Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Jak dlouho vám trvalo začít skutečně obchodovat?


Doporučené příspěvky

Jak dlouho jste studovali, backtestovali trhy, než jste je začali poprvé obchodovat? A jak dlouho poté jste začali být úspěšní? Já se tomu věnuju dva měsíce, předtím jsem o tom nevěděl vůbec nic (kromě toho že ropa je drahá) a pořád mám dojem, že přísun nových informací nikde nekončí. A jaké konkrétní znalosti používáte pro své vlastní obchody?

Já chci být především intradenní obchodník a používat k tomu technické indikátory.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

  • Odpovědí 75
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Podivejte toto je u každého individuální. Každý studuje jiným tempem a každý máme trochu jiné závity v mozku. U někoho je to otázka pár měsíců a pro někoho několik let. Než začnete obchodovat musíte mít strategii, která vám vydělává na demoverzi. Toto je základ. Až teprve potom se zajimejte o brokery a živé obchodování. A i když budete mít výdělečnou strategii stále nemáte vyhrané, protože se do vašich obchodů přidá psychika. Ta mě osobně ožebračila o pár tisíc dolarů. Obchodoval jsem asi po půl roce učení, vytvořil výdělečnou strategii, kterou jsem otestoval a věděl jsem co můžu očekávat. Znal jsem slabé i silné stránky a možný propad. Ihned od prvních dnů jsem vydělával, ale až do doby než přišel propad. Byla to očekávaná situace, jenomže s nevycvičenou myslí na propady mi to bylo k ničemu. Samozřejmě jsem přestal obchodovat a tudíž skončil ve ztrátě vzniklé propadem. Toto byly první zkušenosti. Stále nejsem úspěšný. Nejde mi o peníze. Za úspěšného se budu považovat jakmile budu 99% trader. A tato cesta bude určitě trvat ještě pár let. Tyto otázky by se spíš měli směřovat traderům, kteří již takového úspěchu dosáhli, ale ti na tomto foru asi nebudou.
Šťastnou cestu přeje Mira.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já jsem právě ve fázi otevírání účtu a přípravy na můj první opravdový obchod. Finanačníka jsem objevil v zaří 2007 a předtím jsem o něčem takovém neměl ani páru. Věděl jsem o akciích a myslel si, že na obchodování s nimi je potřeba hafo peněz, aby z toho něco bylo. Finančník mi otevřel nevídané obzory a věřím, že pokud burzy ještě nějakou chvíli vydrží:-), tak z nich pro sebe něco málo urvat dokážu. Měl jsem ale to štěstí, že jsem mohl sledování živých trhů věnovat téměř veškerý čas a od konce března tohto roku bylo málo obchodních dní, které jsem vynechal. Postupně jsem piloval systém a trénoval psychiku a opakoval stále stejné chyby dokola, až jsem je dostal tak pod kůži, že jsem je přemohl. Na demu to zatím vše vypadá až moc slibně, ale obavy co přinese přechod na živo jsou hodně velké. Ne však tak velké, abych to nezkusil. Vidina svobody a neomezených možností je silnější!

Hodně štěstí všem! bez něho jdou totiž věci mnohem mnohem hůř

Jakub

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Finančníka jsem objevil na jaře 2006 a svět burzy mě oslovil. Od té doby se učím "umění tradingu". Zezačátku pouze z článků, poté kurzy Emini 1 a 2, backtest systému (CCI), paper a nyní od května 08 live. Po dvou měsících a mírné ztrátě jsem zjistil že to není ono a CCI jsem opustil a nyní bojuji s PA založeným na DB a DT. Systém funguje, ale hlava mi to pořád komplikuje :)

Přeji všem hodně úspěchů v jejich bojích.

