Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Do jaké míry jsou v tradingu podstatné vstupy?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 94
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Děkuji autorům za server finančnik a další zajímavý článek. Při určitých strategiích vybírání malých profitů a používání nízkých SL je vstup mnohonásobně důležitější než výstup. Jestliže nevstoupíte na čas a správně, v první minutě vidíte mínus a protnutý SL. Pokud vystihnete správný moment vstupu, máte + .

Link to comment
Sdílet pomocí služby

"Pokud hovoříme o intradenním obchodování jedné strategie a jednoho trhu, je význam vstupu z mé zkušenosti vyšší a určitě není nezanedbatelný. ....Jakmile máme takovou situaci popsanou – tedy definovaný vstup vyhovující našemu vnímání trhu, je třeba naši pozornost směřovat k testování výstupů, řízení pozice a money-managementu."

to je presne to, co som tvrdil, ale inymi slovami..

:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

V článku je to popsané přesně: "nerozdělitelný komplet činností". Takže přikládání důležitosti jednotlivým činnostem je nesmyslné. Prostě vše je stejně důležité a je to vyřešené :-)

Co se na to podívat jako na rozhodovací akce. Trading je o rozhodování. Napřed se rozhodneme vstoupit, další akce je SL, další je posunování SL a další je výstup. Není důvod, proč jedna akce má větší důležitost než druhá. Ti, kteří tvrdí, že na vstupu nezáleží vůbec, tak ať vstupují náhodně, pochybuji, že to někdo někdy dokázal.

Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Souhlasím,že vstupy jsou velmi důležité,ale jejich důležitost stoupá v závislosti na zkracování časového rámce a naopak klesá v případě pozičního obchodování.Mohli bychom i říci,že je rozdíl v chápání důležitosti vstupů například mezi obchodováním akcií nebo komodit,protože se obchodují jiným systémem.

Souhlasím i s tím,že bychom si měli vytvořit nerozdělitelný komplet činností,ale myslím,že zde jsou věci více a méně důležité.Nemyslím,že mezi všechny součásti tohoto kompletu jde dát poze rovnítko.Jak jsem řekl výše,je velký rozdíl obchodovat futures kontrakty,nebo akcie.Je velký rozdíl pokud budu akcie obchodovat intradenně,nebo pozičně na několik let.Pak otázka vstupu hraje minimální roli a v mém myšlení se musím soustředit na mnohem důležitější věci s předpokladem vývoje v delším časovém rámci.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

S náhodnými vstupy do trhu vydělávat lze (pomocí striktního MM), ale proč bych to proboha dělal, když (jak píše Petr v článku) v průběhu dne existují momenty, kdy je prostě větší pravděpodobnost, že by trh mohl jít mým předpokládaným směrem...náhodné vstupy nemají logické opodstatnění a slouží pouze k zajímavé demonstraci toho jak silný a potřebný je v tradingu MM.

Naše "edge" nám neřekne jestli bude teto obchod loss/profit, ale dává nám výhodu na sérii obchodů! Pokud vstupuji zcela náhodně, tj. bez jasně definovaného patternu (jehož podrobné nuance mám samozřejmě důkladně otestované) tak tuto moji "edge" postrádám a můžu jít rovnou do casina roztáčet ruletu...

Bohužel schopnost konzistentně obchodovat svoji "edge" má pouze 5% profesionálů, zbytek má problém tento koncept nahodilosti přijmout, a ve snaze že trhy přeci jen kontrolovat lze, ztrácení pomalu peníze...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Z pohledu intradenního swingaře (můj styl) jsou vstupy nejdůležitější součást OP. Do pozice vstupuji když je trh "těhotný" a připravený na swing. Jen tak můžu určit kam přesně na tick dát SL (umísťuji ho podle trhu - ne podle MAE/MFE) a jen tak můžu určit kdy swing končí (opět ne podle MAE/MFE ale podle chování trhu).

