Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Matio,
podobný věci v xls vždy řeším přes kontingenční tabulky a vždy si "vyhovíme" :) zkus se na to podívat, záleží jakou máš verzi Excelu a na KT jsou tam jak průvodci, tak help ... do tabulky si zadáš jakýkoli parametry a pak z toho uděláš graf.
KT mám jako samostatný list v obchodním deníku a jeho nedílnou součást a vidím přes ně vše co potřebuji

M.

• Odpovědí 869
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

zdravím všechny rád bych vás poprosil o pomoc s jedním problémem se součtem v excelu. Zrovna si dělám obchodní deník, ale u jednoho součtu mi to furt nevycházelo, až jsem přišel na to, že v některých případech to počítá správně a v některých špatně (viz obrázek a prilozený soubor). Jde o to, že chci porovnat dvě hodnoty a na základě toho jestli jsou shodné nebo ne vrátit určité číslo. Vzorec mám všude stejný, ale rozdíl se mi liší v tom, jaké použiju čísla. Např. záleží na tom, jestli použiju desetinná čísla nebo číslo o 50 vyšší a už je výsledek špatně. Všechno to můžete vyčíst z přiloženého souboru. Prosím, pomozte, sedím nad tím už dva dny a nevím si rady. děkuji mnohokrát

9723

Odesláno

Lico,

používáte zaokrouhlouvání při porovnávání dvou čísel? Pokud ne, zaokrouhlujte porovnávaná čísla na co nejmenší počet des. míst. (dle potřeby), jestli se problém vyřeší.

Již se zde tento problém řešil.

Aleš

Odesláno

Tuto variantu jsem zkoušel. Nechávám tam obecný formát, kde se počet desetinných míst neřeší. Ale víc, jak jedno desetinné místo tam stejně nikdy není.
Lico

Odesláno

Lico,

nemáte tam to zaokrouhlení, takže Vám to nefunguje. Formátování buňky NENÍ zaokrouhlení obsažené hodnoty, ale pouze způsob zobrazení hodnoty.

Aleš

P.S: vyzkoušejte to třeba takto : =KDYŽ(ZAOKROUHLIT(C4;2)=ZAOKROUHLIT(D4;2);1;0) jestli to bude ono

Odesláno

to Alec:

diky moc, toto pomohlo, už to funguje. Jen mě zaráží, že v jednom sloupci to bez funkce ZAOKROUHLIT u některých čísel funguje a u jiných ne.. No holt jsou stále věci mezi peklem a zemí ;)
ještě jednou díky (tu)

Lico

Odesláno

Malý dotaz, chci použít funkci subtotal k práci s určitými hodnoti v tabulce po aplikování filtru. Suma, průměr atd jde protože to subtotal nabízí, ale jak to zkombinovat s funcí COUNTIF. Tuto možnost subtotal nenabízí.

• 2 týdny později...
Odesláno

karelk:

a co zkusit rozsirit datovou oblast, ze ktere se graf vytvari o sloupec s live vysledky.
Prave tlacitko mysi na grafu a vybrat select data nebo vyber data asi v CJ. Pak se ukaze ohranicena oblast, ze ktere se graf tvori a tu staci roztahnout.

Lada

Odesláno

Pěkný den,
právě řeším, jak importovat soubor, ve kterém je datum a čas ve formátu: "6/30/2009 9:33:05 PM"
Tedy nejprve měsíc, pak den a pak teprve rok, následováno časem a určením AM / PM.
I když jsem se to snažil importovat jako TXT soubor a zadal na tomto sloupci, že se má importovat jako MDR, tak výsledek je pořád stejný - "6/30/2009 9:33:05 PM" chápe jen jako text, o den pozdější datum "7/1/2009 8:09:04 AM" (tedy 1.7.2009) už schroupne jako datum, ale bohužel jako 7.ledna a ne 1.července.
Netušíte někdo, jak na to? Díky ...

Snažil jsem se to řešit i z druhého konce, tedy dostat ta data v lepším formátu pro import, ale jak to vypadá podle odpovědí na NT fóru, tak je to problém ... proto řešení na straně Excelu. Nebo nezbyde, než si napsat nějakou konverzní utilitu ...

Odesláno

Renoo - díky, při importu naštěstí jde určit tenhle sloupec jako "text" a v takovém případě se nesnaží formátovat "správné" datum 7/1/2009 na toho 7.ledna ... takže to je použitelné. Díky, nějak to do toho zadrátuju.

Odesláno

Lucínek,

předpokládám, že chcete importovat data z csv nebo txt souboru.

ten datum a čas ve formátu: "6/30/2009 9:33:05 PM" je v dotyčném souboru skutečně s uvozovkami, nebo je to takto již po importu v excelu v buňce?

Pokud ty uvozovky v souboru nejsou, měl by fungovat následující postup:

- přepněte si počítač v Ovládacích panelech v Místní a jazykové nastavení na Angličtina (USA) a potom proveďte import dat textového souboru. Excel by měl Váš US zápis datumu rozeznat.

Aleš

• Vytvořit...