Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: 24. Závěr – kdy mohu začít vydělávat?


Doporučené příspěvky

  • 8 months later...
  • Odpovědí 31
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

  • 2 týdny později...

Dobrý den,

tvůrci tohoto manuálu odrazují od toho, aby začátečníci své obchody začínali on-line. Z diskůsí na tomto webu jsem ale nabyl dojmu, že vetšina začínajících spekulantu ani neuvažuje o tom, že by se vydala cestou telefonického zadávání příkazů, a abych se přiznal, ani já sám. Proto jsem se chtěl zeptat, jaké jsou Vaše zkušenosti s těmi to dvěma cestami, tj. obchodování po telefenou nebo on-line, a jestli druhá, z mého pohledu mnohem jednoduší, cesta opravdu pro začátečníka skrývá taková rizika?

Děkuji

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,
můj názor je že především záleží na tom, že většina začátečníků začíná s menšími obchody a proto raději uvítají menší komisní poplatky. Dále např. pro mě jako pro začátečníka se slabou znalostí angličtiny je mnohem snažší naučit se ovládat
on-line platformu. Jinak je asi riziko u obou variant stejné, spíš asi záleží na způsobu obchodování (intradenně, pozičně) a předpokládaných ziscích. Ale je to jen názor, sám jsem začátečník....

Miloš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

karloff - naprosto záleží na tom, jakou strategii budete obchodovat. Pokud budete obchodovat kratší, třeba intradenní swingy, musíte mít on-line brokera s nízkými poplatky, jinak vám účet zničí poplatky.
Rozhodně ale není špatný začít s nějakým střednědobým swingovým obchodováním, kde frekvence obchodů je nižší a pak nejsou nízké poplatky tak extrémně rozhodující a může být dobrý nápad mít dobrého brokera na telefonu, kdy broker zejména ze začátku může spoustu věcí vysvětlit atd.
Tj. výběr brokera se odvíjí především od výběru strategie, kterou plánujete obchodovat. Není potřeba přemýšlet o brokerovi, pokud zatím nemáte žádnou strategii fungující na papíře. Jakmile takovou budete mít, snadno si můžete spočítat jaké poplatky jsou pro danou strategii smrtící a které jsou ještě ok. Pak už není problém hledat pouze brokery, kteří splňují daná kritéria.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 6 months later...

V obchodování se zatím vůbec nevyznám pouze jsem přečetl Váš manuál. Moc by mě ale zajímalo , jaký je potřeba minimální základní kapitál k tomu, abych vůbec někdy mohl začít obchodovat. Prosím zahrňte pokud možno všechny důležité položky ( i nákup nezbytného SW. a pod. )
Děkuji, Marek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zapi
K obchodování potřebujete PC , připojení k internetu, nějakou literaturu/Podhajský,Ross, Elder/, tužku, papír, kalkulačku a zdejší web. Dále vložit peníze na účet. Vhodná velikost pro indexi a komodity je 10000$. Někdo ještě kromě tužky a papíru používá excel.
Je potřeba si uvědomit, že obchodovat se naučíte tím, že budete obchodovat live nějaký levný trh a ne nákupem drahého softwaru. Sám takový nevlastním a ani mi to vůbec nechybí.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Dobrý den,

Pročetl jsem si manuál až do bodu 24 což je tento, avšak na otázku kdy mohu začít obchodovat nedokáži odpovědět.. proto bych se chtěl autorů zeptat na pár věcí :

1. ve článku o Brokerech se píše že je nejlepší se s němi seznámit osobě a doporučujete Americké Brokery pro jejich efektivnost, ale v jiném článku se píše že anglicky budeme potřebovat umět tak akorát měsíce, zajmalo by mě jak taková komunikace přesně probíhá a které Brokerské společnosti by jste doporučil angličtinářům amaterům x) a jak vůbec takového brokera dostanu?

2. dejme tomu že první bod je už pasé a ja mam účet s 10 000 USD, Elitního Brokera a chuť zbohatnout.. zaregistruju se na nějaké Americké burze například na CSCE .) všechno klape, ale jak to probíhá při samotném obchodu ? to my na stránkách té burzy bude jezdit graf např. s Kukuřicí a ja budu akorát zasypávat Brokera příkazy o jejich koupi či prodeji ?


Doufám že moc neobtěžuju a těším se na odpověd ...

s pozdravem chudý student Tomáš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ad 1) V diskusním fóru na těchto stránkách naleznete spoustu odkazů, v nichž se probírají různí brokeři, stačí jen zapátrat. Nikdo vám tu ale pravděpodobně žádného brokera nedoporučí a to z jednoho prostého důvodu: každý trader si musí sám najít takového, který mu bude vyhovovat. Rozhodovat se může třeba podle toho, jak vysoké broker požaduje poplatky, jaký poskytuje software pro obchodování, jaké má reference a spousty jiných kritérií.

Poté, co jste si teprve jedinkrát přečetl komoditní manuál, je ale uvažování o hledání brokera více než předčasné. Je toho opravdu HODNĚ, co budete muset zvládnout předtím, než si začnete hledat brokera.

