Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Aleši,

taky mi došlo, že jsem asi napsal kravinu, protože VBA bude jenom jeden v AJ. Já jsem to myslel, jako např. názvy funkcí ČJ a AJ, tak aby mě ta knížka nemátla, pokud tam budou české názvy, když znám AJ.

A jestli můžu dotaz, jak jste to myslel s tím pojmenováním sloupců. Jako klasicky, když si označím nějakou oblast a dám jí jméno? Mohl bych požádat o stručný příklad?
Jinak co se týče VBA, tak jsem zatím v plenkách, zatím mám třeba problém udržet buňku ve sloupci, když potřebuji provést někde něco jiného v tom samém listě, abych se k ní vrátil nebo třeba pod ní a pokračoval. Takže je zatím přede mnou ještě hodně věcí k učení. Ale je to zábava a hlavně užitečná zábava.

Láďa

• Odpovědí 869
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

yax,

momentálně s excelem pracuji minimálně, ale pokusím se ve stručnosti popsat správněji postup.

Předně jsem chybně uvedl, že se jedná adresování sloupců. Jedná se o adresování oblastí, ale těmito oblastmi se v mém případě nabízely právě sloupce, respektive to může být celý sloupec nebo jen jeho část. Třeba od záhlaví dolů.

Stručně princip:
- nadefinujete si jménem na jednom místě na začátku v kodu zmíněné oblasti (u mě by to byly sloupce, nebo jejich části)
- kdekoliv v kodu pak používáte výhradně toto adresování
- pokud někdy v budoucnu budete chtít do vaší rozdělané práce přidat jeden sloupeček, nebo jen zmenit jejich pořadí, stačí na jednom místě změnit určení jednotlivých oblastí a dál vám bude veškerý kod fungovat jak má bez dalšího zásahu

Pro více informací vyhledávejete: Named Ranges

Aleš

Odesláno

prosim o pomoc s timhle problemem - doufam ze to nejak srozumitelne napisu :)
mam klasicky tabulku kde mam obchody a casy za rekneme mesic dozadu a potreboval bych tohle - do najaky bunky si napisu cas od kdy chci aby se zaclo scitat a ve druhe bunce si urcim kolik radku od toho urciteho casu chci aby se scitalo. rekneme dam cas 10:00 a ve druhe bunce bude cilso 20 coz bude pocet obchodu (radku) od toho casu 10:00 a aby to nebylo jednoduchy tak potrebuju aby to takhle udelal za celej mesic tj. zacal pocitat kazdej den v 10:00.
nevim jestli nechci neco co nejde ale predem diky za rady nebo tip jak to provest

Odesláno

Alec,

diky za popis, uz zacinam asi pomalu chapat, proc je to dobre.

majkll:

upraveny soubor, snad uz by mel fungovat.

www.edisk.cz/stahnout-soubor/44827/Equity2.xlsm_22.08KB.html

Je potreba jenom povolit makra. Jinak ta knizka je napsana velice jednoduchou anglictinou, takze se ji vubec neni potreba bat.

Agent:

pokud ma byt vystupem soucet vysledku obchodu, tak to jde udelat pres vzorce a kotingencku.

Snad to bude srozumitelne:

Nejdriv si dat vedle jeden sloupec, kde bude bud 1 nebo 0 podle toho jestli je vic jak 10:00 nebo min jak 10:00 -
dam hypoteticky prikaz, ze casy jsou ve sloupci A a obchody zacinaji od 3. radku a podminka (tech 10:00) se bude davat do bunky B1
=if(A3>B$1$,1,0)

a pak do dalsiho sloupce dat vzorec =month(odkaz na bunku, tak kde je datum, napr. B3)

A pak staci udelat uz jenom kontingencku, do radku si dat sloupec, kde jsou mesice, do sloupcu ten sloupec, kde je casova podminka 1/0 a zobrazit si jenom ten sloupec, kde je podminka splnena (=1).

S tim zadavanim poctu obchodu, pro ktere se to ma udelat by to slo taky udelat pres if, ale to uz by chtelo par pomocnych sloupcu navic a tam by uzitek z vysledku prevysily naklady na tvorbu, takze bude asi jednoduchsi to delat jednorazovne, napr. pres sumif.

A nebo to napsat ve VBA. Zkus poslat odkaz na excel, abych si ho mohl stahnout a ja bych to zkusil vytvorit, jestli bych to teda zvladnul, to zatim netusim.

Lada

Odesláno

YAX
diky moc za inspiraci
sem byl vcera nejakej pretazenej ale diky tobe uz to skoro mam hotove (tu)
ale dostal sem napad na sikovnejsi reseni a tetka patram a prohledavam ruzny funkce excelu - hodila by se funkce neco jako neprimy odkaz na bunku kde bych mel treba v bunce "c3" nejaky cislo - rekneme 35 a do bunky treba d1 bych potreboval aby se zapsala hodnota ze sloupecku A a cisla bunky tech 35 - obdoba =A35 ale kde by se ta hodnota 35 brala podle toho co napisu do te bunky "c3" takze nejak takhle =A(hodnota c3) a vypsalo by to hodnotu A35
mozna to je trivialni ale zatim se me nedari nic vypatrat :S

Odesláno

uz sem to nasel ---- mam ve sloupci A1-A100 nejake hodnoty , v bunce B1 me vychazi nejake cislo z jineho listu v rozmezi 1-100 rekneme ze vyslo 32 a do bunky C1 chci dostat hodnotu ze sloupce A a radku dle B1 - nasel sem funkci ktera to resi
do bunky C1 staci napsat
=NEPŘÍMÝ.ODKAZ("A"&B1)
mozna sem to predtim spatne napsal ale i tak diky za pomoc YAX (tu) :)
treba se to bude nekomu hodit tohle

• 3 týdny později...
Odesláno

Dobrý den Chtěl bych se někoho zeptat, zda by nebyl ochotný a neporadil mi jak přenést údaje z MetaTraderu do excelu, zkoušel jsem vložení v excelu 2007 na kartě vložení v položce z jiných jiných zdrojů a nemůžu se prostě připojit na server.
Děkuji za radu

• Vytvořit...