PS: snad už se trhy brzy uklidní, to se občas fakt nedá, YM běžně s rozpětím stovky dolarů na 3 tf je fakt drsný na můj vkus (td) :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Obchodování obecně se věnuji od léta 2006, daytradingu pak od podzimu 2006. Stále jsem v mínusu, u mě to není ani tak psychikou jako spíš neschopností postavit si robustní OS. Ale hlavní je to, že se neustále posouvám dál, takže se k profesionálnímu tradingu zákonitě musím časem dopracovat a to se taky stane.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

xmms

skutocne obchodovat moze kazdy zacat v momente, ked si zalozi ucet. lebo obchody ktore robi, su skutocne.
seriozne sa zacne stavat k tradingu az ked si uvedomi, ze ina cesta k ziskom nevedie. velakrat sa stane ze najprv clovek dostane poriadne na drzku , a az potom si to uvedomi. nieje to pravidlo, ale vo vacsine pripadov to tak je.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Airmike:

hmno podle me je mnohem horsi, kdyz clovek ze zacatku live uctu udela nejaky profit, to si pak hned zacne myslet kdovi co neni a zacne nasobit objemy a ouha... pak ten pad na usta boli daleko vic. btw.. pred mesicem jsi memu uctu daval mesic, max dva.. no a ted mame mezicas a zatim jsem porad v mirnem plusu ;) Ale dost mozna to bude tim, ze mam risk pod 1% uctu

Link to comment
Sdílet pomocí služby

japapatramtara

to co som napisal ja neprotireci tomu co si napisal ty. zo zaciatku sa moze darit , ked dodrziavas pravidla, pad pride az neskor, ked ich dodrziavat prestanes, a dostanes pocit ze si majster sveta.
to ci si v pluse alebo nie je tvoja osobna vec. mna to moc nezaujima, ale samozrejme ti prajem nech v pluse aj ostanes. skus si prejst ten prispevok co som ti napisal a mozno prides na to preco som pisal o 1-2 mesiacoch.
mam dojem ze tam boli reci o tom aka je priprava, testovanie a papertrading zbitocna vec. takze ked bude tvoj ucet v pluse aj po roku , tak ti pogratulujem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


japapatramtara:

At uz se k tradingu postavis jak chces, neposlouchej silacky reci typu,ze nemusis testovat,papetradovat, a ze jedina cesta vede pres live. Nic neni dal od pravdy. Takove prispevky jsou strasne nebezpecne pro novacky,a timto vyzivam pokrocile tradery at nikoho timto nemistifikuji,ikdyz se jim treba dari bez predchoziho treninku. Ano, live trading je JEDINA cesta jak se stat profesionalnim obchodnikem,ale az ve chvili, kdy mas nejake znalosti. Netvrdim,ze je nutne stravit 2 roky papertradovanim, u nekoho to mouhou byt treb i jen 3 mesice a je pripraven. Trading je zcela vaznej business s jasnymi pravidly, tak je treba se k nemu stavet. Samozrejme pokud ma nekdo volnych treba 100K$, tak si muze potrenovat live, prsipet tak jinym na jejich dovolene,budiz. Vsichni nejvetsi profesionalove v nejruznejsich oborech maji jedno spolecne, a tim je tvrdej trenink.
Link to comment
Sdílet pomocí služby

rolex:

