Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Evoluce tradera od ztrát k profitům - zkušenosti s psychologií obchodování tradera JenaL [2]


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 44
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

jenaL napsal: "Není to target ve smyslu, že bych přestal do konce týdne/měsíce obchodovat, ale spíše jej používám jako takový mentální cíl."

toto je otázka na zamyšlení, na kterou ale může spolehlivě odpovědět asi jen vlastní obchodní deník a analýza dlouhodobějších výsledků (a osobnost daného tradera)..přesto se dá zamyslet nad tím, jestli může být obecně měsíční target (po jehož dovršení přestaneme obchodovat) stejně účiný pro zlepšení výsledků jako třeba denní či týdenní target..

jaký názor máte vy? pomáhají vám targety v soustředění se na dlouhodobější výsledky? jsou pro vás pouze mentální či přesné a po jejich dosažení končíte a přepínáte na demo (-byste končili- pokud jedete demo)? používá někdo fixní měsíční target? který nepřekračuje, ani když se např. "extrémně daří"..

majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

majkll:

vyborna otazka k zamysleni. Samotne otestovani myslenky by nemelo byt zase tak slozite a jiz nejaky cas nad tim take premyslim. Vse ma sve priority a jiz nyni testuji vic napadu nez je asi potreba.
Muj tydenni target je +640 /TF/ a vcera jsem mel +1210/kontrakt po skonceni seance. Tuto situaci zazivam jiz po nekolikate s tim ze vysledek se vetsinou do konce tydne zhorsi. Mohl jsem skoncit uz v UT protoze jsem mel +800 a target byl take splnen, nehlede na to ze CT je muj nejslabsi den, naopak PA kupodivu velmi dobry. Urcite provedu test vysledku a dam vedet, jen jeste nevim kdy.

Jinak oba clanky jsou opet profi navodem jak se to ma delat, ale malokdo to dela nebo lepe receno dokaze delat. K emocim typu strach a chamtivost jeste pripojuji ZAVAZKY a to vuci sobe, rodine, kamaradum atd. - velmi nenapadna, ale osemetna vec ktera umi komplikovat praci tradera a exekuce obchodu.

focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Skvelý článok, veľmi poučný. Pripadá mi, akoby to bola moja kniha života, v ktorej sa nachádzam asi kdesi uprostred. Pred mesiacom som znížil počet kontraktov na 1 denne a týždeň z 5 na 4 dni a začalo sa mi dariť, a tiež mám vyššie RRR a nižšiu úspešnosť (tak sa zdá, akoby táto kombinácia bola na to najvhodnejšia).

Ďakujem.

Michal

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ja osobne pouzivam mesacny target po ktorom prestavam do konca mesiaca obchodovat. Ten sa pohybuje na urovni okolo 1000 dolarov/mesiac. pri robeni backtestu mi niektore mesiace vychadzali aj +2000 na kontrakt a niektore boli v miernej strate. Takyto pristup mi dava konzistentnost v ziskoch (850-1000 mesacne) a to je pre mna dolezitejsie ako dobry pocit z vysokeho mesacneho profitu. neda sa ale povedat, ze ho nikdy neprekrocim, lebo obcas so skusenostou sa urcite bude dat privyrobit pri pohyboch ako bol vcera nejake extra dolare ako bonus. dalsia pozitivna vec su poplatky...je ine ked mam 1000 dolarov profit a 25 obchodov za mesiac a ine ked mam rovnaky profit a 9 obchodov. to tiez zavazi pre tych co sa orientuju na taketo mensie zisky.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Je to jako vse velice individualni. Zde je opravdu dulezite se soustredit na dlouhodoby plan-co chceme a jak toho dosahneme. Zalezi na systemu a na tom jak a na co se koncentrujeme a jak a co dokazeme ustat...ja mam treba i mirne ztratovych 14 dni a pak mam tyden ktery me dostae z DD a jeste neco navic, tudiz je neproduktivni jakykoliv PT pouzivat. Backtest techto veci je trosku osemetny, protoze musime mit sami v sobe silu opravdu prestat obchodovat a taky vyrovnavat se s uslymi zisky. Je to opravdu vec nasich osobnich preferenci a je tezke tady radit. Toto si kazdy musi nastavit sam jak citi. Nejlepe vyzkouset v paper praxi jestli vam toto funguje. Znam uspesneho obchodnika ktery radi novackum se koncentrovat na PT +100-300tydne/kontrakt (obchoduje vice trhu zaraz a vybira ty s nejvetsim potencialem), coz me osobne pripada prima pristup.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To JenaL.

Opět výborný článek.Když jsem se začínal věnovat obchodování a kupoval jsem si literaturu,vždy jsem začal nejdříve vyhledávat stránky s TA.Až později jsem zjistil,že nejdůležitější je psychologie.TA se nechá naučit poměrně rychle,je to jenom určitý druh stále se opakující rutiny,ale osedlat psychologii není tak snadné.V tomto článku je pár jednoduchých postupů,které nám MUSÍ zaručit úspěch.Když si uděláme v hlavě pořádek a budeme je dodržovat,pak se obchodování může stát jednoduchým.
Dříve jsem se zajímal o TA hodně podrobně.Detailně znám několik indikátorů,vím na čem jsou založeny,jejich logiku.Vím v jakých situacích jsou silné,nebo naopak v jakých situacích jsou jejich signály už nedůvěryhodné.Vytvořil jsem několik OS,ale dnes z toho všeho používám jenom naprosté minimum,protože to naprosto stačí.K úspěšnému obchodování jsou nejdůležitější jiné věci,založené na našich emocích a ne na matematické technice,protože burza je jedna velká psychologie.Když pochopíme psychologické pochody burzy,můžeme třeba být i technickými analfabety a stejně budeme mít šanci uspět,možná i větší,než když budeme geniové v TA,bez psychologické průpravy.
Proto snažme se pochopit pár vět tohoto článku,dá nám to víc než několik knih o TA a způsobech obchodování podle ní.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji za článek, byl velice inspirativní a snadno se četl. (tu)
Zaujal mě dlouhodobý plán ohledně konzistentního vydělávání 20$ denně. Zmiňoval jste se o knížce Jana Nowaka, která se zabývá psychologií obchodvání. Můžete mi říct, jak se ta knížka jmenuje ?
Děkuji Oskar

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...