Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Krize na finančních trzích aneb co se z ní naučit


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 146
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Zdravím, mám dotaz na autora. V pátek došlo na trhu RUT v čase od 15:30:50 do 15:31:10 k neuvěřitelné volatilitě ve výši cca 14 bodů, tedy 1 400 dolarů. Objem obchodů byl sice značný, ale aby během několika vteřin došlo k takovémuto pohybu, to vypadá podivně. Máte pro to nějaké vysvětlení? A co by se stalo, kdybych byl v tu chvíli long v trhu se SL např. 2 body od high, tedy 12 bodů ode dna tohoto výkyvu? Pokud má někdo margin méně než 1200 dolarů na kontrakt, mohl by se dostat i do mínusu? Mě se to netýká, navíc jsem nebyl v trhu, ale dost mě to vystrašilo. Děkuji.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Obchodníci špatně chápou otázky kolem SL. Pokud píšete SL max 5%, tak velká většina lidí si to spočítá. Vyjde jim např. 120$. Tak skočí do trhu ER se 120$ a ono jim to nefunguje. K takovýmto procentuálním výkřikům o SL je vždy potřeba uvádět, kde se může takový SL používat a za jakých podmínek. Je nutné sledovat dynamiku trhu, velikosti barů,reporty, apod. Obchodníci se musí naučit respektovat trh a ne trhu vnucovat nějaké procenta. Pokud si toto obchodníci neuvědomí, tak SL jim slouží jako pomalé ruinování účtu. O současné době ani nemluvím.
Ještě k metodě nakup a drž. Tato metoda funguje, ale zase je potřeba se tím zabývat komplexně. Platí zde určitá pravidla, která musím dodržovat. Pochopitelně nevsadím na tuto a ani žádnou jinou metodu 100% kapitálu. Můžu vsadit např. 5% účtu na tuto metodu a pokud mi to nevyjde tak se nic tak hrozného neděje. Tyto procenta můžu ztratit i jinou metodou. Takže bych to neodsuzoval . Dále taky můžeme nakupovat různé tituly a zde je malá pravděpodobnost, že všechny zkrachují. Vždycky je to o zdravém selském rozumu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

s tím SL je to mnohem komplikovanější, já si myslím že záleží na strategii kterou používáte a velikostí účtu samozrejmě, backtestuju teď jednu strategii u které SL nepoužívám vůbec a zatím to funguje ziskově, ale mám otestovaný jen 1 rok z 5 takže bych se do toho na ostro nepouštěl.

u akcií záleží dost na titulu, při momentální finančně-hypoteční krizi padají tituly developerů a některých fin. institucí tak, že bych je osobně nedržel.

nicméně ostatní nenamočené tituly držím a věřím že je za rok, dva prodám se ziskem.
samozřejmě že je neobchoduju na páku, to bych si je držet nedovolil.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ja prave naopak s clankom uplne suhlasim. system "Buy and Hold" je definitivne mrtvy. cim skor to ludia pochopia tym lepsie pre nich. nachadzame sa v dobe kedy najvacsie airolinky v USA padnu o 75% len preto ze niekto omylom vyda 6 rokov stary clanok. myslim ze uz len fakt ze padli 2 s 5 najvacsich gigantov fin. sektoru je dostacujucim dokazom ze trh nieje v dobrom stave pre taketo strategie. kto si mysli ze na takomto nezdravom trhu je mozne operovat systemom "Buy and Hold" tak mu zelam vela stastia. urcite ho bude potrebovat.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Airmike: Prave ten priklad aerolinek ukazuje problem stoplossu - pokud bys ho mel, tak uz jsi se ztratou venku a jen nevericne koukas, jak akcie je na puvodni hodnote...

Souhlasim s temi 5% na obchod 100% souhlasim, akorat pokud mam v jednom obchode jen 5% uctu, tak muzu mit SL na nule a porad splnim toto pravidlo; pro tento styl je nutna dobra diverzifikace. Jak tu uz nekdo psal, to je trochu jiny business nez trading.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

lemming

ale opat ide o investovanie a investovanie. ty si dovolis dat do takych akcii 5 % uctu, ale ked prides do spolocnosti , kde pre retailoveho klienta zostavuju portfolio . tak mu ho nezostavia na zaklade 5% na titul, ale trosku inak. a to nehovorim o tom ze velku cast portfolia budu tvorit akcie ktore tak ci tak budu klesat pri krizach sucasne.

je to jedno, mna sa to v podstate netyka , a teba tiez nie lebo si to vies zmanazovat, ale velkeho poctu ludi v spolocnosti sa to tykat bude. a vies kto bude najhorsi ? no spekulanti predsa , lebo ti to vsetko sposobili.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Airmike: Jasne, ze investovat se da spatne. Ale to neni problem neexistence SL. A navic takovi lide co chodi do podobnych spolecnosti asi financnik nectou :-D

Ja jsem jen chtel ukazat, ze existuji i zpousoby moneymanagementu ktere stoploss nepotrebuji. Plus samozrejme se muzeme bavit o diverzifikaci do jinych aktiv (komodity, nemovitosti), jisteni portfolia opcemi atp.

Jinak LEH jsem cca pred rokem mel, pustil jsem ho po par tydnech (pulku cca na nule, pulku na -10%), ale ne na SL nybrz protoze jsem zmenil nazor na fundamentalni situaci bankovniho sektoru.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ďakujem za článok. Opakovanie je matka múdrosti.
Finančník je zdrojom takmer všetkých mojich znalostí o tradingu. Zásady zhrnuté v článku majú v tomto jobe univerzálnu platnosť. A tak za seba môžem povedať toto. Vďaka zásadám, ktoré ma naučil "finančík" a vďaka 1,5 roku štúdia a nekonečných excelovských testov som v tomto mesiaci prvýkrát zhodnotil môj realaccount nad 100% (dúfam, že to do konca septembra udržím :-) ).
A na záver len dodám: Stačí mať priemernú obchodnú stratégiu s vynikajúcim moneymanagementom. Ak stratégia navyše prežije aj test v podobe neštandardných pohybov na trhoch (aké vidíme momentálne), tak vaše ciele sú veľmi blízko. A je jedno či človek obchoduje komodity, forex, akcie....
P.S: Býci idú po schodoch, medvede skáču z okna.

Držím nám všetkým prsty.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...