Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Důležitost výstupů u intradenního obchodování


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 71
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Zdravím, já si vedu statistiku výstupů: PT(četnosti), 2 bary proti mě, CCI14 na +/- 80, CCI14 na 0. Nejlépe mi vychází CCI14 na +/- 80, tento výstup je v případě 1 kontraktu pro mne nejlepší. Samozřejmě jak Petr píše výstupů je hodně, budou se lišit i s použitím position sizingu apod. Během měsíce jdu naostro s Infinity, tak jsem sám zvědav jestli to psychicky vydržím, protože ten výstup naděluje pěkné profity, ale dokáže také potrápit. Equity je pěkná, budu to sledovat dále a rozšířím o Petrem navržené $tick. Mějte se

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Výborný článek Petře! Tohle téma si myslím že je dost zásadní.
Co se týče mých výstupů, tak se mně neosvědčily fixní PT a myslim, že jenom na nich nějak obzvlášť výdělečnej systém stát nemůže. Moje filosofie je, že nejlepší je systém, který se nejlépe dokáže adaptovat trhu, ne trh systému. Tj. čím méně konstant, tím líp. Tomáš zde zmiňoval profit target generovaný ATR, to už je něco jiného, protože je přímo vyvozen z aktuálního průběhu. Takže pokud PT, tak z něčeho odvozený a ne konstantní, to samý platí i o SL. K určení výstupů hodně doporučuju používat více TF a indikátory nebo patterny. Pomocí více TF si je možné udělat představu, jaký potenciál je v trhu a v případnym vstupu. Při větších trendech mám dobrou zkušenost s posuvným SL plus nižší TF a momentum. Možností je celá řada, člověk si s tim musí pohrát. Přeju všech hodně štěstí.
Martin

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Myslím, že fixní PT je ideální výstup pro nováčky. Pokud ještě neumějí řídit obchod a trh je neustále v pohybu tak se jen těžko se orientují. Vstup např. na křížení dvou klouzavých průměrů a výstup na PT může být zpočátku ta nejlepší strategie. Např. dnes Russel nadělil za první hodinu 7 překřížení MA. Pokud si nastavím PT 120, tak bylo 6*120=720$ a 1*SL 90. To je celkový zisk po odečtení komisí asi 600. Pokud budu pokročilý a budu řídit obchody ručně tak vydělám mnohem víc, ale zpočátku to jinak nejde.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

paveln
Záleží na vás jaký zvolíte TF. Čím větší TF tak musíte volit větší SL. Klouzavé průměry si nastavíte tak , že jeden je nízký třeba EMA4 a druhý vyšší, třeba MA18. Tyto taky musíte přizpůsobit podle TF.Záleží taky jaký trh obchodujete. Russel se dá třeba i na 1min.grafech. Pokud chcete mít méně signálů, tak MA můžete dát na větší hodnotu. Pokud se vám zdá minutový graf moc rychlý tak si přepněte na 2 minutový graf. Udělejte si takové nastavení, aby jste se cítili v pohodě. Výstupy byly popsány v článku uplně precizně, takže každý má možnost si vybrat co mu zrovna vyhovuje. Čím více zkušeností budete postupem času získávat, tím budou vaše výstupy preciznější a ziskovější. Já osobně nesnáším v intradením obchodování poklesy trhu které trvají celý den. Je to vyčerpávající. Proto jakmile se trh rozjede tak nasazuji automaticky posuvné stopy, které mám dopředu nastaveny na určité hodnoty. Toto má i výhodu v případě výpadku internetu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já používám striktní PT a pro mé nervy je to nejideálnější. V případě více pozic nechám minoritní část v pozici (po dosažení původnícho PT) a zkouším vyždímat něco nad PT, ale to mě příliš rozruší a mé soustředění je v háji :)
Jinak ještě používám čas. Lze velmi jednoduše vysledovat, za jak dlouho se po signálu vstupu pozice rozjede do zisku a naopak, jak dlouhé bývá váhání trhu než obrátí proti Vám. Statisticky jsem si zjistil, že můj systém buď něco nadělí do cca 3 hodin od vstupu (v dopoledních seancích) - a pokud ne, tak většinou obrátí. Proto po 3 hodinách buď hodně přitáhnu SL (jsem li v alespoň v malém zisku) nebo prostě natvrdo zavřu pozici. Většinou se mi podaří zavřít aspoň tick až dva nad vstupem abych si pokryl náklady.
Takže papertradeři - zkuste si kouknout do záznamů, za jak dlouho se trh pohne tím či oním směrem - myslím, že nemá cenu čekat v pozici výrazně delší dobu než je obvyklá a "doufat". To si radši počkám na nový signál.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý článek.

Zatím používám pouze PT. Jsem stále začátečník 1,5 roku v komoditách neni nic. Další důvod je že při obchodování více trhů současně je poměrně náročné se soustředit na řízení výstupu. Pro moji psychiku je lepší malý SL a odpovídající PT. Raději vstoupím několikrát do trhu pro menší profit než čekat delší čas na to jestli se trh rozjede a nadělí velký profit a nebo skončím po hodině na BE+1.
Při multikontraktech se přikláním k likvidaci části kontraktů na poměrně jistém PT a řízením zbytku kontraktů podle určitého výstupu nebo vzdálenějším PT.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý den, mám otázku pro všechny kdo již obchodují ER 2,

Backtesting a paper trading nemůže zcela simulovat živý obchod a proto se ptám těch, kteří používají fixní PT a SL jestli je vůbec možné úspěšně obchodovat ER 2 se SL 110 $ ?

Za odpovědi děkuji.
TomS

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...