Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: 23 rad a tipů jak zaručeně NEvydělat na burze peníze


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 65
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

osobne bych jeste doplnil jeden dulezity bod:

[bold] 24) Buďte stále líní a pohodlní jako většina lidí. [/bold]
- Místo backtestu se raději dívejte na televizi. Proč byste měli v backtestu dělat 1000 obchodů, stačí přeci 50, hlavně že vyjdou dobrá čísla.
- Proč byste měli vytvářet vlastní obchodní deník, který bude přesně vyhovovat vašim představám, lepší je přeci stáhnout si už nějaký hotový a nejlépe s kolonkami, které vám nic neříkají.
- Neztrácejte čas s ručním backtestem, s ručním zapisováním, stáhněte si co nejvíce automatů, které to udělají za vás za zlomek času. Důležitý je přeci výsledek, ten vás naučí stejným věcem jako samotný proces.
- Nezkoumejte, který timeframe, vstup či výstup, je pro vás ideální. Zeptejte se na vše někoho jiného, přeberte to a dál to nezkoumejte. Ušetříte tak čas a spoustu energie.
- Nehledejte další příklady tohoto bodu, je to zbytečné a přehnaně únavné.

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ked sa nad tymito bodmi zamyslim a vezmem do uvahy, ze Gausova krivka funguje aj v tomto pripade, comu ja verim, tak mi vychadza, ze sa asi najde aj taky "trader" ktory splna vsetky tieto body. Moze sa ale rovnako vyskytnut aj Trader, ktory sa vsetkych tychto chyb vie vyvarovat!?
Vacsina nas je ale tych, ktori sme niekde medzi tym a snazime sa o postupne odstranovanie chyb, aby sme sa dostali na tu stranu, kde sa z tradingu profituje.
Kedze ale skratky neexistuju, musime si to svojim sposobom odmakat a tak to asi ma byt!
Takze trpezlivo, postupnymi krocikmi vpred!
Tradingu zdar!

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Skvělý článek.
Škoda že na tyto rady málo kdo věří a musí si stejně vše zkusit sám. Skoro bych řekl, že správná cesta se vždy hledá až jako poslední zoufalá možnost když žádná zkratka nefunguje.
Najde se někdo, kdo se nepoznal ani v jednom z bodů ? Pokud ano, gratuluji. Já bohužel do této skupiny nepatřím.
Vašek

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim Vas, po precitani tohto clanku chcem napisat jednu vec. O tradingu som sa dozvedel vdaka tomuto serveru financnik.cz . Velmy sa mi to zapacilo a studoval som kazdy jeden clanok ktory tu v tom case bol. No ale asi ako skoro kazdemu mi to nestacilo a snazil som sa dozvediet co najviac. V mojom pripade z knih. No vzdy ked som tieto knihy cital, boli tam veci, aky dolezity je moneymanagment , stop-loss .... atd. ... Premna to boli veci o ktorych som ani nepochyboval, ani ma len nenapadlo, ze by niekto toto nepouzival. No pochopil som ze asi nie vzdy je to asi tak. Az pred nedavnom som si uvedomil, ako vela mi tento server dal. Mame jednu velku vyhodu, lebo mame server, ktory nam o tradingu hovori v realnom svetle, a mnoho nas dokaze naucit !! Preto by som chcel vyjadrit velku vdaku Tomasovy a Petrovy za ich neodcenitelnu snahu , ktoru vynalozili. Musia to byt uzasne osobnosti, ked sa pre nas takto obetuju. Je to uzastne co robite pre tuto komunitu, ktoru ste vybudovali. Velmy pekne Vam DAKUJEM. S pozdravom R0nnIe(Mozno raz uspesny trader vdaka Vam).

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Já bych řekl, že Mistru Zen, či jakémukoliv jinému mistru, jsou materiální prostředky naprosto ukradeny, jelikož sám dobře ví, že vše, co zde získal, zde také zanechá, a že peníze, které by kdy vlastnil, nejsou ve skutečnosti jeho, a jsou jen vypůjčené od Boha. A pokud s nimi nebude nakládat smysluplně, ale jen pro dobro a chamtivost sama sebe, splatí je Nejvyššímu i řádným úrokem.

Proto se domnívám, že by se Mistr Zen k obchodování na burze nikdy nesnížil. :-)

Jelikož soudím, stejně jako Japonci, že čas strávený smíchem, je čas strávený s Bohem, tak velmi děkuji za krásný článek. :-)

Myslím, že nejdůležitějším ze všeho vystihuje i Tomášovo motto, ono "Musíš myslet jinak" je skutečným tradingovým grálem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...