Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Likvidní komodity pro začátečníka


Wolfi

Doporučené příspěvky

Dobrý den,
chtěl bych všechny obchodníky poprosit o radu, jaké komodity jsou dostatečně likvidní a zároveň u nich nejsou nijak závratné marginy. Až začnu skutečně obchodovat, budu mít účat přibližně 5000 USD, takže na Natural gas to asi nebude, ale určitě se nějaké likvidní a přitom ne moc drahé najdou.
Děkuji všem

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 119
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Dobry den Wolfi,
pro pozicni obchody je skutecne vhodne zacit na Corn nebo Sugar. Hodne take poznate z testingu. Zkuste si take Wheat, Soybeans, Live Cattle. Zasadne vynechte trhy, ktere se obchoduji 24 hodin denne, nebo maji volume pod 10,000 a pro zacatek se vyhybejte narocnejsim komoditam typu Gold, Cofee, menovym derivatum a pod [testovat muzete samozrejme cokoliv]. Pro intradenni trading doporucuji zacit na Mini DJIA $5. Pokud budete na DJIA profitovat, bezte do trhu E-mini S&P nebo E-mini Russel.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravíčko wolfi,
pro začínající mohu doporučit cukr (SB), soja (S), sojový šrot (SM), sojový olej (BO), hovězí (LC) i vepřové (LH), lze uvažovat o kakau (CC) nebo pomeranč.štava (OJ)...tady pozor, hodně závisle na fundamentech... Moc nedoporučuji kovy, energie a měny... pro začínající nejsou tyto trhy moc vhodné. Úspěšné obchody přeje Vlasťa

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den 911,
primarne plati, ze muzete obchodovat co chcete, pokud na to mate penize. Tedy, pokud mate penize na "drahe" trhy, pak je proste a jednoduse tradujte. Chcete-li zacit s tradingem v relativne klidnych a nenarocnych trzich, pak se drahych trhu drzte zatim stranou. Kdyz budete chtit zdolat Mount Everest, take se hned vydate na cestu, nebo zacnete trenovat na malych kopcich? Kazdy trh ma sva specifika a musel bych se tu pomerne rozsahle rozepsat. Na Financnikovi jiz jeden clanek na toto tema vysel, stejne tak se toto tema rozebira v nekolika vlaknech.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den 911,
proc tedy jednoduse svoji strategii neotestujete na papiru a cekate, ze Vam nekdo odpovi na neco, na co odpovedet nelze?? Tezko zde budeme hodnotit kvalitu Vaseho fundamentu, resp. zda-li umite Vase fundamenty prenest do obchodu. Mate-li dostatecne vysoky ucet, mate-li dostatecne otestovanou fundamentalni analyzu, pak obchodujte kavu.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím 911,
jsem vlastně také ještě v začátcích, ale když se podíváte na kávu, jedná se o trh, kde jsou prudké pohyby, dokonce bez jakýchkoliv denních omezení. Proto si myslím, že i v případě dobré fundamentální analýzy se může trh chovat nějakou dobu i trochu proti očekávání a třeba Vás to vyhodí z obchodu na Vámi nastavený "stop loss" (SL) a následně se obchod vydá vašim směrem. Když se podíváte na "margin", ten se pohybuje kolem 2500 USD, velikost vašeho účtu by měla být tedy kolem 25 000 USD, což jistě není malá suma.
Pro ilustraci se podívejte na obchod s kávou 19. 10. Otvírací pozice 108,4, uzavírací pozice 106,95, avšak High 116,2 a Low 105,5. I když rozdíl mezi otevírací a zavírací pozici je jen 1.45¢, celkový denní pohyb je již 10.7¢, což odpovídá hodnotě 4012,5 USD. A v takhle živém trhu je třeba velmi obezřetně nastavovat hodnotu SL, jinak i v případě dobrého odhadu pohybu trhu můžete z obchodu vystoupit se ztrátou, a to i velmi citelnou.

Prosím, mějte na paměti, že jsem začátečník, v případě, že by moje úvaha byla nesprávná, rád přijmu vaše upřesnění a rady.

S pozdravem

Sunet

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím Sunet,
jsem sice také začátečník, který jede "na živo" od ledna 05, ale zachytil jsem v příspěvku informaci, které moc nerozumím.

**********
Když se podíváte na "margin", ten se pohybuje kolem 2500 USD, velikost vašeho účtu by měla být tedy kolem 25 000 USD, což jistě není malá suma.
**********

Určitě souhlasím, že káva je velmi divoká, ale myslím si, že komoditu s marginem 2.500 USD klidně mohu obchodovat i s účtem okolo 4-5.000 USD, pokud mi " zbyde" na ztrátu ze SL.

Nevím, jak máte postaven MM s ohledem na marginy. Já to mám nastaveno na 60%, takže bych klidně do té kávy šel i z 5.000 USD, pokud bych uměl SL nastavit na 250 USD. Ale to neumím :).

Asi žiju v omylu a mám asi špatně postavený MM, poněvadž Libic, který reagoval na tento příspěvek, nic nenamítal.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobry den Johane,
vseobecne se doporucuje, ze mate riskovat max. 5% sveho uctu na kazdy trade. Pokud stanovujete svuj stop loss, zpravidla se tento ridi hodnotou ATR, nebo jinou hodnotou, ktera se hodnote ATR velmi podoba. U prosincoveho Cofee cini ATR cca 1,150 USD. Tedy, ma-li byt vstupni risk max. 5% uctu, pak celkovy ucet na jeden kontrakt Cofee cini 23,000 USD.
Samozrejme existuji i dalsi varianty MM, avsak ja osobne vyznavam velmi konzervativni, neagresivni MM a zda se, ze Sunet take.
Investovat 60% sveho kapitalu do marginu je dosti riskantni zpusob ocbhodovani, avsak mate na nej pravo. Mate-li account 5,000 USD, pak ani s tim nebudete obchodovat Cofee, protoze nestaci pokryt potrebnou vysi pro margin.

Preji Vam mnoho uspechu!

Libic

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den Libic,
děkuji za odpověď.
Riskovat 5% z účtu, tj. myšleno margin nebo stop loss?? Z těmi 5% souhlasím, sám používám 5-7% včetně fee pro brokera.

Asi jsem špatně načerpal a zpracoval informace. Měl jsem za to, že velikost marginu je pro můj MM pouze informace, která ovlivňuje kolik můžu otevřít pozic a že velikost marginu nemění riziko. Velikost rizika se ovlivňuje SL. Asi se mýlím. Navíc píšete o ATR, o tom nevím už vůbec nic. Můžete mě prosím nasměrovat, kde můžu tyto informace najít nebo popřípadě lehce popsat, abych mohl dohledat chybějící.
Děkuji, s přáním hezkého dne
Ivan

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý deň,
mal by som dotaz ohľadom likvidných komodít pre začiatočníka. V rámci papertradingu zaznamenávam síce nijak závratné, no pre začiatočníka s trochou skromnosti celkom uspokojivé výsledky pri intraday obchodovaní už spomínaných trhov CORN a SUGAR. Chcel by som sa preto opýtať, či je možné tieto trhy obchodovať intraday naostro (čo teda zrejme je), resp. ktorý broker či platforma sa pre tento typ obchodov osvedčila?

Za prípadnú odpoveď ďakujem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...