího příspěvku.
B.
Dobrý den,
přikládám odpověď na přík. řádku. Děkuji
To run a command as administrator (user "root"), use "sudo <command>".
See "man sudo_root" for details.
claude-user@Milan:~$ wsl --list --verbose
wsl: command not found
claude-user@Milan:~$
Děkuji za naťuknutí, chybová hláška byla:
2026-04-28 12:12:08,290 - ERROR - Error 201, reqId 10367: Order rejected - reason:BEFORE WE CAN ACCEPT YOUR ORDER IN THIS SECURITY, PLEASE LOGIN TO CLIENT PORTAL AND VERIFY USING THE TOKEN WE EMAILED TO YOU. AFTER YOU COMPLETE THE VERIFICATION PROCESS, PLEASE RESUBMIT YOUR ORDER
Asi to souvisí s tím, že jsem přešel na nový VPS s jinou IP adresou. Zajímá ale je, že to přijalo short příkaz a do TWS jsem se přihlásil a běžela bez problému. Teď jsem se přihlásil přes webové rozhraní, obdržel token a účet znovu verifikoval. tak uvidíme, jak to bude fungovat zítra.
Petr
Dobrý den,
chyba Windows během instalace WSL není úplně normální, většinou to znamená nějaký konflikt, například dvou virtualizací, ale také to může být nějaký skrytý problém přímo v systému.
V první řadě bych ověřil jestli na počítači neběží nějaký hypervizor třetích stran typu VMware nebo VirtualBox.
Ten problém nesouvisí s instalací Ubuntu, ale s integrací WSL do Windows. Sice na první pohled vypadá, že WSL se nainstaloval v pořádku, ale teprve následný restart virtuální prostředí zapne.
B.
Zdravím
Mám NTB DELL G3, Windows 11 Pro, 25H2, Virtualizácia : Povolené
Inštalácia WSL - ok
po inštalácii wsl --install Ubuntu resp. wsl --install -d Ubuntu a následnom reštarte
mi NTB vyhodí hlášku:
Súbor denníka: D:\windows\system32\logfiles\Srt\SrtTrail.txt
Podarilo sa mi obnoviť systém, ako ďalej postupovať
Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů. Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!