Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Hardware a příslušenství


Martyn

Doporučené příspěvky

Ahoj všem.

Tak toto téma mi tu chybí k dokonalosti. Uz to tu v nějakém topicu bylo naznačeno, ale ať je to hezky pohromadě. Chci aktualizovat celou svou pc sestavu, na co je lepší se zaměřit? Rád bych tu propral vše co k tomu patří od procesoru až po myšku. Momentálně mě zajímá asi nejvíc monitor, proběhl tu tip na velikost kolem 20, ted nevím jestli je vhodnější širokoúhlá či ne a jaký to má vliv. A s monitory spojený další dotaz, jakým způsobem využíváte více monitorů a jak je to technicky proveditelné, stačí akorát výstup navíc a nějaký prográmek?

Těším se na příspěvky zkušených traderů co je vhodné. Pro vás už je to asi automatické, sednete k pc a vše tam máte:-)

Good Trading.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 116
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky


Co k tomuto napsat ? Ma cenu se bavit o trech oblastech:

1) RAM - minimum 512, doporuceno 1024

2) Monitor - cim vetsi tim lepsi - pro zacatek staci 19, v pripade potreby se casem dokoupi druhy ( je to dosti subektivni, kazdy bude mit jine pozadavky (ovlivnene predevsim stylem obchodovani)

3) Internet - doporucuje se mit 1 stabilni a 1 zalozni spojeni - hlavni neni rychlost, ale stabilita (cetnost vypadku). Doporuceni je ADSL nebo kabel jako hlavni a WIFI nebo mobilni internet jako zalozni. Osobne vsak obchoduji intradenne emini pres mobilni internet (GPRS) a nemam s tim problem.

Pomoci jeste muze UPS (zalozni zdroj energie), barevna tiskarna, zalozni pocitac (pripraveny pouze k uzavreni pozice), ...

Dobre je take uvazovat o porizeni notebooku - zde plati vyse popsane, akorat displej staci 15palcu.

HW ani dane nejsou to hlavni v tradingu. Zabyvejte se obchodnim systemem a predevsim vlastni psychologii a az pote reste mene podstatne veci . K danim a HW se vratte az budete mit rozhodnuto jak budete obchodovat a az budete mit zisky ktere zdanovat.

Pete
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Jo rychle a stabilne pripojeni internetu je fajn. Treba ale povedat, aj co to asi je. Teda podla mna, idealne je cez kabel a nie cez wifi (antenu). Rychlost si myslim, ze asi download (data k Vam) 1024/512 upload (data od Vas), alebo 1024/256 zalezi aj na agregacii (teda zdielani linky z ostatnymi uzivatelmi). Najlebsie je neobmedzene stahovanie dat. Ak obmedzene, tak asi aspon no minimalne 2,3 optimalne 5GB mesacne. Ono ak nestahujete filmy, alebo nieco podobne, tak Vam obmedzene data co som napisal hore podla mna stacia. Este su tu provaidery, co maju sice obmedzene data, ale cez vykend a sviatky mozete stahovat kolko sa Vam zachce a nezarata sa Vam to pausalu. Pri pausalu v GB pri internete, je dolezite, ked provaider ma webovu stranku, kde sa da skontrolovat kolko sme uz vycerpali a kolko Vam zostava. Kedze sme rozdeleny na 2 zony, teda CR a SR, tazko je tu vypisovat, kde aky provider je dobri a pri sucasnej rychlej dobe, sa to meni, ponuky, akcie a tak podobne. Podla mna v SR je asi top T-Com. Umoznuje ako jediny provider, mat na jedno pripojenie, pripojenych aj viac pc. Potom je Vam dobre kupit jednemu linku aj rychlejsiu a mat reuter (je to vlastne modem, ale schopny pripojenia na viac pc) a pripojit aj susedou ak sa dohodnete a tim usetrit koruny, lebo sa suma rozrata medzi viacerych. Priklad linka 1,5megabajtova za 1800SK pri 3och uzivateloch sa rovna 600SK a to uz je co povedat. U mobilnych provaideroch to neni mozne a dokonca nemaju ani neobmedzene pripojenie a signal kde tu viazne. Jediny bonus ziadne kable a pripojenie v urcitych miestach a prenosenie si notebooku z jedneho miesta na druhe. Jo a pri nehostinom pocasi moze byt signal strateny. Pri burke to moze vyhodit pripojenie aj na niekolko hodin a ak ste v pozicii, tak je to o nervi. :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

glader Napsal:
-------------------------------------------------------
> Pete to napsal naprosto vystizne. K tematu okolo
> HW uz bylo receno opravdu dost. Jen jedina vec me
> jeste trosku vadi a to hlucnost stroje. Pocitac,
> na kterem jede AOS, docela "funi" a tak obcas
> premyslim, jak ho ztisit temer na neslysici uroven
> :)
>
>

