Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Obchodní příkazy


Doporučené příspěvky

Prvně mám možnost pozdravit všechny Tradery, zdravím moc.
Před 14 dny jsem se začetla do těchto stránek a dosud jsem se z toho "nedostala"
Zkouším si obchodovat FUTURES a narazila jsem při praktickém používání STOP LOSS, pozn. zatím nepoužívám DEMOverzi, její 30 denní používání si schovávám k vánocům.

Ráda bych si ověřila, zda postupuji správně
Příklad:
1) koupím: BUY 1 ESZ06 770 LIMIT
2) ihned zadám STOP LOSS: BUY 1 ESZ06 766 STOP 765
3) obchod se vyvájí dobře, prodám BUY 1 ESZ06 MOC

otázky: 1) Co se stane s příkazem STOP LOSS?
2) Zůstává stále aktivní a lze tedy použít pro další moje obchody jako STOP LOSS
3) U STOP LOSS "BUY 1 ESZ06 766 STOP 765" je to tak, že dosáhne-li cena 766, prodám za 765

Děkuji za případné objasnění


:S :S

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 52
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

  • 10 months later...

Zdravím,

I když toto vlákno je jemně mrtvé, náramně se mi hodí. Mám problém s převodem nadefinovaného SL do obchodních příkazů. Můj SL se zkládá ze dvou levelů: První je zvtupní Lvl 1 ,který je umístěn na 5ti denní MA , ale platí , že minimální SL je 150 dolarů a maximální je ohraničen 5ti denním MA. Tento SL se niak nemění dokud nedosáhne základního PT a poté se automaticky přisune s odstupem 200USD od closu posledního dne.

Toto je můj SL. Jak říkám jsem ve fázi paper treadingu a tento SL mi nádherně funguje. Ale je tu malý problém. A to ten že si nejsem tak zcela jist , jestli se tento SL dá vůbec realizovat a převést do obchodních příkazů.

Pokud je to zcela nereálné pak budu mít spoustu práce s novou definicí SL. :). Pokud mně někdo vyvede z naivních představ budu mu nesmírně vděčen.

Předem děkuji za odpověd a přeji hezký den.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den,

do trhu lze zadat jakýkoliv SL. Upímně řečeno,asi Vám nerozumím, kde vidíte problém. Jde jen o to, že musíte každý den SL posunout na MA. Jestli jste to chtěl automaticky, že se vám SL bude posouvat po MA, tak to neznám program, který tohle umožňuje. Jinak půjde vše bez problémů.

S pozdravem
Veronika

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Posouvání SL je mi zcela jasné. Jde mi o zadávání svého SL do brokerských příkazů. Tj jaké obchodní příkazy bych měl odeslat brokerovi pokud bych chtěl aby se realizoval přesně takový SL který jsem popsal nahoře.

Problém je to, že nevím jaký tip příkazu a jak bych ho měl zadat například v situaci kdy potřebuji aby spodní hranice (minimální SL) byl 150 USD a maximální byl ohraničen 5ti denním MA. V trhu může nastat situace při které bude minimální SL větší než SL položený na 5ti denním MA (tj kdy bude horní hranice SL pod minimálním SL 150USD ).

V jakém znění by mněl být příkaz pro brokera pokud bych chtěl tento tip SL? Zkrátka mně nenapadá jak ho převést do jazyka brokerů. Jediné co mně napadlo je že bych Stop price definoval do dvou samostatných příkazů.

Předem děkuji komukoli za reakci.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Omlouvám se,

Zřejmě sem špatně položil dotaz.Zkusím ho tedy položit jinou formou. Mám nadefinovaný SL: Při vztupu do trhu umístím SL na 5ti denní MA , přičemš pokud by se MA pohyboval ve vzdálenosti nižší než 150 dolarů od vztupu , tak bude SL 150 USD sloužit jako spodní hranice SL (minimální risk).

Takže můj dotaz: Rozhodnu se vztoupit do trhu např. GCZ7 na cenu 500 rovných. (jen příklad). jaký obchodní příkaz budu muset poslat brokerovi pokud budu chtít aplikovat právě svůj SL? (ideálně bych ještě chtěl pokud by to bylo možné vztoupit ihned po otevření trhu-(MOO))
nemám zkušenosti se zalísáním obchodních příkazů a tak prosím , pokud by někdo věděl jak by v tomto případě mněly příkazy vypadat , aby to sem napsal.

Předem děkuji za odpověd a přeji hezkou sobotu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

1.stoploss není příkaz. Příkaz je BUY nebo SELL. Platformě je fuk, jestli tebou zadaný příkaz je myšlen jako vstup nebo výstup na PT nebo výstup na SL.
2.tedy pokud máš koupeno, SL zadáš jako SELL STOP za hodnotu kterou musíš spočítat (převést dolary na body)
3.pokud chceš aby se ti SL posunoval podle vývoje trhu, možná na to nějaký program je, nevim, já si to hlídám a posunuju ručně
4. na to je demo platformy, aby si člověk přesně vyzkoušel jak co zadat a viděl, jestli to co jsem zadal funguje tak, jak jsem to myslel

Link to comment
Sdílet pomocí služby

1.SL je příkaz, který je vhodné zadávat do trhu ihned při vstupu.

Jestli je Vaše otázka, zda existuje program, který by umožňoval automaticky posouvat SL dle Vašeho systému, to nevím. Co však vím, že i pokud neexistuje a musel by jste posouvat SL každý den ručně, nijak to neovlivní výsledek Vašeho systému.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za reakce a objasnění,

tato problematika mi opravdu není příliš jasná. Ale snad jsem si to z vašich přízpěvků vydedukoval zprávně. Pokud by někdo měl náladu pro ujasnění ještě napsat přesné znění příkazu který bych měl zadat - tak jak byste ho odeslali vy na příkladu trhu GCZ7 , který jsem popsal nahoře byl bych rád.

všem děkuji za reakce.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pokud by šlo o trh Gold -GCZ7 apk bych ho zřejmě poslal takto.brokerovi bych zaslal na základě analýzy: BUY 1 GCZ7 MARKET. (plnění by bylo na ceně 500). Po té bych mu poslal SELL 1 GCZ7 498 Stop (MA by se pohyboval na úrovni 498 tj. s odstupem 200USD od vztupu). Poté bych si již musel hlídat intraday vývoj trhu a změnit obchodní příkaz na SELL 1 GCZ7 498,5 pokud by hranice 5ti denního MA překročila minimální hodnotu 150USD od openu pozice. Pokud by někoho napadl šikovnější řešení budu jedině rád.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ciste technicky, prikaz Stop Loss stejne jako Profit Target skutecne neexistuje jak pise skokan a nebo neznam burzu ktera by tyto prikazy podporovala, ale jedna se pouze o vyraz kdy vystupujeme z trhu pri predem stanovene ztrate, nebo profitu.
Takze v pripade, ze vstoupite do dlouhe pozice, ve vasem priklade do zlata na 500$, tedy byl exekuovan
Vas prikaz "Buy STP 500$" ihned do trhu zadavate opacny prikaz kteremu rikame Stop Loss, ale v platfome ho asi nenajdete, tedy zadate opacny prikaz "Sell STP (a maximalni cenu na kterou jste ochoten jeste prodelavat)" tedy cena pod hranici 500$.
Pokavad budete komunikovat primo z brokerem a reknete mu Stop Los mi posadte 150$ od vstupu, tak Vam samozrejme bude rozumet, ale ani on nebude zadavat do platformy zadny prikaz Stop Loss ale ciste prikaz Sell / Buy.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...