Jinak co se týče komunikace s brokerem, tak pokud budete obchodovat elektronicky, nebudete si muset s brokerem povídat vůbec. Jen budete na klávesnici počítače zadávat příkazy do obchodního software a k tomu cizí jazyk moc nepotřebujete. Angličtinu tedy uplatníte spíš při prvotním kontaktu s brokerem (zřizování obchodního účtu) a pak samozřejmě při řešení problémů, které by eventuelně mohly při obchodování nastat.

ad 2) Na žádné burze se registrovat nebudete, od toho máte brokera, který vám kontakt s burzou, tj. nákup/prodej futures zprostředkovává (doporučuji znovu a velmi důkladně přečíst kapitolu 18-Broker).

Jakožto chudý student budete chtít patrně co nejlevnější řešení (nízké poplatky), což znamená elektronické obchodování (on-line service). V tomto případě posíláte brokerovi příkazy s pomocí software, kterému se říká exekuční platforma (do té zadáváte příkazy). Pokud nechcete obchodovat elektronicky, tak samozřejmě exekuční platformu nepotřebujete, místo ní vám postačí telefon, s jehož pomocí budete svého brokera zasypávat těmi příkazy na koupi/prodej.

Dále potřebujete ještě software, který vám bude zobrazovat grafy (někdy bývá zobrazování grafů i exekuční platforma dohromady v jednom softwaru). Rovněž v případě intradenního obchodování potřebujete sehnat do těch grafů aktuální data (v případě, že vám je zdarma neposkytne broker, nebo se vám ta od brokera nezdají dost kvalitní). Pro poziční obchodování jsou grafy k sehnání i zdarma na internetu. (Zde doporučuji přečíst znovu kapitolu 22-Data a grafy zdarma. Vlastně doporučuji přečíst celý manuál ještě jednou...)

Ale to co k obchodování na burze budete potřebovat PŘEDEVŠÍM, je obchodní strategie. Teprve až nějakou budete mít a budete ji mít dobře zvládnutou, můžete začít uvažovat o tom, že byste si našel nějakého brokera, otevřel si u něj účet a začal obchodovat. S přístupem ve stylu "přečetl jsem si manuál, tak vezmu 10000 USD, najdu si brokera a jdu hned naživo obchodovat" veškeré peníze projedete než stačíte mrknout okem. :S

Pokud se chcete začít poctivě učit umění tradingu, doporučuji kromě opakovaného přečtení manuálu také přečtení dalších článků co jsou zde na Finančníkovi (je jich zde mnoho a jsou velmi přínosné) a četbu diskusního fóra, které je plné užitečných informací.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 1 month later...

Zaujal mě odkaz s titulkem, že i 16 letá holka si vydělala miliony, tak sem klikla a dostala jsem se na vaše stránky. Prokousala jsem se až k bodu 24 ale s prominutím nepříde mi to tak jednoduché jak na začátku píšete skoro v každém článku a nedokážu si moc představit, jak by to zvládla 16 holka a kde by vzala 10000 dolarů na svém kontě, také píšete, že to může dělat opravdu každý ale ne opravdu každý disponuje takovým kapitálem. Nebo jsem to špatně pochopila a je možné začít i s menší částkou? Někde jsem si všimla že můžete koupit kontrakt i za něco kolem 300 dolarů, to nestačí na kontě takováto přibližná částka samozřejme plus něco na víc za poplatky brokerovi? Nerada bych se totiž někde zadlužila pak na komoditách prodělala.

Děkuji za odpověď

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Vydělávat obchodováním komodit je jednoduché, ale ne snadné. Rozdíl mezi těmito slovy je propastný.

Začít se dá i s menší částkou, ale úměrně k tomu jsou i menší zisky.

K založení účtu je potřeba "spolupráce" osoby starší 21 (popř. 18) let. Protože založení účtu k ničemu nezavazuje, tak by to neměl být problém.

Takže zůstává jen otázka kde vzít počáteční kapitál. Kupodivu není až takový problém peníze získat. Problém nastává ve chvíli, kdy člověk zjistí, že neví jak s těmi penězi zacházet. Takže to co opravdu chybí je vzdělání a draze zaplacené zkušenosti. Je něco pravdy na tom, že pokud člověk získá dostatek zkušeností, tak si ho peníze najdou téměř samy.

Pokud to myslíte s obchodováním vážně, tak si zkuste otevřít demo účet u nějaké společnosti a měsíc si jen tak obchodovat. Podle výsledků uvidíte jaké jsou šance na úspěch bez jakékoliv přípravy. A pokud to vydržíte, nevzdáte se a budete se to chtít učit stejně jako ta šestnáctiletá holčina, tak je šance, že opravdu uspějete a vyděláte si své milióny.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to veronika 24:
> Zaujal mě odkaz s titulkem, že i 16 letá holka si vydělala miliony,
Myslím, že se jednalo o tehdy 16 letou dceru Larryho Williamse, největšího guru přes komodity široko daleko (ne-li všech dob). To vysvětluje jak vydělala miliony a kde vzala počáteční vklad.
To ovšem nic neříká o tom , že to nemůžeme dokázat taky my ostatní :)
Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • 3 months later...

×
×
  • Vytvořit...