K tematu okolo HW? Omlouvam se pokud jsem ho nekde prehledl, ale stale ho nemuzu najit...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já používám 2 monitory, 17' a širokoúhlý 19' a je to super. Na širokoúhlý se vejdou ve slušně velké velikosti 2 grafy, a na tom menším může běžet obchodní deník, kam se hned zapíšou výsledky uskutečněného obchodu, nebo obchodní platforma, každému jak je libo. (Nebo třeba slovník......) Kdo si může dovolit 2 monitory, ať neváhá. Širokoúhlý je na grafy ideální, a 19' je dostatečná velikost za ještě dost rozumné peníze-pořídila jsem ho za 8000 (acer, nový).
Na to je ale třeba upozornit už při koupi počítače, že bude provozován na více obrazovek, nejsem odborník, ale vím, že když jsem PC letos pořizovala, tak jsem na tuto potřebu upozornila a přidali mi do počítače něco, co tohle umožňuje. RAM jsem si rozšířila na 1024 - a pracuje to teď dost bystře. Internet - ADSL na 3000, paráda.
Záložní zdroj, pro případ výpadku proudu-určitě. Stává se.
Ostatním věcem vůbec nerozumím, takže grafickou kartu a ostatní záležitosti přenechám větším odborníků.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ja pouzivam na obchodovanie notebook 15,4 uhlopriecka, rozlisenie 1280x800.
Ram 512MB, internet EDGE a vsetko slape ako ma uplne spolahlivo.
Na monitore mam standardne 3 grafy, ktore obchodujem postacuje mi vidiet dva dni spat nic viac obchodujem to co je aktualne teraz nie vcera ani predvcerom.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 2 týdny později...

Novy stroj prave resim, resp. se mi akorat stavi... zameril jsem se krome vykonu v oblasti RAM (2GB) a dvoujadroveho procesoru Intel Core 2 Duo E6400 i na moznost pripojeni vice, jak 2 monitoru... v soucasne dobe mam 2x19" a chci tri... Nova sestava se zakladni deskou ASUS P5B Deluxe s.775 a dvema VGA ASUS GeForce 7600GS 256MB pasiv.chladič 2xDVI umozni az 4 digi vystupy na monitory... tzn. jeden si mohu vyvest treba do loznice :-)
Takze krome toho vsecho jsem se zameril hlavne na tichy chod stroje.
Zakladem je IMHO kvalitni case... vybral jsem si tuto: www.silverstonetek.com/products-tj07.htm a co mozna nejvice prvku pasivniho chlazeni... www.pretaktovanie.sk/modules.php?name=article&what=read&v=1157918261. Samozrejmosti je sprava aktivniho chlazeni, tzn. aby vsechny fukary nebezely jak blbe naplno :-) www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28136
Pro sichr tam budou dva disky zapojene na mirroring do RAID1. Pokud nekoho zajima cela sestava, vc. ventilatoru a zdoje, vc. ceny a podobne, docela jsem si s tim vyhral, mohu zverejnit, ale nechci s tim obtezovat :-)

Jinak souhlasim s obecnym pravidlem, ze zaklad je dobre pripojeni na net a RAM... mohu dodat, ze i CPU... na jednom PC mam "jen" 2,24MHz a docela dost casto maka nad 90% :-(

Toz tak...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Sinuhet Napsal:
-------------------------------------------------------
> 2,24MHz opravdu neni moc... ;-)


radovan65 měl určitě na mysli procesor s rychlostí 2,24 GHz. Když jsem začínal na prvních PC v roce 1990, tak ty měly CPU 8 nebo 12 MHz. Pamětníci si možná vzpomenou na PMD 1 (2 a poté 2a) se kterými jsem začínal v roce 1986. U těchto počítačů si pouze vzpomínám na jejich RAM, a to pouze 64 kB. S tou RAM-kou se to také nemusí přehábět. Já mám nainstalováno 1,5 GB v dual channel Kingston CL 2,5 434 MHz a počítač zatím max. využívá cca 750 MB i když hraju hry (Need For Speed II). Záleží teda co všechno člověk na PC dělá pro zpracování videa není nikdy paměti dost.

S pozdravem Míra

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...