hmno jenze problem je v tom, ze ja si to myslim take.. byt na demu je k nicemu. Ale bezhlavost taky.. Ja jsem to udelal tak, ze po par dnech(ani ne tydnu) jsem poslal XTBcku 25k czk s tim, ze jsem nejvetsi borec a ze to vsechno ustojim v pohode, bez predchozich znalosti.. behem 4 dnu live jsem vydelal 5tisic, ale s obchodovanim to nemelo nic spolecneho.. spis sportka. Nastesti jsem si to vcas uvedomil a cely ucet u XTB jsem stahl zpatky. Dalsi tyden jsem cetl snad vsechno co kdy kdo dal na net, coz me ovsem akorat utvrdilo v tom, ze demo neni klic.. No a tak jsem nechal svych 25 tisic pekne na beznem uctu a vydelanych 5 poslal uz solidnejsimu brokerovi a ted jedu miniloty(nebo nano? proste 0.01).. Urcite z toho nezbohatnu, ale jak uz jsem psal vyse, je to prakticky bez rizika a tim, ze ty penize jsou skutecne, tak aspon dostavam moznost ukusovat z kolace emoci... A taky jsem pridal dalsi prvek.. disciplinu. Obchoduji 2 hodiny denne a pak dalsi 2 koukam do historickych grafu a cvicim patterny.. Kazdopadne to uz je hodne OT, tak prominte za tenhle prispevek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Bry vecer
sice jsem zatim ve stadiu dema...mam uz ujasnenejch par otazek ale obchodovani je zatim nekde daleko...jak pisi jini zacatek je opravdu individualni vec ale ted kdyz mas tolik OS už na netu a když je podle me nestudujes a dodrzujes tak muzes zacit za par mesicu...podle kdyz ti to vydelava na PT tak už stačí jen uvěřit že to bude fungovat i na real...po pul roce je podle me realne uskutecnit prvni ostre obchody.;)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já jsem měl ráno takovou myšlenku,

myslím že to pravé období kdy už člověk začne být trader je to období, kdy má v sobě zaryté základní pravidla, a vnitřně přesně cítí co dotyčné slovo znamená. myslím, že přes tuto řeku musí projít každý, kdo se chcestát úspěšným v této oblasti. Ty čtyři vlastnost jedince , to gró jen zopakuji, Disciplína, pozitivní myšlení, cit pro trh, jednoduchost.


Takový můj ranní příspěvek

Hodně štěstí

Mimochodem jsem spatřil na You Tube, jsou příspěvky o marockém obchodníkovi na Forexu, nemůžu si teď vybavit jméno,četli jste o něm někdo něco?

Díky Aleš

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ales7777777:

to gró jen zopakuji, Disciplína,pozitivní myšlení... Hmno tak k tomu pozitivnimu mysleni muzu pouze citovat Kiyosakiho(byt ho moc nemusim, prave proto, ze lidem dava pozitivni mysleni) - [ital] "Nadeje je nejvetsi zlodej"[/ital] (Rich dad, Who Took My Money: Why Slow Investors Lose and Fast Money Wins)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to japapatramtara:

taky jsem zvedavy, kde budete za rok. Musel jsem na vase prispevky zareagovat, i kdyz to do tohoto vlakna nepatri. A berte tento muj prispevek ciste jako muj osobni nazor na vas pristup, takze cilem neni kritizovat vas, ale druh zpusobu jakym jste zacal. Myslim si, ze zacit obchodovat s 5 tisici v realu ma se skutecnym obchodovanim stejne tak malo spolecneho jako obchodovani na demu. Kdyz pisete, ze riskujete max. 1% uctu na obchod, tak mi to vychazi na 50 korun na obchod a tam asi zadne emoce nejsou. A pokud jsou, tak se chci zeptat, jake budou emoce pri riskovanych 1000 nebo vice?

Co se tyce dema, tak to muzu kazdemu jenom doporucit. Souhlasim s Rolexem v tom, ze aby byl clovek uspesny v trzich, tak je potreba tvrdy trenink. Takze kde jinde dostanete moznost naucit se pouzivat vas system bez toho aniz byste platili za chyby - a chybami nemyslim ztraty, ale spatny vstup, prekliknuti apod. Kde jinde mate cas zadarmo si zazit chovani trhu a z toho vyplyvajici reakce (napr. odstraneni zmatkovani v pripade zvysene volatility, prekvapivych pohybu apod.). A co jineho vas muze posunout dal nez srovnavani vysledku z dema s backtestem a hledani prostoru pro zlepseni. Kdyz si clovek toto projde, tak ma potom obrovskou duveru jednak ve svuj system a hlavne v sam sebe (svoji schopnost obchodovat tento system). A to si myslim, ze pak to ma hlava jednoduchsi - nerikam jednoduche, ale usnadnene.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...