Vstoupit do trhu náhodně mi přijde jako hazard a loterie.

a pár čísel ....
kdysi jsem si udělal statistiku jednoho měsíce (živé obchody) z pohledu vstupů podle OP a mimo OP se stejným nastavením SL a výstupů

vstupy podle plánu:
profit: + 1830 $; ztráta: -115 $; RRR 1,44; % úspěšnosti 91%; 22 obchodů

vstupy mimo plán (tohle musí vyjít, blbec by to nevzal ... atd)
profit: + 375 $; ztráta - 1685 $; RRR 0,63; % úspěšnosti 31%; 38 obchodů

myslím že další komentář není nutný ...

PS: a pokud máte dobré vstupy tak s vámi tolik necloumají EMOCE a to je to nejdůležitější proč věnovat tolik pozornosti vstupům

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Ještě jedna poznámka proč nemůžeme brát všechny součásti kompletu činností za stejně důležité.

Vstupy jsou důležité,ale nikdy nedosáhneme absolutní úspěšnosti.Někdy to je způsobeno okolnostmi,které nemůžeme ve chvíli vstupu vědět,jindy to je naší vinou,ale nic zásadního se neděje,pokud budeme dodržovat MM.Můžeme mít profitabilní obchodní systém s úspěštností vstupů například pouze z 50 %,ale musíme dodržovat money management se 100 % přesností.Nemohu si dovolit,že polovinu pozic budu ochraňovat stop-lossem a druhou polovinu ne,anebo ponechám všechny otevřené pozice osudu a odjedu na dovolenou.Při otevírání pozic mohu dělat chyby,ale v money managementu musím být naprosto strojově přesný.Někdy mohu brát vstup do pozice jako hru,ale MM jenom jako bezcitné řemeslo.

Platí,že trading je ze 60 % psychologie,ze 30 % money management a z 10 % vše ostatní a určitě se shodneme,že vstupy patří pouze mezi minoritní třetí skupinu,ale znovu opakuji že jeho role stoupá se skracováním časového rámce a například v případě skalpingu hraje roli hodně důležitou.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


"...náhodné vstupy nemají logické opodstatnění a slouží pouze k zajímavé demonstraci toho jak silný a potřebný je v tradingu MM. "

Pri obchodovani rozhodne nehledam LOGICKE opodstatneni, ale jinak s timto stanoviskem souhlasim.

Znovu opakuji,ze nikde prece v zakonech prirody a v zivote nefunguje jednostranost, tak proc by mela v tradingu. Jenom je vzdy neceho vic nebo min nez toho druhyho, to je cely.

Ja si myslim,ze ted uz snad kazdymu po vsech techto diskuzich a clancich ( a ze jich bylo ) musi byt jasny jakou roli vstup hraje nebo nehraje. Celkem mi prijde neuveritelny,ze se tohle jeste porad takhle vasnive diskutuje.

Nema smysl dal nic psat,protoze vse je receno v clanku, takze bych se opakoval, stejne tak jako tady vsichni.
Link to comment
Sdílet pomocí služby

Lucínek Napsal:
-------------------------------------------------------
> EDGE není jen vstup. Edge je i ten MM. Takže proto
> JE možné vydělávat na vstupech při hodu korunou.

Tohle je podle mne pěkný nesmysl. Vydělávat náhodnými vstupy? Krátkodobě možná ano, ale dřív nebo později prostě přijde ta série ztrát, která vás vyřadí ze hry a nepomůže vám žádný MM.
Že lze dlouhodobě vydělávat na náhodných vstupech je dle mého mýtus.


Link to comment
Sdílet pomocí služby

M. Douglas říká: "Pokud mám nějaký soubor kritérií, která se neustále opakují, tak je zde vyšší pravděpodobnost, že daná situace nastane, než že nenastane (tzv. edge). Problém je, že vizuální pattern nebo nějaká matematická rovnice nemůže předikovat, co udělají lidé, kteří následně vstoupí do trhu. Jako jednotlivci, kteří nemají možnost pohnout trhem jsme závislí na někom jiném, aby pohnul trhem v našem předpokládaném směru. Pokud se tedy objeví náš pattern, tak nemám vůbec ponětí, kdo přijde do trhu po nás. Nemá tak smysl analyzování, souzení nebo zkoušení přijít na to, jestli to bude fungovat nebo ne...

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...